Tvarohová náplň: Nejprve zalijeme rozinky rumem a necháme je rozležet. Do mísy dáme tvaroh, přidáme moučkový a vanilkový cukr, žloutek a vše zamícháme. Na závěr přimícháme rozinky.
Maková náplň: Mléko s cukrem, máslem a olejem přivedeme k varu. Mouku smícháme s mákem a přisypeme k mléku. Vše důkladně provaříme a dochutíme skořicí.
3
Povidlová náplň: Povidla smícháme s cukrem. Přilijeme rum a ochutíme perníkovým kořením. Vše promícháme.
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ NÁPLNÍ DO BUCHET: • Použití tvarohu ve vaničce, který je příliš tekutý. Na tvarohovou náplň je dobré použít tvaroh v kostce (balený v alobalu), ideálně polotučný nebo tučný. • Připálení směsi s mlékem u makové náplně. Tato směs se připaluje téměř okamžitě, pokud ji přestanete míchat. Chybou je nechat ji bez dozoru – připálený mák zhořkne a zkazí celou náplň. • Použití řídkých povidel u povidlové náplně. Levná švestková povidla jsou spíše marmeládou nebo "švestkovou pomazánkou". Tato povidla obsahují méně ovoce a více cukru, což způsobí, že se v troubě rozpustí a vytečou. Je nutné použít poctivá, tuhá povidla.
5
TIPY PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK: • Pokud přidáváte do tvarohové náplně rozinky v rumu, nechte je dobře okapat. Rum by mohl náplň zbytečně naředit. • Mletou skořici u makové náplně přidejte až do odstavené, mírně vychladlé makové směsi, aby se nevytratilo její aroma. • U povidlové náplně dodržte množství rumu, má sloužit jen na ovonění. Pokud byste ho dali víc, náplň by mohla být řídká.