• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Nakládané pikantní žampiony
Napište svůj komentář k receptu

Nakládané pikantní žampiony

autor: Marsí
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nakládané pikantní žampiony
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg žampiony (Mohou být i jiné houbičky)
    • 3
      ks cibule Větší
    • 3
      ks mrkev
    • bobkový list
    • pepř celý Celý
    • nové koření
  • Nálev
    • voda 2,5 l
    • ocet 3/4 l 8%
    • 300
      g cukr
    • 1
      ks deko (Nakladač)

Postup přípravy receptu

1
Žampiony očistíme, větší rozdělíme na poloviny nebo čtvrtinky a 10 minut povaříme ve vodě se špetkou soli a šťávou z citronu (asi 1 lžíce - to aby moc nezhnědly). Necháme vychladnout. Svaříme nálev, který necháme provařit alespoň 5 minut. Vychladíme, aby byl vlažný. Do každé zavařovací sklenice (lepší jsou menší cca 2-3 dcl) dáme na dno trochu na plátky nakrájené cibule a nahrubo nastrouhané mrkve.
2
Poté vsypeme žampiony a opět proložíme cibulí a mrkví (jak kdo má rád). Nakonec přidáme bobkový list (zastrčíme jej někam do boku sklenice), 2 černé pepře a 2 kuličky nového koření. Zalejeme nálevem a zavařujeme cca 20 minut na 85 °C.
3
Takto připravené žampiony si můžeme nechat až do zimy, ale výhodou je to, že se dají konzumovat už za týden. Jsou opravdu výborné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

TAPAS: nakládané žampióny

TAPAS: nakládané žampióny

Pikantní nadívané žampiony

Pikantní nadívané žampiony

Pikantní krky s játry, žampiony a bramborem

Pikantní krky s játry, žampiony a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Airan | 19. 6. 2006 17:22

    Marsi, dekuji, ja si recept ukladam na "jine houbicky" :-))

  • Jana Kutačová | 17. 6. 2006 11:31

    Marsinko,Vy jste mě tak navnadila s těma houbama,že jsem prostě vlezla do špajzu a otevřela si zavařené-asi 3 roky staré hříbky s václavkama v octu.Snědla jsem tu sklenku sama vzpomněla na Vás:o)Jsem vášnivý houbař a je mi jasné,že v létě propadnu opět houbaření a něco s úlovkem vymyslím a podle toho jak mě tady vnadíte,tak jsem rozhodnuta letos i zavařovat,což jsem nedělala už hóóóódně dlouho.:o)

  • Marsí | 16. 6. 2006 14:23

    Maruš..no právě...já taky ne!...:o)))...tohle je první receptík na houbičky, který jsem začala dělat a povedly se.A to vážně zavařuju kde co. A nejlepší je na tom to, že když to zavařím v pondělí, tak v neděli to máme jako chuťovku k obědu místo okurky.Množství se samozřejmě může snížit a suroviny na nálev se podělí. Dělám to tak běžně.A s tím zavařováním si také hlavu nedělám. Šoupnu to na pekáč s vodou do trouby.

  • Jana | 15. 6. 2006 18:31

    Take si dat rici,mnam..nakladane zampionky.Diky za recept.

  • Maruš | 15. 6. 2006 16:22

    Teda,to je recept!Tak mě to nutí jet zítra na tržnici a zavařovat,ale zase v tom vedru?Díky za recept,žampiony a celkově houby v nálevu jsem nikdy nedělala.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z hub Svačina Vaření Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Cukr DeKo Mrkev Nové koření Ocet Pepř celý Voda Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

Kuřecí ražniči pro lenochy

Kuřecí ražniči pro lenochy

Boloňské špagety podle Evy

Boloňské špagety podle Evy

Cizrna s kuřecím masem

Cizrna s kuřecím masem

Karamelové řezy od Gizky

Karamelové řezy od Gizky

Smažené plněné kapustové listy (závitky)

Smažené plněné kapustové listy …

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Cibulové vepřové - minutka

Cibulové vepřové - minutka

Americké "Sloppy Joes"

Americké "Sloppy Joes"

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

35
Maxi špízy z trouby
Maxi špízy z trouby
21
Jahodová roláda II. - rychle a chutně
Jahodová roláda II. -…
20
Domácí čokoládová granola
Domácí čokoládová granola
19
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
16
Dýňové karí se špenátem a čočkou
Dýňové karí se špenátem…

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

  • Recepty.cz
  • Nakládané pikantní žampiony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact