• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Nejlepší moučník
Napište svůj komentář k receptu

Nejlepší moučník

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nejlepší moučník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Náplň 1
    • 4
      dl mléko
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      ks lukana
  • Náplň 2
    • 0,50
      ks máslo
    • 2
      dl mléko
    • 1
      ks čokoláda (100 g)
  • Piškot
    • 7
      ks vejce
    • 7
      lžíce cukr krupice
    • 7
      lžíce polohrubá mouka
    • prášek do pečiva trochu
    • kakao trochu

Postup přípravy receptu

1
Prvně si připravíme náplň č. 2, ingredience rozmixujeme a povaříme. Na noc dáme do lednice a druhý den opět rozmixujeme. Lukanu, mléko, vanilkový cukr a cukr krupice smícháme a dáme převařit. Do teplého přidáme 1 žloutek (ne však horkého, aby se žloutek nesrazil) a mixujeme 3 minuty.
2
Piškot: smícháme všechny ingredience a dáme péct (horkovzdušná trouba, na 150 °C). Po vychladnutí piškotu na něj natřeme náplň č 2., a nakonec náplň č. 1.
3
Zdobíme čokoládovou rýží, či čokoládovými hoblinkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nejlepší vafle

Nejlepší vafle

Nejlepší domácí tatarka

Nejlepší domácí tatarka

Nejlepší makovec

Nejlepší makovec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nevim | 19. 2. 2013 13:27

    hhoovvnnoo ..... no jsem kurva KURVA :-$ :-$ :-$ :-$ :-!

  • ANONYM | 11. 2. 2012 12:07

    SOUHLASIM NEKDO NAPISE RECEPT JEN TAK ABY SE NEREKLO A NERESI ZE TADY JSOU NEJEN ZACATECNICI ALE I JS KTERA JSEM JAK RIKAM OTRKANA V PECENI TAK NEROZUMIM A JE LEPSI POSTUP A VSE NAPSAT JAK MA :-(

  • Hana Jelínková | 15. 5. 2009 12:03

    Taky si myslím, že by se recepty měly psát s postupem i pro začátečníky. Náplně by se asi měly po vychlazení šlehat a ne mixovat, jak je v receptu.

  • ladislava staffenová | 11. 5. 2009 14:36

    Jo a ještě něco jsem zapomněla - při vyndávání VŽDY VYPNĚTE MIXÉR

  • ladislava staffenová | 11. 5. 2009 14:35

    Kamilo při tyčovém mixéru (ale i při jiném druhu) musíte dávat pozor nato, aby se rotující hřídelka držela uvnitř té mixáže, kousek nade dnem. Jakmile ji totiž vytáhnete pod povrch, vše se rozstrříkne. Držte ji co nejhlouběji a nádobu naklánějte na strany, aby se všechbno poromixivalo, ale zase, hřídelku nasměrujte di co největší hloubky. Je to jen ve cviku a zkušenosti, v ničem jiném.

  • Amy - | 10. 5. 2009 22:07

    Kamilo, to nejsou polevy. Jsou to krémy, něco jako "umělá šlehačka". Mají se zahorka umixovat, přes noc vychladit a pak našlehat.

  • Amy - | 10. 5. 2009 22:06

    Kamilo, to nejsou polevy. Jsou to krémy, něco jako "umělá šlehačka". Mají se zahorka umixovat, přes noc vychladit a pak našlehat.

  • Kamila Součková | 10. 5. 2009 10:32

    Já vím,že se při mixování v klasickém mixéru musí vše zakrýt,ale já jsem to mixovala tyčovým mixérem. Také by tam měl uveden přibližný čas, jak dlouho se mají jednotlivé náplně (spíše polevy) převařovat, zda se nemá část tekutiny odpařit,protože to je opravdu moc řídké.

  • Amy - | 9. 5. 2009 23:19

    recept je velmi nejasný, pro nepříliš sběhlou kuchařku katastrofální

  • Tereza J. | 9. 5. 2009 21:14

    Kamilka, pri mixovaní čohokoľvek tekutého musíte predsa mixér zakryť, to mená s receptom nič spoločné.

  • Kamila Součková | 9. 5. 2009 19:42

    Jsou všechny ingredience uvedeny správně?Dnes jsem to pekla na zítřejší Den matek a je to katastrofa.Vím,že u piškotu se žloutky třou s cukrem,pak se přidají ostatní ingr.+sníh,ale tady je napsáno-vše na těsto smíchat,tak jsem to udělala-hrozné.Máte počítat s kuch.začátečníky a napsat to "po lopatě".I ty náplně jsou "vodnaté",mixováním jsem postříkala zdi!Ještě,že mám domácí vajíčka,jinak by se to prodražilo.S tím nejlepším moučníkem si snad děláte legraci!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Vaření Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krupice Kakao Lukana Máslo Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Filé po cikánsku

Filé po cikánsku

Americká pizza

Americká pizza

Senzační schwarzwaldský dort

Senzační schwarzwaldský dort

Čínské rizoto

Čínské rizoto

Smažené plněné kapustové listy (závitky)

Smažené plněné kapustové listy …

Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

Jablečná roláda s tvarohem

Jablečná roláda s tvarohem

Cuketové lasagne

Cuketové lasagne

Česneková růžičková kapusta se slaninou a bylinkami

Česneková růžičková kapusta se…

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

46
Lečo s fazolemi a klobásou
Lečo s fazolemi a…
41
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
40
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
32
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Smutek Moniky Absolonové: Jonáš má nádor

Smutek Moniky Absolonové: Jonáš má nádor

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Nejlepší moučník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact