• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Naše vynikající bublanina
Napište svůj komentář k receptu

Naše vynikající bublanina

autor: niobe
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Naše vynikající bublanina
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks vejce
    • 280
      g moučkový cukr
    • 140
      g máslo
    • 300
      g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

1
Celá vejce s cukrem šleháme 20 minut, poté malým pramínkem opatrně vléváme rozpuštěné máslo za stálého mixování. Nakonec zamícháme mouku, vylijeme na pekáč vystlaný pečícím papírem (či vymazný a vysypaný moukou) a poklademe ovocem, nejlépe se pracuje (a později i chutná) s čerstvými jahodami či třešněmi, mražené nebo kompotované ovoce se roztéká a bublanina je poté jaksi rozmočená.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zázvorky - ty naše :o)

Zázvorky - ty naše :o)

Naše laskonky

Naše laskonky

Vynikající pomazánka z nivy

Vynikající pomazánka z nivy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • evatp | 1. 6. 2014 12:43

    Včera jsem koupila české jahody a kromě tvarohových knedlíků jsem upekla i tuto bublaninu. Šlehala jsem v robotu pouhých 5 minut a bohatě to stačilo! Jen se teda musím přiznat, že jsem měla trochu obavy, zda to vyběhne, tak jsem pro jistotu přidala jeden prdopeč. Výsledek byl super, rychlé, dobré! ;-)

  • Gita | 5. 8. 2013 15:24

    Ahojky, to si nikdo nevšiml špatné gramáže? Vytratila se nula nebo Dg.

  • barbora.kotyzova
    barbora.kotyzova | 5. 8. 2013 15:14

    Dobré!! :)

  • Lucie | 27. 6. 2011 18:56

    Také hodnotím velice dobře. Bylo to raz dva tři a byla doma buchtička za 1 :-)

  • blanka suarezova | 10. 11. 2009 16:54

    Devcata neztracejte drahocenny cas s rucnim slehanim ani s elektryckym slehacem Dejte to do mixeru a nechte 2krat premixovat.

  • Jana Řezníčková | 29. 6. 2009 08:53

    Simono, tím ručním šleháním je určitě myšleno - ručním elektrickým šlehačem - taky bych se s tím nedřela ručně, nejsem blázen! Mně se nezdrclo nic, nádherně se vajíčka našlehala a máslo se dobře zašlehalo do základu.... brzo vyzkouším s borůvkama, u nás zatím teprve začínají zrát. Ale to počasí... nevím, jestli se vůbec dá do lesa jít.

  • Simona Rubešová | 27. 6. 2009 01:25

    No jestli se to šlehá ručně (ale kdo to dneska dělá???), tak těch 20 minut chápu, je to docela obvyklý údaj ze starých kuchařek. Já to dala do robota asi na 5 minut, pak jsem přilévala máslo, ale trochu se to sráželo, i když jsem lila malým pramínkem. Sousedka povídala, že by to mohlo být tím, že v něm bylo moc vody. Přidala jsem prášek, protože jinak by se to nedalo upéct bez sražení. I tak byl docela dobrý, udělala jsem ho s merunkami.

  • Jana Řezníčková | 23. 6. 2009 06:59

    Taky jsem nešlehala poctivě 20 minut, ale asi deset. Když jsou dobrá domácí vajíčka, tak se našlehají docela rychlo a je z toho perfektní pěna. Ty jahody určitě vyzkouším obalit v pudingu, je to lepší, než v mouce. A moc se těším, až budou meruňky, protože ty jsou u nás mezi ovocem favoritem na jakoukoliv buchtu! Pochopitelně až nasbíráme borůvky, bude bublanina i s něma a vyzkouším i rybíz a ostružiny. Prostě, jak co dozraje, půjde to do bublaniny. Zapomněla bych třešně, ale ty nám nějak zatím nezrají... to je tím blbým počasím. Zdravím.

  • recepty 73 | 23. 6. 2009 06:51

    Dávám 1*,sice jsem nešlehal 20minut-leč pořádně a s vanilkovým cukrem navíc.Na odpověď jsem nevydržel čekat,ikdyž jste byla docela rychlá...,voněla krásně po másle,ale bohužel už vzala za své.Ovoce jsem neobaloval,použil jsem vypeckované třešně.Určitě ještě zopakuji s meruňkama.Díky.Jiří.

  • niobe nightingale | 22. 6. 2009 20:25

    Jirko, po pravdě - já to nikdy opravdu těch 20 minut nevydržim, ale takhle to stojí v naší rodinné kuchařce, tak jsem to sem napsala v originálním znění! Každopádně je třeba to prostě víc prošlehat, když tam neni prášek do pečiva :D A jahody obalujete v jahodovém, ananas v ananasovém, meruňky v....? (představa meruňkovýho pudingu je docela lákavá xD)

  • recepty 73 | 22. 6. 2009 19:38

    Niobe.Opravdu šlehat 20minut.Zdá se mi to strašně dlouho,ale recept je lákavý.S tím ovocem obaleným v pudinku mám dobrou zkušennost,pokud není ovoce čerstvé.Když je čerstvé,není to většinou třeba.Jiří

  • niobe nightingale | 22. 6. 2009 19:07

    Jano, to jsem ráda, že Vám chutnala! Já jsem pitomec asi zapomněla říct, že jí většinou peču na menší plech, tak mám víc těsta a jahody neklesnou asi :( Za to se omlouvám. S tou moukou to neni špatný nápad, možná by se daly obalit i třeba v pudingu a bylo by to taky v pohodě. Ále, na hodnocení kašlu, to jsou nějaký spameři, který mi jsou naprosto ukradený - jde o recepty a ne známky :)

  • Jana Řezníčková | 22. 6. 2009 12:10

    nechápu, jak mohl někdo dát čtyřku, když určitě nevyzkoušel. Kdyby bublaninu ochutnal, známkoval by jinak. Ale co, takových "kuchařů" je tady spousta......

  • Jana Řezníčková | 22. 6. 2009 12:09

    Bublanina byla výborná, tento týden ji opět upeču, jahody však dám raději celé a trochu obalím v mouce. Přece jen klesly dolů a trochu těsto rozmočily. Nebylo to ale nijak moc, protože od pátku zbyl jeden kousíček a je to pořád stejné.takže díky za recept, a za 1.

  • Jana Řezníčková | 19. 6. 2009 07:41

    Díky moc za odpověď, dneska vyzkouším, jahod máme spousty..... Škoda, že není ta fotka u receptu...

  • niobe nightingale | 18. 6. 2009 10:20

    Klidně je rozpůlte, rozčtvrťte... Dávám je tam pak řezem nahoru a nikdy problém nebyl!Snažila jsem se sem poslat už před týdnem fotku, ale někde se asi ztratila :(

  • Jana Řezníčková | 18. 6. 2009 08:48

    Prosím, mám dotaz - chystám se zítra na tuto bublaninu a ráda bych věděla, zda dávat jahody celé nebo se mohou rozpůlit. Některé máme totiž hodně velké. Ale zase, jestli z nich nepoteče šťáva, aby bublanina nebyla rozmočená? Díky za odpověď.

  • niobe nightingale | 9. 6. 2009 14:35

    Ani špetka!

  • Irena Klasová | 9. 6. 2009 14:04

    A tam se nepřidává prášek do pečiva?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rumové koblihy

Rumové koblihy

Pikantní fazolky

Pikantní fazolky

Polévka z hlívy ústřičné

Polévka z hlívy ústřičné

Třešňový koláč II.

Třešňový koláč II.

Krůtí medajlonky se sýrem

Krůtí medajlonky se sýrem

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Pečená vinná klobása na pivě

Pečená vinná klobása na pivě

Gnocchi s tuňákem

Gnocchi s tuňákem

Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co se rozdělí na dvě vrstvy sám

Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co…

Doporučujeme

60 minut
Panenka s batátem a pestem

Panenka s batátem a pestem

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

16
Srbský kotlet
Srbský kotlet
16
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
15
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
11
Masové kostky s bedlovou omáčkou
Masové kostky s bedlovou…
11
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Meghan Markleová se vrací k herectví: Co na to Harry?

Meghan Markleová se vrací k herectví: Co na to Harry?

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Nastavovaná kaše z dýně
Nastavovaná kaše z dýně
Náš domácí štrúdl
Náš domácí štrúdl
Naše laskonky
Naše laskonky
Návyková sýrová kolečka
Návyková sýrová kolečka
Návykové bramborové smaženky
Návykové bramborové smaženky
Nealkoholický punč
Nealkoholický punč
  • Recepty.cz
  • Naše vynikající bublanina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact