• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Nakládané pečené vepřové koleno
Napište svůj komentář k receptu

Nakládané pečené vepřové koleno

autor: vranova
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nakládané pečené vepřové koleno
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks vepřové maso
    • 2
      ks cibule
    • 100
      g sůl
    • 6
      ks pepř celý kuličky
    • 4
      ks nové koření kuličky
    • 3
      ks bobkový list
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Do 3 litrů vody přidáme, oloupané a rozpůlené cibule, sůl, celé koření, vše pomalu převaříme, potřebujeme získat chuť ze všech surovin, proto pomalé táhnutí. Lák necháme vychladnout. Očištěná vepřová kolena zalijeme lákem a necháme přes noc v ledničce. Kolena by měla být ponořena v láku.
2
Druhý den kolena z láku vyjmeme, nařízneme kůžičku na kostičky, dáme na hluboký plech, pekáč, podlijeme lákem, zakryjeme zpočátku alobalem či přikryjeme poklopem, pečeme při 200 °C do měkka. Během pečení přeléváme lákem, před dokončením necháme zčervenat kůrčičku.
3
Podávám s křenem, hořčicí, chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené vepřové koleno na zelí

Pečené vepřové koleno na zelí

Pečené vepřové koleno

Pečené vepřové koleno

Pečené uzené koleno

Pečené uzené koleno

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Magda | 30. 12. 2015 19:01

    Lák - Výborné :-) :-) :-) Potíráme během pečení podobně jako mivy: olej 1dcl, česnek 1 stroužek, grilovací koření 1,5 lžíce , 2 lžíce medu někdy podlíváme černým pivem při pečení. :-)

  • haterie | 10. 10. 2013 09:15

    Zkusila jsem na 1 ks a přidala jsem vylepšení dle Mivy níže. Pekla jsem cca 5 hodin a půl hodiny na kůrku. Vydařilo se. Příště zkusím recept s předvařením v papiňáku:-).

  • Lůca | 30. 12. 2012 19:32

    tak uvidíme jdu to prubnout ... O:-)

  • panterka | 7. 10. 2011 16:43

    dle tohoto receptu peču opakovaně -vynikající!

  • Betisa | 13. 1. 2011 16:54

    Vynikající recept, velký úspěch. Musím opakovat:-)

  • mivy | 12. 1. 2011 15:40

    nakládám ty kolena skoro stejně,akorát přidávám do láku drcený muškátový oříšek,dá to masu uplně jinou chuť.na kolena si dělám marinádu kterou je po celou dobu pečení potírám cca po dvaceti minutách a můžu vám říct že tak dobré kolena jsem ještě nikde neměl a to si je dávám všude kde na ně narazím :DDD marinádu si dělám s trošky oleje,asi patnácti stroužků česneku,grilovacího koření a cca dvou dcl láku ve kterém se mě kolena koupali 24 hodin.to všechno dohromady rozmixuju a pak natírám a výsledek je luxusní <3 :-P

  • Anonym | 22. 1. 2007 10:56

    Tak jsme si velice pochutnali, nemělo to chybu. Určitě budu zase opakovat, ale dám méně soli. Zdálo se mi to trošku slané, ale mohlo to být tím, že jsem asi dala méně vody. Alena

  • Šárka Vránová | 14. 1. 2007 09:43

    Také je to jedna z variant.Pokud bych přidávala česnek dala bych jednu menší cibul na místo dvou.Doba pečení je závislá od velikosti kolen.

  • Jana Janková | 13. 1. 2007 09:34

    A co přidat do láku česnek?

  • englicka marketa | 12. 1. 2007 11:59

    klidně i 2 hodiny pod poklopem a na kůrčičku stačí tak 30min.mám odskoušeno:o))ale u horkovzušné!!!

  • Bobo | 12. 1. 2007 11:37

    Jak dlouho se pečou?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Nové koření Pepř celý Sůl Vepřové maso Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chobotnice po athénsku

Chobotnice po athénsku

Svíčková z kuřete

Svíčková z kuřete

Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč

Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč

Jarní vývar s nudlemi a zeleninou

Jarní vývar s nudlemi a zeleninou

Houbový guláš na špeku s paprikou

Houbový guláš na špeku s paprikou

Bramborové housky

Bramborové housky

Těstoviny s řepou - zapékané

Těstoviny s řepou - zapékané

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb…

Sýrová omáčka s těstovinami Tagliatelle

Sýrová omáčka s těstovinami…

Doporučujeme

40 minut
Ostrokyselá čínská polévka

Ostrokyselá čínská polévka

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

26
Nejjednodušší jablečný koláč
Nejjednodušší jablečný…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
19
Klasická gulášová polévka
Klasická gulášová polévka
19
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí, která vás zasytí a potěší v chladných dnech
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí,…
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká iluze, kterou můžete klidně i zapálit
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká…
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i na jazyku
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i…
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z čeho je vyrobit i čím je naplnit
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z…
AHA.cz Šoposká prosí o pomoc! Tragédie před finále Oktopusu

Šoposká prosí o pomoc! Tragédie před finále Oktopusu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Kvíz: Zvládli byste maturitu z literatury? Otestujte se, zda by to bylo za jedna nebo s odřenýma ušima

Kvíz: Zvládli byste maturitu z literatury? Otestujte se, zda by to bylo za jedna nebo s odřenýma ušima

Ženy.cz Fenomény roku 2025 aneb Co je nahoře, domovní bratře?

Fenomény roku 2025 aneb Co je nahoře, domovní bratře?

Blesk.cz Hámův vtípek se zadky na Slavících: Ozval se už i Cibulka!

Hámův vtípek se zadky na Slavících: Ozval se už i Cibulka!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se dožívají nejdelšího věku! Jste mezi nimi?

5 znamení zvěrokruhu, která se dožívají nejdelšího věku! Jste mezi nimi?

  • Recepty.cz
  • Nakládané pečené vepřové koleno
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact