• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • (nejen) Svatomartinské podkovy - kynuté
Napište svůj komentář k receptu

(nejen) Svatomartinské podkovy - kynuté

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
(nejen) Svatomartinské podkovy - kynuté
(nejen) Svatomartinské podkovy - kynuté
(nejen) Svatomartinské podkovy - kynuté
(nejen) Svatomartinské podkovy - kynuté
(nejen) Svatomartinské podkovy - kynuté
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 20
      g droždí -půl kostky,
    • 100
      g máslo - změklé
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 2
      ks žloutek
    • 100
      g moučkový cukr
    • sůl - špetka
    • 200
      ml mléko dle hustoty těsta, cca
    • rozšlehané vejce na potření před pečením
    • pečící papír
    • moučkový cukr s vanilkou na posypání
    • nádivka : maková, ořechová, povidlová, tvarohová...

Postup přípravy receptu

1
Z droždí připravíme kvásek. Máslo utřeme s cukrem, žloutky a citronovou kůrou, přidáme mouku se špetkou soli a vykynutý kvásek. Zaděláme těsto, které necháme v teple nakynout. Těsto pak znovu propracujeme, rozdělíme na dílky, vyvalujeme na pomoučněném stole obdélníčky, které potíráme námi oblíbenou nádivkou, svineme a ohneme do tvaru podkovy. Podkovy klademe na plech a necháme ještě chvíli nakynout. Před pečením potřeme vejcem a dáme do rozehřáté trouby na střední teplotu (170°C) na cca 30-40 minut dozlatova - podle velikosti podkov. Hotové pocukrujeme.
2
***Martin přijel na koni a přivezl první sníh, proto je pečivo podle tradice ve tvaru koňské podkovy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Omáčka ke svatomartinské huse

Omáčka ke svatomartinské huse

Kynuté knedlíky (nejen) s rebarborou

Kynuté knedlíky (nejen) s rebarborou

Guláš (nejen) s hráškem

Guláš (nejen) s hráškem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dáša | 7. 10. 2015 08:59

    Výborné jemné pečivo,dělala jsem je s mákem a děkuji za recept.

  • Jitka | 28. 10. 2014 19:01

    Prostě fantastické, jen se po nich zaprášilo :-) :))

  • Petra | 8. 11. 2013 12:12

    O víkendu je s dětmi zkusíme. Těsto budu muset udělat sama a s ostatním si pohrajeme, protože v kuchyni pomáhají ze všeho nejraději. Nejdřív ale ještě musíme vyloupat ořechy.

  • Hana Fousková | 9. 6. 2013 07:53

    Některé jsem zahnula a některé nechala rovné,jsou výborné,s těstem se pracovalo dobře,brzo zopakuji i s povidly,které jsem tentokrát neměla.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Štrůdly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Buchty Záviny Dezerty Snídaně Pečení Vegetariáni Výjimečný den Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Droždí Máslo Mléko Moučkový cukr Nádivka Pečící papír Polohrubá mouka Rozšlehané vejce Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Australská čokoládová buchta z červené řepy

Australská čokoládová buchta z…

Mexická polévka - Sopa de Tortilla

Mexická polévka - Sopa de Tortilla

Salámová Pizza z listového těsta

Salámová Pizza z listového těsta

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Kořeněné špízy s pórkem

Kořeněné špízy s pórkem

Těstoviny se špenátem, brokolicí a šunkou

Těstoviny se špenátem, brokolicí a…

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…

Červené zelí s jablky

Červené zelí s jablky

Bazalková pasta / pesto

Bazalková pasta / pesto

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

44
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
39
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
24
Slaný chřestový koláč
Slaný chřestový koláč
24
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

(nejen) Makový koláč
(nejen) Makový koláč
(nejen) Masové roládky / závitky s vejcem
(nejen) Masové roládky / závitky s…
(nejen) Ředkvičková smaženice
(nejen) Ředkvičková smaženice
(nejen) Tuňáková směs s mozzarellou
(nejen) Tuňáková směs s mozzarellou
(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka / žemlovka
(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka /…
(nejen) Vepřová játra na cibuli a slanině
(nejen) Vepřová játra na cibuli a…
  • Recepty.cz
  • (nejen) Svatomartinské podkovy - kynuté
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact