• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Nejlepší moučník
Napište svůj komentář k receptu

Nejlepší moučník

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nejlepší moučník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Náplň 1
    • 4
      dl mléko
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      ks lukana
  • Náplň 2
    • 0,50
      ks máslo
    • 2
      dl mléko
    • 1
      ks čokoláda (100 g)
  • Piškot
    • 7
      ks vejce
    • 7
      lžíce cukr krupice
    • 7
      lžíce polohrubá mouka
    • prášek do pečiva trochu
    • kakao trochu

Postup přípravy receptu

1
Prvně si připravíme náplň č. 2, ingredience rozmixujeme a povaříme. Na noc dáme do lednice a druhý den opět rozmixujeme. Lukanu, mléko, vanilkový cukr a cukr krupice smícháme a dáme převařit. Do teplého přidáme 1 žloutek (ne však horkého, aby se žloutek nesrazil) a mixujeme 3 minuty.
2
Piškot: smícháme všechny ingredience a dáme péct (horkovzdušná trouba, na 150 °C). Po vychladnutí piškotu na něj natřeme náplň č 2., a nakonec náplň č. 1.
3
Zdobíme čokoládovou rýží, či čokoládovými hoblinkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nejlepší vafle

Nejlepší vafle

Nejlepší domácí tatarka

Nejlepší domácí tatarka

Nejlepší makovec

Nejlepší makovec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nevim | 19. 2. 2013 13:27

    hhoovvnnoo ..... no jsem kurva KURVA :-$ :-$ :-$ :-$ :-!

  • ANONYM | 11. 2. 2012 12:07

    SOUHLASIM NEKDO NAPISE RECEPT JEN TAK ABY SE NEREKLO A NERESI ZE TADY JSOU NEJEN ZACATECNICI ALE I JS KTERA JSEM JAK RIKAM OTRKANA V PECENI TAK NEROZUMIM A JE LEPSI POSTUP A VSE NAPSAT JAK MA :-(

  • Hana Jelínková | 15. 5. 2009 12:03

    Taky si myslím, že by se recepty měly psát s postupem i pro začátečníky. Náplně by se asi měly po vychlazení šlehat a ne mixovat, jak je v receptu.

  • ladislava staffenová | 11. 5. 2009 14:36

    Jo a ještě něco jsem zapomněla - při vyndávání VŽDY VYPNĚTE MIXÉR

  • ladislava staffenová | 11. 5. 2009 14:35

    Kamilo při tyčovém mixéru (ale i při jiném druhu) musíte dávat pozor nato, aby se rotující hřídelka držela uvnitř té mixáže, kousek nade dnem. Jakmile ji totiž vytáhnete pod povrch, vše se rozstrříkne. Držte ji co nejhlouběji a nádobu naklánějte na strany, aby se všechbno poromixivalo, ale zase, hřídelku nasměrujte di co největší hloubky. Je to jen ve cviku a zkušenosti, v ničem jiném.

  • Amy - | 10. 5. 2009 22:07

    Kamilo, to nejsou polevy. Jsou to krémy, něco jako "umělá šlehačka". Mají se zahorka umixovat, přes noc vychladit a pak našlehat.

  • Amy - | 10. 5. 2009 22:06

    Kamilo, to nejsou polevy. Jsou to krémy, něco jako "umělá šlehačka". Mají se zahorka umixovat, přes noc vychladit a pak našlehat.

  • Kamila Součková | 10. 5. 2009 10:32

    Já vím,že se při mixování v klasickém mixéru musí vše zakrýt,ale já jsem to mixovala tyčovým mixérem. Také by tam měl uveden přibližný čas, jak dlouho se mají jednotlivé náplně (spíše polevy) převařovat, zda se nemá část tekutiny odpařit,protože to je opravdu moc řídké.

  • Amy - | 9. 5. 2009 23:19

    recept je velmi nejasný, pro nepříliš sběhlou kuchařku katastrofální

  • Tereza J. | 9. 5. 2009 21:14

    Kamilka, pri mixovaní čohokoľvek tekutého musíte predsa mixér zakryť, to mená s receptom nič spoločné.

  • Kamila Součková | 9. 5. 2009 19:42

    Jsou všechny ingredience uvedeny správně?Dnes jsem to pekla na zítřejší Den matek a je to katastrofa.Vím,že u piškotu se žloutky třou s cukrem,pak se přidají ostatní ingr.+sníh,ale tady je napsáno-vše na těsto smíchat,tak jsem to udělala-hrozné.Máte počítat s kuch.začátečníky a napsat to "po lopatě".I ty náplně jsou "vodnaté",mixováním jsem postříkala zdi!Ještě,že mám domácí vajíčka,jinak by se to prodražilo.S tím nejlepším moučníkem si snad děláte legraci!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Vaření Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krupice Kakao Lukana Máslo Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí polévka II.

Rybí polévka II.

Plněné kokosky

Plněné kokosky

Vepřové ragú z mletého masa

Vepřové ragú z mletého masa

Lehká rajská omáčka

Lehká rajská omáčka

Avokádový salát k večeři

Avokádový salát k večeři

Těstoviny s  paprikou, ricottou a šalvějí

Těstoviny s paprikou, ricottou a…

Ovesná kaše s jablky, rozinkami a skořicí

Ovesná kaše s jablky, rozinkami a…

Rychlá vajíčková pomazánka s pomazánkovým máslem

Rychlá vajíčková pomazánka s…

Třešňové lívanečky II.

Třešňové lívanečky II.

Doporučujeme

40 minut
Ostrokyselá čínská polévka

Ostrokyselá čínská polévka

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Poslední sledované recepty

91
Křupavý jarní salát
Křupavý jarní salát
51
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
43
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
39
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
22
Pepřová krkovice na houbách
Pepřová krkovice na…

Zajímavé články

Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká iluze, kterou můžete klidně i zapálit
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká…
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i na jazyku
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i…
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z čeho je vyrobit i čím je naplnit
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z…
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže cibule, bylinky i obyčejný olej
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže…
Lamington: Ikonický australský dezert, který zmizí ze stolu během chvilky
Lamington: Ikonický australský dezert, který…
AHA.cz Rozzuřený Janda toho má dost! Ostuda a útok do vlastních řad

Rozzuřený Janda toho má dost! Ostuda a útok do vlastních řad

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Z bojiště na módní mola: Kardigany se opět probojovaly na scénu. Letos jedou v pruzích, argylu i ozdobách

Z bojiště na módní mola: Kardigany se opět probojovaly na scénu. Letos jedou v pruzích, argylu i ozdobách

Ženy.cz Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Blesk.cz Janis Sidovský o Hámově nepovedeném vtípku na Slavících: Blbé kecy!

Janis Sidovský o Hámově nepovedeném vtípku na Slavících: Blbé kecy!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se zamiluje na první pohled a koho potrápí nečekaný výdaj?

Horoskop na další týden: Kdo se zamiluje na první pohled a koho potrápí nečekaný výdaj?

  • Recepty.cz
  • Nejlepší moučník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact