• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • (nejen) Svatomartinské podkovy - kynuté
Napište svůj komentář k receptu

(nejen) Svatomartinské podkovy - kynuté

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
(nejen) Svatomartinské podkovy - kynuté
(nejen) Svatomartinské podkovy - kynuté
(nejen) Svatomartinské podkovy - kynuté
(nejen) Svatomartinské podkovy - kynuté
(nejen) Svatomartinské podkovy - kynuté
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 20
      g droždí -půl kostky,
    • 100
      g máslo - změklé
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 2
      ks žloutek
    • 100
      g moučkový cukr
    • sůl - špetka
    • 200
      ml mléko dle hustoty těsta, cca
    • rozšlehané vejce na potření před pečením
    • pečící papír
    • moučkový cukr s vanilkou na posypání
    • nádivka : maková, ořechová, povidlová, tvarohová...

Postup přípravy receptu

1
Z droždí připravíme kvásek. Máslo utřeme s cukrem, žloutky a citronovou kůrou, přidáme mouku se špetkou soli a vykynutý kvásek. Zaděláme těsto, které necháme v teple nakynout. Těsto pak znovu propracujeme, rozdělíme na dílky, vyvalujeme na pomoučněném stole obdélníčky, které potíráme námi oblíbenou nádivkou, svineme a ohneme do tvaru podkovy. Podkovy klademe na plech a necháme ještě chvíli nakynout. Před pečením potřeme vejcem a dáme do rozehřáté trouby na střední teplotu (170°C) na cca 30-40 minut dozlatova - podle velikosti podkov. Hotové pocukrujeme.
2
***Martin přijel na koni a přivezl první sníh, proto je pečivo podle tradice ve tvaru koňské podkovy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Omáčka ke svatomartinské huse

Omáčka ke svatomartinské huse

Kynuté knedlíky (nejen) s rebarborou

Kynuté knedlíky (nejen) s rebarborou

Guláš (nejen) s hráškem

Guláš (nejen) s hráškem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dáša | 7. 10. 2015 08:59

    Výborné jemné pečivo,dělala jsem je s mákem a děkuji za recept.

  • Jitka | 28. 10. 2014 19:01

    Prostě fantastické, jen se po nich zaprášilo :-) :))

  • Petra | 8. 11. 2013 12:12

    O víkendu je s dětmi zkusíme. Těsto budu muset udělat sama a s ostatním si pohrajeme, protože v kuchyni pomáhají ze všeho nejraději. Nejdřív ale ještě musíme vyloupat ořechy.

  • Hana Fousková | 9. 6. 2013 07:53

    Některé jsem zahnula a některé nechala rovné,jsou výborné,s těstem se pracovalo dobře,brzo zopakuji i s povidly,které jsem tentokrát neměla.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Štrůdly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Buchty Záviny Dezerty Snídaně Pečení Vegetariáni Výjimečný den Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Droždí Máslo Mléko Moučkový cukr Nádivka Pečící papír Polohrubá mouka Rozšlehané vejce Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí roláda IV.

Kuřecí roláda IV.

Turistická pomazánka

Turistická pomazánka

Angreštový pudink s černým rybízem

Angreštový pudink s černým rybízem

Kokosky ze Salka

Kokosky ze Salka

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Candát a batátové pyré

Candát a batátové pyré

Zapečená brokolice se zeleninou a šunkou

Zapečená brokolice se zeleninou a…

Mexický předkrm Guacamole

Mexický předkrm Guacamole

Mayská horká čokoláda s chilli

Mayská horká čokoláda s chilli

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

40
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
34
French toast
French toast
29
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
28
Nejjednodušší gratinované brambory
Nejjednodušší…
26
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Svatý Václav slavil čtvrtstoletí: Slováček přišel na svíčkovou! A Dejdar jako „výčepák“

Svatý Václav slavil čtvrtstoletí: Slováček přišel na svíčkovou! A Dejdar jako „výčepák“

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy 12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

Další doporučené recepty:

(nejen) Makový koláč
(nejen) Makový koláč
(nejen) Masové roládky / závitky s vejcem
(nejen) Masové roládky / závitky s…
(nejen) Ředkvičková smaženice
(nejen) Ředkvičková smaženice
(nejen) Tuňáková směs s mozzarellou
(nejen) Tuňáková směs s mozzarellou
(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka / žemlovka
(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka /…
(nejen) Vepřová játra na cibuli a slanině
(nejen) Vepřová játra na cibuli a…
  • Recepty.cz
  • (nejen) Svatomartinské podkovy - kynuté
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact