• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Nakládané masové koule
Napište svůj komentář k receptu

Nakládané masové koule

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nakládané masové koule
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • mleté maso
    • sůl
    • vejce
    • strouhanka
    • kari
    • chilli
    • česnek
    • rostlinný olej
    • koření ostřejší koření podle chuti - pepř, feferonová pasta ap.
  • Nálev
    • 1
      lžička hořčičné semínko
    • 1
      lžička pepř celý
    • 6
      ks jalovec
    • 1
      lžička hřebíček
    • 6
      nové koření
    • 1
      lžička koriandr 1/2-1
    • bobkový list
    • 1
      lžička zázvor
    • sůl
    • 1
      l voda
    • 0,25
      l ocet
    • 8
      ks sacharín
  • Na prokládání ve sklenici
    • cibule

Postup přípravy receptu

1
Nejprve uvaříme nálev - koření kromě zázvoru, bobkového listu a soli utlučeme v hmoždíři. Vodu a ocet přivedeme k varu, přidáme koření a sladidlo - to přidávat opatrně, raději nejdříve jen asi 5 tabletek a pak přidávat podle chuti. Všechno chvilku povařit, nechat vychladnout.
2
Z mletého masa připravit hmotu jako na karbanátky, ale mnohem ostřejší chuti. Vytvarujeme zploštělé kuličky a smažíme na oleji. Hotové usmažené koule dáváme do sklenice a prokládáme na kolečka nakrájenou cibulí. Plnou sklenici zalijeme hotovým nálevem, zavíčkujeme a po vychladnutí necháme v lednici asi 14 dní uležet.
3
Jak dlouho vydrží po otevření, to nevím, protože během večera se vše snědlo. Nálev je možné použít i na nakládání zeleniny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nakládané masové kostky dušené na cibuli

Nakládané masové kostky dušené na…

Masové koule

Masové koule

Masové koule II.

Masové koule II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ellinnor | 13. 9. 2007 15:33

    Markéto, po zavíčkování se nezavařuje, nesteriluje, jen se nechá uležet v lednici. Dobrá je láhev s patentním víkem (uzávěrem).

  • Markéta | 12. 9. 2007 14:19

    Velice mě láká tento recept, ale nevím jestli se ještě zavařuje po zavíčkování? Velice ráda bych to vyzkoušela.

  • Marsí | 10. 9. 2007 11:27

    Petro tyhle rybí karbanátky,které uvádíte jsem tady vkládala pod názvem "Rybí karbanátky nakládané-pečenáče"..zkuste...:-)

  • Petra Plevová | 10. 9. 2007 09:07

    Známá,manželka vášnivého rybáře,tyhle koule dělá z vařeného rybího masa(lze použít i méně kvalitní ryby).Je zajímavé,že pokud tam náhodou zůstane nějaká kůstka,v octovém láku úplně změkne.Musím říct,že když je přinese na nějakou oslavu,na Silvestra apod.,jen se po nich zapráší :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Chilli Cibule Hořčičné semínko Hřebíček Jalovec Kari Koření Koriandr Mleté maso Nové koření Ocet Pepř celý Rostlinný olej Sacharín Strouhanka Sůl Vejce Voda Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocný salát s jogurtem

Ovocný salát s jogurtem

Andělské zvony

Andělské zvony

Super jablkové knedlíky

Super jablkové knedlíky

Babiččin sádlový koláč

Babiččin sádlový koláč

Boloňské špagety podle Evy

Boloňské špagety podle Evy

Marináda

Marináda

Vařený hrách

Vařený hrách

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Kynuté buchty z remosky

Kynuté buchty z remosky

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

19
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
19
Avokádová pomazánka
Avokádová pomazánka
11
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
11
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
10
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Zrádci se chystají do kin, ale… Problém s lístky i penězi!

Zrádci se chystají do kin, ale… Problém s lístky i penězi!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Nakládané masové koule
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact