• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Nálev na "Znojemské okurky"
Napište svůj komentář k receptu

Nálev na "Znojemské okurky"

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 159
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nálev na "Znojemské okurky"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2,50
      l voda
    • 1
      l ocet 8%
    • 380
      g cukr
    • 100
      g sůl
    • hořčičné semínko
    • kopr
    • 6
      ks cukerin
    • 2
      ks cibule nakrájená na kolečka
    • 2
      ks mrkev nakrájená na kolečka
    • 1
      balíček pepř celý
    • 1
      balíček nové koření

Postup přípravy receptu

1
Vodu, ocet, cukr a cukerín svaříme a za horka jej naléváme na okurky v litrových sklenicích, do kterých jsme na dno dali dle chuti cibuli, mrkev, kopr, 6 kuliček celého pepře, 2 kuličky nového koření a kávovou lžičku hořčičného senene.
2
Pak zavíčkujeme a zavařujeme při teplotě vodní lázně 85 °C po dobu 20 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Znojemské okurky

Znojemské okurky

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky…

Nálev na okurky na 1 sklenici

Nálev na okurky na 1 sklenici

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hana | 25. 7. 2016 18:59

    Všechny zdravím, nemá někdo recept na okurky. Když se zavařují po 1 lahvi.

  • hana | 25. 7. 2016 18:55

    Zdravím, nemá někdo recept na nálev okurek - do 1lahve?

  • hana | 25. 7. 2016 18:55

    Zdravím, nemá někdo recept na nálev okurek - do 1lahve?

  • Valinka | 18. 7. 2016 19:48

    Nakládané okurky-od Vali z Labužníka - vynikající Ingredience: 200 g cukru 1-2 bobkové listy 5 kuliček nového koření 5 kuliček pepře 2 ks koření - hřebíčku 1 KL hořčičného semínka; do sklenice: 3 kolečka cibule 5 koleček mrkve 5 kostiček křenu celerovou nať Postup Připravit nálev z uvedených ingrediencí, povařit asi 1/4 hodiny, do poloviny sklenice narovnat omyté okurky (dávám ty větší), dále přidat ostatní ingredience, předem nakrájenou zeleninu, kopr a celerový list, dorovnat okurkami (malými) a zalít nálevem. Sterilovat 20 minut na 80°C. Nálev ze tří litru vyjde přibližně na 15–17 sklenic (obsah 720 ml). Rada – při mytí okurek je třídím na větší a malé. Urychlí to plnění sklenic. Tip:Tento nálev s přidání fenyklu a přecezený používám také ke konzervaci červené řepy s křenem. Také k přípravě zeleniny do bramborového salátu - 1 díl mrkve, 1 díl celeru - nahrubo nastrouhat, 2 díly cibule pokrájené na nudličky - pouze nálev na okurky přecezený.

  • lucka | 10. 6. 2016 16:06

    octa je prilis cele okurky jsem vyhodila uplne kysele nedalo se to snist

  • vlastinka | 15. 8. 2014 18:40

    Právě jsem koupila Znojemsky macerát... Jdu ho vyzkoušet, jen toho octa se mi v tom receptu zdá nějak moc. Uvidím... Napíšu, jak to dopadlo....

  • Libor Dvořák | 28. 5. 2013 21:15

    Na Slovensko je problém to dostat zalistovací poplatky se rovnají ceně auta střední třídy :-) .

  • Libor Dvořák | 28. 5. 2013 21:13

    To není Znojemský nálev ale macerát, to jsou dvě různé věci.

  • PETRA | 19. 7. 2012 14:26

    Znojemský nálev kupuji v Kauflandu-stejná láhev jako je ocet a i u něj se prodává,cena do 25kč za litr-naředí se pouze vodou a přidá se 300 až 400g cukru+ do skleni zelenina podle chuti.Po naředění vystačí na asi 15 zavařovacích sklenic. Okurky jsou výborné,tento nálev používám již třetí sezonu a lepší okurky jsme zatím neměli. 8-)

  • Zdeněk Přibyl | 30. 3. 2010 09:02

    Macerát lze objednat u Družstva Znojemská okurka. Více na www.znojemskaokurka.cz

  • Olga Zehnalová | 26. 3. 2010 15:39

    ..no ak bude dostať kúpiť tento macerát aj na Slovensku, tak tento rok by som to skúsila, aj keď mávam výborné uhorky s klasickým nálevom.

  • ladislava staffenová | 26. 3. 2010 12:15

    Jé a tady to je i s fotkou!!! jak to vypadá http://www.znojemskaokurka.cz/index.php?a=8

  • ladislava staffenová | 26. 3. 2010 12:13

    Našla jsem to tady: http://www.vondruskova.cz/znojemska-okurka

  • Pája S | 26. 3. 2010 11:28

    Také to neznám ,ale vygooglim.Děkuji Zdeňku za tip.:-)

  • Majka Rončáková | 26. 3. 2010 09:15

    Kde kupujete Znojemský macerát?

  • Zdeněk Přibyl | 26. 3. 2010 08:58

    Milí přátelé Znojemské okurky. Všem vám ušetřím spoustu práce a času. Nejlepší je si koupit Znojemský macerát na okurky a zeleninu a můžete doma dělat zázraky. A to jak při zavařování tak u čerstvých salátů nebo dochucování jídel. Přeji hezké gurmánské prožitky se Znojemským macerátem.

  • Jiří Karasek | 31. 7. 2008 17:16

    Tak už jse mzavařil prvních 22 sklenic .......a dnes jsem po 14 dnesch jednu otevřel,abych věděl jaký jsou chutově a musím uznat,fakt výborný ...... takže se těším na druhou vlnu zavařování ;-)))

  • Hana T. | 20. 7. 2008 22:33

    Samozřejmě jsou VYNIKAJÍCÍ :D :D ach ta čestina..

  • Hana T. | 20. 7. 2008 22:32

    Dělám stejný nálev, okurky jsou vinikající. A křen nesmí nikdy chybět. Dá se přidat ještě hřebíček a 2 kolečka petržele. :)

  • Daizy * | 18. 7. 2008 12:41

    Ještě jsem zapomněla doporučit 6 "žížalek" bílé papriky...

  • Daizy * | 18. 7. 2008 12:38

    Vůbec se toho, Jirko, nebojte. Těch 6 cukerínů opravdu úplně stačí, vždyť je tam ještě normální cukr. Okurky podle tohoto receptu jsou vinikající. A nezapomeňte (jak už tu někdo psal) na křen! :-)Tak okurkové sezóně zdar!!

  • Jiří Karasek | 17. 7. 2008 18:43

    Zdravím,chystám se na tyto okurky,ale nevím kolik tam dát toho cukerínu...... píše se tu 6 ks... koupil jsem si celé balení a připadámi dávat do celého nálevu jen 6 ks.celkem málo...díky za reakci .. J.K.

  • Maruš | 19. 8. 2006 21:04

    Paní Ladislavo,nevím,kolik by toho mohlo být,ale moje mamka vždy zvážila kostkový cukr a podle počtu kostek,dala kusů toho umělého sladidla.Vždy to tak nějak odhadovala.

  • Zdena | 19. 8. 2006 20:25

    Na 1,75 l vody + 0,5 l octu + 1 Deko sa dáva20 spolarinu - a sú vynikajúce.

  • Ladislava Gregorova | 17. 8. 2006 17:15

    Jsem diabetcka kolik cukerinu dat misto cukru,aby byly sladko kysele.

  • Martina Veselá | 3. 6. 2006 10:29

    Cukerín je umělé sladidlo. Já ještě do sklenice přidávám bobkový list, 3 kolečka křenu a 1 hřebíček. Jinak takhle připravené okurky jsou vynikající

  • Anonym | 2. 6. 2006 19:33

    Čo je to cukerín? Kde ho môže kúpiť?

  • Anonym | 2. 6. 2006 16:42

    Ano, to je nejlepší nálev, přesně ono. Tak je dělám taky a vždy mají u všech úspěch. Jen přídám do sklenice 2 kolečka křenu, okurky pak krásně křupou a nejsou gumové.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Zavařování okurek
Zdravě i chutně Zelenina Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukerin Cukr Hořčičné semínko Kopr Mrkev Nové koření Ocet Pepř celý Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Gurmánské smažené řízky

Gurmánské smažené řízky

Vepřové na karí

Vepřové na karí

Dětská pomazánka

Dětská pomazánka

Tuňáková pomazánka bez majonézy

Tuňáková pomazánka bez majonézy

Bramborová buchta slaná

Bramborová buchta slaná

Čokoládové croissanty z listového těsta

Čokoládové croissanty z listového…

Krémové houbové rizoto

Krémové houbové rizoto

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
20
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
19
Meruňkové knedlíky s marcipánem
Meruňkové knedlíky s…
18
Nejjednodušší gratinované brambory
Nejjednodušší…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Aleš Háma v křížku se zákonem: Policejní vyšetřování a trest

Aleš Háma v křížku se zákonem: Policejní vyšetřování a trest

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Jana Paulová (70) září štěstím: Raduje se z miminka

Jana Paulová (70) září štěstím: Raduje se z miminka

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

  • Recepty.cz
  • Nálev na "Znojemské okurky"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact