• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Napište svůj komentář k receptu

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky

autor: Gertruda
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 15
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 80
      g sůl
    • 2
      lžíce hořčičné semínko
    • 2
      l voda
    • 0,50
      l ocet
    • pepř mletý
    • 5
      nové koření
    • 20
      cukerin
    • 150
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Nálev nechte povařit a pak nalejte do sklenic, kde máte okurky prokládané nakrájenou cibulí, mrkev a kopr. Do paprik nedávejte cibuli, mrkev a kopr, ale olej: do 0,3 l - 1/2 lžíce a do 0,7 l - 1 lžíci oleje). Zavařujeme 20 minnut na 80 °C.

RADA: Jak krájet cibuli? Koukněte na video!

2
Slimáky (ostrouhané salátové okurky, rozpůlené napůl a vydlabané od zrníček) - až vystoupí teplota na 80 °C, hrnec neotvírat, ale sejmout z plotny a počkat, až teplota klesne na 50 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Okurky

Okurky

Okurky s mrkví

Okurky s mrkví

Okurky ve vinném octě

Okurky ve vinném octě

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Barča | 2. 9. 2011 09:15

    Sůl na slimáky je sice fajn, ale prosolíte si zahrádku a pak tam nic neporoste. Já je sbírám do sklenice s octem a pak dávám slepičkám a jak jim chutnají. Prosolené nežraly ani ty slepice, ale slimáci naložení v octu jim jedou. Jinak díky za recept, už jdu na ty okurečky a těším se zimu na bramborový salátek. :-)

  • Ivo Výsmek | 14. 7. 2007 15:41

    Slizouni?Jednoduché.Stačí záhon decentně obsypat jehličím ( 10cm na šířku,výška-jen lehký posyp ) Jinak recept perfekt.Používám ke spokojenosti celé domácnosti.

  • gertruda rutarová | 22. 6. 2007 19:36

    Začíná sezóna.Určitě vyzkoušejte.Kdo ochutnal,už má tento recept doma.Získala jsem od tchýně. A na slizouny ze zahrady? působí jen ty modré granulky,které nesmí zmoknout, takže nejlépe je nasypat pod květináč,nebo desku A ještě všude kolem.Ale to sem asi nepatří.Leda,že by někdo našel způsob, jak je lahodně připravit na pánvi, ne?

  • M | 22. 6. 2007 11:57

    No, slimáky bych mohla taky zavařovat, co jich letos mám. :-)

  • Miroslava Severová | 22. 6. 2007 07:52

    Iveto, to musíš ale ty slimáky nejprve posbírat a pak teprve v kbelíčku posolit ne ? Že bych sypala sůl přímo k roslinám, si nemumím nějak představit. Taky mi zabraly takové ty zelené granulky, jmenují se myslím "Feramol", jsou dost drahé 200gr asi 118 kč, ale hned jak jsem je nasypala už jsem viděla jak se do nich slimáci dali, pak prý zalezou do země a tam chcípnou. Snad se povedlo, zatím už asi 3 dny jsem žádného neviděla. Ale teď zapršelo a oni určitě zase vylezou a nebo že by už skončila jejich doba ?

  • Jarka O. | 21. 6. 2007 18:04

    Iveto, sůl funguje, ale škodí rostlinkám, po zalití se dostane do půdy a stane se z ní kyselina solná a zahubí všechno zelené:-((

  • Iveta Šulcová | 21. 6. 2007 15:48

    já mám zase na slimáky osvědčenou obyčejnou kuchyňskou sůl.Je to sice drastická smrt (rozpustí se),ale opravdu to funguje.

  • cicolina | 20. 6. 2007 11:16

    Dík za tip, urcite vyzkousim, doufám, ze jim to nezachutná a nenaucí se plavat :-)))

  • Miroslava Severová | 20. 6. 2007 11:02

    Těm slizkým potvorám nalij večer do nižší misky (např. od ramy) pivo. Uvidíš ráno co tam těch opilců bude utopenejch.

  • cicolina | 20. 6. 2007 09:33

    A já si uz myslela, ze zde najdu zarucený recept, jak se zbavit tech slizkých potvor ze zahrádky :-))) Ale neva, i tak to vyzkousím (na ty okurky) :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Zavařování okurek
Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukerin Cukr Hořčičné semínko Nové koření Ocet Pepř mletý Sůl Voda

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočka na slanině

Čočka na slanině

Hermelínový salát

Hermelínový salát

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Drážďanský špaldový chleba

Drážďanský špaldový chleba

Kuře smažené v pařížském těstíčku

Kuře smažené v pařížském těstíčku

Pórková polévka s knedlíčky

Pórková polévka s knedlíčky

Domácí chléb podle Ládi Hrušky

Domácí chléb podle Ládi Hrušky

Kokosové sušenky

Kokosové sušenky

Tiramisu z pomazánkového másla

Tiramisu z pomazánkového másla

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

23
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
20
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Hovězí Massaman karí s batáty
Hovězí Massaman karí s…
16
Drobenkový štrúdl
Drobenkový štrúdl

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Jana Paulová oslavila 50 let vztahu s manželem: Neuvěřitelná zpověď! Kvůli muži utekla z domova

Jana Paulová oslavila 50 let vztahu s manželem: Neuvěřitelná zpověď! Kvůli muži utekla z domova

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Nákyp z quinoy s kadeřávkem a semínky
Nákyp z quinoy s kadeřávkem a semínky
Nákyp z růžičkové kapusty
Nákyp z růžičkové kapusty
Nákyp z těstovin
Nákyp z těstovin
Naložená kuřecí křídla
Naložená kuřecí křídla
Naložené mozzarella kuličky
Naložené mozzarella kuličky
Naložený hermelín s olivami
Naložený hermelín s olivami
  • Recepty.cz
  • Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact