• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Nadívaný krocan
Napište svůj komentář k receptu

Nadívaný krocan

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nadívaný krocan
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks krůtí maso celý krocan (mladý) nebo krůta
    • sůl
    • 0,25
      šálek máslo rozpuštěné, na potírání
  • Náplň
    • 3
      ks houska
    • 2
      špetka mléko horké
    • 3
      lžíce máslo změklé
    • 4
      ks vejce
    • 1
      lžička sůl
    • 0,50
      lžička šalvěj sušená, drcená
    • 0,50
      lžička tymián sušený
    • 0,25
      lžička rozmarýn
    • 0,25
      lžička pepř mletý
    • 0,25
      lžička muškátový květ
    • 0,13
      lžička šafrán
    • 8
      plátek anglická slanina prorostlá
    • 1
      ks cibule velká
    • 2
      lžíce celer nadrobno nakrájený
    • 2
      lžíce mrkev nadrobno nakrájená

Postup přípravy receptu

1
Housky nakrájíme na kostičky a zalijeme horkým mlékem . Necháme stát.
2
Nakrájenou slaninu dáme na pánev, přidáme nakrájenou cibulku, a po zesklovatění přidáme vajíčka a umícháme.
3
Přidáme housky s mlékem, všechno koření a nakrájená krůtí játra, zamícháme.
4
Krůtu omyjeme, osušíme.
5
Máslo smícháme se 2 lžičkami soli a potřeme tím krůtu. Naplníme břišní dutinu nádivkou a stehna zkřížíme a přetáhneme volnou kůží ( v případě potřeby převážeme stehna ještě provázkem , nebo zašijeme ). Nádivka nesmí vytékat. Záleží jak velkou máme krůtu, někdy se nádivka nemusí všechna vejít, dá se tedy opéci na pánvi, nebo se přidat na pekáč ( lépe na pánvi ).
6
Krůtu vložíme položenou na zádech do klasického hlubšího pekáče ( normální pekáč na piškotovou buchtu, hloubka 6 cm stačí ), který je řádně vymazaný máslem.
7
Nejdříve pečeme odkryté asi 60 minut podléváme vývarem a potíráme máslem se solí.
8
Pak zaděláme pekáč alobalem a asi co 20-30minut potíráme krůtu výpekem.
9
Doba pečení záleží opět na velikosti krůty ( krocana ). Krůta 3,4kg se peče 2,5 hodiny.
10
Pečeme v dobře vyhřáté troubě pomalu ( na nižší stupeň, tzn. méně než na půlku ).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krocan ve vinném aspiku

Krocan ve vinném aspiku

Nadívaný vepřový bůček

Nadívaný vepřový bůček

Nadívaný pečený květák

Nadívaný pečený květák

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Celer Cibule Houska Krůtí maso Máslo Mléko Mrkev Muškátový květ Pepř mletý Rozmarýn Šafrán Šalvěj Sůl Tymián Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapustové řízky

Kapustové řízky

Karamelové řezy II.

Karamelové řezy II.

Rumové řezy

Rumové řezy

Rychlá čína

Rychlá čína

Tuňáková pomazánka III.

Tuňáková pomazánka III.

Vepřové koleno v zelí

Vepřové koleno v zelí

Koláč s nemletým mákem, ovocem a drobenkou

Koláč s nemletým mákem, ovocem a…

Bramborové muffiny se slaninou

Bramborové muffiny se slaninou

Houbové roštěnky

Houbové roštěnky

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

73
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
22
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Čokoládový závin - nejrychlejší
Čokoládový závin -…
19
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Tajemství Karla Šípa (80): Ukecal Dádu, ale na rande nešel!

Tajemství Karla Šípa (80): Ukecal Dádu, ale na rande nešel!

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

  • Recepty.cz
  • Nadívaný krocan
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact