• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Náš domácí štrúdl
Napište svůj komentář k receptu

Náš domácí štrúdl

autor: Ivana Samcová
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 58
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Náš domácí štrúdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg hladká mouka
    • sůl
    • 1
      lžíce cukr krystal
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      ks vejce
    • ocet (asi 2 lžíce)
    • mléko (na zadělání těsta - dle potřeby)
    • 100
      g sádlo -rozpuštěné
  • Náplň:
    • jablka na plátky
    • strouhanka
    • cukr
    • skořice a máslo na omaštění

Postup přípravy receptu

1
Mouku, špetku soli, cukr, prášek do pečiva dáme do mísy a promícháme. Přidáme vejce, trochu mléka. Zamícháme, pak teprve přilijeme rozpuštěné sádlo a důkladně zpracujeme. Dle potřeby můžeme ještě přidat mléko. Hned vyválíme jednotlivé pláty (do tenka ne, aby se těsto dalo pěkně zabalit a netrhalo se), posypeme strouhankou, jablky, cukrem a skořicí. Zabalíme, dáme na vymazaný plech, potřeme máslem (tukem) a upečeme. Po upečení ještě jednou potřeme rozpuštěným máslem (nešetřím).
2
Mamka dělá štrúdl jen od oka, toto je asi tak přibližné množství. Máme ho ale nejraději. Sem tam zkusíme i jiný, tento ale u nás jasně vyhrává (u mne vždy patky, kde je hodně těsta).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí jablečný závin (štrůdl)

Domácí jablečný závin (štrůdl)

Štrůdl s veganským tvarohem a chia semínky

Štrůdl s veganským tvarohem a chia…

Slaný veganský štrůdl

Slaný veganský štrůdl

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • seriv | 31. 1. 2016 13:16

    Hledala jsem rychle, snadné a chuťově dobře těsto na závin a toto je přesně ono, děkuji. Upeceny závin už mizi-ani nestíhá vychladnout

  • farah.farah | 21. 4. 2014 22:32

    po přečtení nadšených komentářů jsem ho také upekla, ale musím říct, že je pro mne spíš zklamáním, na můj vkus je těsto moc tlusté i po tom co jsem ho vyválela co to šlo a těsto mi po pravdě moc nechutná, je takové suché, tak že patky nic moc,..... tak že se vracím ke křehkému těstu z něj mi štrůdl chutná víc. těsto dle tohodle receptu má ale určitě jednu výhodu nepraská a nepromáčí se, tak že štrůdl na pohled výstavní

  • Kyselina | 2. 12. 2013 21:27

    tak vazeni,skusila sem hoodne strudlu...ale tenhle je teda fakt pecka...jeste musim pockat do zitrka jestli testo bude porad vlacne,pac ja rada strudl i druhej treti den...jinak testo ne narocne,ale teda vypracovat a vyvalet celkem fuska...musela sem dat trosicku vic mleka...ale jinak stalo to opravdu za to! pekla sem asi na 170 stupnich 30 min...radsi kontrolujte!(mam horkovzdusnou troubu) dekuju za recept...zasouvam ho do sveho receptare,a uz budu pect jenom tento:-)dekuju

  • barbora.kotyzova
    barbora.kotyzova | 5. 8. 2013 15:12

    Opravdu moc dobrý štrůdlík! :)) :-)

  • barbora.kotyzova
    barbora.kotyzova | 5. 8. 2013 15:11

    Supr receptík :) Děkuji!

  • noname | 3. 5. 2013 01:46

    lidi kdyz uz nekam pisete recepty tak tam napiste na kolik stupnu se to pece a jak dlouho, to je dost podstatna informace

  • simona | 27. 12. 2012 10:14

    Tento recept nemá chybu. Lepší štrůdl jsme nejedli :-) zítra ho udělám pro našeho dědu, věřím ve stejný úspěch. Poprvé jsem zapomněla přidat ocet, ničemu to nevadilo. Přeji příjemný den. :-S

  • wasilly | 20. 11. 2012 15:33

    Opravdu výborný, z listového těsta se mu zdaleka nevyrovná!

  • Petra | 18. 11. 2012 15:07

    Taky jsem ho dělala, těsto šlo špatně zpracovat, chtěla jsem ho vyhodit, ale nakonec jsem to nevzdala a štrůdl výborný, křehký...akorát v receptu je ocet a v popisu přípravy už se na něj zapomnělo :-))

  • sarka rudlova | 14. 10. 2012 17:07

    Super, ale šel mi hůř vyválet...pak už mě to nebavilo, tak jsem nechala těsto silnější, ale neva, mám tam hodně jablek, tak se to vykompenzuje :-)

  • jmuell1 | 7. 9. 2012 16:52

    Výborný recept. Děkuji!

  • JarkaKr | 1. 2. 2012 16:52

    Zkusila jsem, jen jsem udělala chybu v tloušťce těsta, takže byl štrůdl trochu víc těstový. Příště spravím. :)

  • stanka | 10. 8. 2011 12:05

    chtěla bych moc poděkovat za recept na štrúdl - je opravdu vynikající, vyzkoušela jsem už hodně receptů, ale tenhle nemá chybu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Ivana Samcová | 8. 11. 2010 17:37

    Pájo, jsem moc ráda, že štrúdl chutnal. Je to hodně starý recept, dělávala ho ještě maminka mé tety. Já ho mám opravdu moc ráda. Díky za pochvalu. Zdravím. Ivana

  • Pája S
    Pája S | 10. 10. 2010 20:47

    Tento štrůdl jsem zkusila,protože došla Hera.A tak jsem hledala nějaké těsto se sádlem.Narazila jsem na tento.Je výborný.Patičky zmizli v cukuletu a je křehký.dobře se s těsten pracovali a vyválela jsem na tenko a v pohodě.Ivo,dík za recept,opravdu chutný.Chtěla bych upřesnit ocet - dala jsem asi 2 polévkové lžíce ,mléka asi decka dle potřeby.Omylem jsem dala celý prášen do pečiva a vůbec to nevadilo.Za jedna..:-)

  • Di | 15. 11. 2007 14:10

    Já dávám na 500 g hladké mouky celý ztužený tuk a půl piva (1/4). Těsto se zpočátku patlá, tak ho trošku prohnětu a spojím metlami a pak ho na vále spojím a především vyválím a složím (jako listové). Těsto dám do lednice a zopakuji rozválení. Peču většinou až druhý den. S těstem se úžasně pracuje, rozválí se dotenka. Z tohoto množství dělám 4 šišky. Štrůdl nepotírám vajíčkem, ale máslem, poté co se zapeče, aby zrůžověl. Je skvělý.

  • Jana Zajíčková | 15. 11. 2007 09:26

    Pivní štrůdl také dělám, ale na množství mouky a piva, které uvádí paní Marta, dávám jen 1/2 ztuženého tuku.

  • Marta Horakova | 10. 11. 2007 20:18

    Není špatný,ale zkuste pivní-400g hlad.mouky,nastrouhat 1 ztužený tuk,špetka soli a 16polévk.lžic piva.Zpracovat,vyválet 2 placky,dát nastr.jablka,zabalit,potřít rozšleh.vejcem a upéct!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Snídaně Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krystal Hladká mouka Jablka Mléko Ocet Prášek do pečiva Sádlo Skořice Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Výborné lívance z acidofilního mléka

Výborné lívance z acidofilního mléka

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Jednoduchá svíčková

Jednoduchá svíčková

Drážďanský špaldový chleba

Drážďanský špaldový chleba

Božské bezlepkové cookies

Božské bezlepkové cookies

Jednoduché pivní staročeské řízky

Jednoduché pivní staročeské řízky

Červené zelí s jablky

Červené zelí s jablky

Mrkvové smoothie s jogurtem

Mrkvové smoothie s jogurtem

Pivní sýr

Pivní sýr

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

32
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
13
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
13
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
11
Dušený špenát se schwarzwaldskou šunkou
Dušený špenát se…
10
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Meghan Markleová se vrací k herectví: Co na to Harry?

Meghan Markleová se vrací k herectví: Co na to Harry?

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže
Nastavovaná kaše
Nastavovaná kaše
Nastavovaná kaše z dýně
Nastavovaná kaše z dýně
Naše laskonky
Naše laskonky
Naše vynikající bublanina
Naše vynikající bublanina
Návyková sýrová kolečka
Návyková sýrová kolečka
  • Recepty.cz
  • Náš domácí štrúdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact