• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Nadívané pečené kvíčaly
Napište svůj komentář k receptu

Nadívané pečené kvíčaly

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nadívané pečené kvíčaly
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 8
      ks kvíčala obecná Možno použít i křepelky
    • 8
      plátek anglická slanina (nejlépe prorostlá)
    • 40
      g máslo
    • jalovec (několik kuliček)
    • sůl
  • Na nádivku
    • 250
      g kuřecí játra
    • 100
      g telecí játra
    • 20
      g sádlo
    • 0,50
      ks cibule
    • 40
      g máslo
    • 40
      g hladká mouka
    • 0,50
      ks houska
    • 4
      snítka petržel
    • sůl
    • pepř mletý
  • Na bramborové omeletky
    • 300
      g hladká mouka
    • 100
      g brambory (studené prolisované)
    • 450
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
    • 20
      g droždí
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      špetka citronová kůra
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Kvíčaly důkladně očistěte, opláchněte, osušte a vytřete solí s drceným jalovcem. V kastrůlku nahřejte sádlo, přimíchejte cibulku a osmažte ji dozlatova. Přidejte pomletá nebo jemně pokrájená srdíčka, osmažte je, podlijte naběračkou vody a duste doměkka. Přimíchejte naškrábaná játra, promíchejte a odstavte. V kastrůlku nahřejte máslo, přimíchejte mouku a připravte světlou jíšku. Odstavte, zalijte 250 ml vody, rozmíchejte a krátce povařte na hustou kaši. Vmíchejte ji k podušeným vnitřnostem, přidejte na jemné kostičky pokrájenou housku, petržel a podle chuti osolte. Nádivkou naplňte kvíčaly či křepelky, obalte je slaninou a svažte provázkem. Posaďte je do pekáčku, přidejte máslo, podlijte naběračkou vody, přiklopte a dejte do trouby předehřáté na 190 °C.
2
Po 20 minutách snižte teplotu na 150 °C a za občasného podlévání pečte doměkka. Měkké kvíčaly vyjměte a nechte na teplém místě. Výpek zaprašte moukou, promíchejte a vraťte na 10 minut do trouby. Když se mouka lehce zasmaží, vyndejte pekáček z trouby a zalijte ji hrnkem vody. Dobře rozmíchejte, přelijte do kastrůlku a důkladně stěrkou seškrábněte všechen výpek z pekáčku. Zvolna dalších 15 minut povařte a podle chuti přisolte. Kvíčaly rozdělte na talíře, podlijte šťávou a doplňte stočenými omeletkami, překrojenými na špalíčky. Případně můžete přidat vhodnou zeleninovou přílohu, například pečené jarní cibulky nebo podušené či usmažené houby.
3
Omeletky si připravte, zatímco se kvíčaly pečou. Droždí rozmíchejte v hrnku s 1/3 vlažného mléka a cukrem a třemi lžícemi mouky. Zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě vzejít kvásek. Do mísy prosejte mouku, přidejte citronovou kůru a špetku soli. Ve druhé míse vmíchejte postupně do brambor zbylé mléko rozšlehané s vejci a vzešlý kvásek. Vše promíchejte na jemné těsto, zakryjte utěrkou a nechte kynout. Z vykynutého těsta lijte malou naběračkou na jemně olejem vytřenou pánev tenkou vrstvu těsta a omelety smažte po obou stranách dozlatova. Každou omeletu hned po upečení stočte a před podáváním je pokrájejte na asi 3 cm široké špalíčky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené nadívané kapustové (zelné) listy

Pečené nadívané kapustové (zelné)…

Nadívané kuře

Nadívané kuře

Nadívané křepelky po anglicku

Nadívané křepelky po anglicku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ramon de l | 18. 2. 2017 01:11

    Kvíčaly jsou dobré, ale celkem nudné, takové obyčejné. Nebyl by recept na řízek z pandy?

  • auusiu | 23. 11. 2016 23:00

    Dnes uz kopiruje na netu kde kdo jakykoliv recept!

  • Tereza T
    Tereza T | 5. 10. 2011 10:21

    Máte pravdu, opraveno. Možná Makro, případně lepší řeznictví, kde prodávají třeba bažanty. Nejlépe výlet do Francie ;-)

  • Ladia
    Ladia | 5. 10. 2011 09:58

    Nepatří to spíše pod zvěřinu? A kde seženu kvíčalu, pominu-li lov? :-D

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Zvěřina Oběd Večeře Pečení Děti Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Cibule Citronová kůra Cukr Droždí Hladká mouka Houska Jalovec Kuřecí játra Kvíčala obecná Máslo Mléko Pepř mletý Petržel Sádlo Sůl Telecí játra Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Templářský dort tmavý

Templářský dort tmavý

Bábovka olejová

Bábovka olejová

Náš domácí štrúdl

Náš domácí štrúdl

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

pomazánka - z krůtího masa

pomazánka - z krůtího masa

Makový koláč s rebarborou

Makový koláč s rebarborou

Tvarohové placky

Tvarohové placky

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Polévka pho se zeleninovými nudlemi a jarní cibulkou

Polévka pho se zeleninovými nudlemi a…

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

121
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s…
21
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
19
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Mráček na štěstí Dary Rolins v Dubaji: Nedvěd chyběl

Mráček na štěstí Dary Rolins v Dubaji: Nedvěd chyběl

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Další doporučené recepty:

Nadívané kapsy - minutka
Nadívané kapsy - minutka
Nadívané křepelky po anglicku
Nadívané křepelky po anglicku
Nadívané kuře
Nadívané kuře
Nadívané žampióny
Nadívané žampióny
Nadívané žampiony a la pizza
Nadívané žampiony a la pizza
Nadívaný pečený květák
Nadívaný pečený květák
  • Recepty.cz
  • Nadívané pečené kvíčaly
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact