• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Na kosti grilovaný nízký roštěnec, lišková omáčka a dušená zelenina
Napište svůj komentář k receptu

Na kosti grilovaný nízký roštěnec, lišková omáčka a dušená zelenina

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Na kosti grilovaný nízký roštěnec, lišková omáčka a dušená zelenina
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 1
      ks roštěnec nízký, nasucho vyzrálý
    • pepř mletý
    • slunečnicový olej
    • sůl
    • máslo
    • 100
      g lišky
    • 2
      ks šalotka středně velká
    • 35
      g vývar demi-glace
    • 100
      ml smetana 33%
    • karotka
    • špenát

Postup přípravy receptu

1
Nasucho vyzrálý nízký roštěnec začistěte a krájejte i s kostí na aspoň dva palce (5 cm) vysoké steaky. Posypte čerstvě mletým pepřem, pokapejte slunečnicovým olejem a nechte odstát. Pak maso zprudka opečte na grilu z obou stran a poté dopékejte na mírném ohni. Před podáváním nechte na teplém místě odpočinout a osolte.
2
Na omáčku z lišek zpěňte na másle 2 středně velké šalotky. Přidejte 100 g očištěných lišek a orestujte. Zalijte 30–40 g demi-glace (dlouho vařený, rosolovitý vývar z telecích kostí a zeleniny) a lehce povařte. Nakonec zjemněte 100 ml 33% smetany a podle chuti dosolte.
3
Karotku nakrájejte na kolečka, zlehka orestujte na másle, přidejte očištěný špenát, osolte a na mírném ohni zakryté duste ve vlastní šťávě. Když je zelenina měkká, odstavte ji z ohně a přidejte ještě lžičku másla. Podávejte nejlépe s domácími hranolky. „Tak, jak to děláme nejen u nás v Čestru, ale v celém Ambiente,“ dodává šéfkuchař.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nízký čokoládový dortík

Nízký čokoládový dortík

Dušená zelenina s lanýži

Dušená zelenina s lanýži

Dušená zelenina - rychle  a chutně

Dušená zelenina - rychle a chutně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí Grilování & BBQ Grilované hovězí
Maso Hovězí Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Karotka Lišky Máslo Pepř mletý Roštěnec Šalotka Slunečnicový olej Smetana Špenát Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pravá pistáciová zmrzlina

Pravá pistáciová zmrzlina

Hermelín v listovém těstíčku

Hermelín v listovém těstíčku

Bramborové placky se špenátovým nákypem

Bramborové placky se špenátovým…

Chlebové smaženky

Chlebové smaženky

Dipy ke grilovanému masu - z červené řepy

Dipy ke grilovanému masu - z červené…

Smažený máslový celer

Smažený máslový celer

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Výborná drobenková buchta

Výborná drobenková buchta

Špecle s kořenovou zeleninou

Špecle s kořenovou zeleninou

Doporučujeme

60 minut
Pečené brambory s brynzou a slaninou

Pečené brambory s brynzou a slaninou

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

40
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
36
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
24
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
23
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
18
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
AHA.cz Oddlužení Veroniky Gajerové naštvalo kolegy: Statisíce jim nikdo nevrátí

Oddlužení Veroniky Gajerové naštvalo kolegy: Statisíce jim nikdo nevrátí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Ženy.cz Nebaví vás přeplněná fitka? Zařiďte si domácí posilovnu

Nebaví vás přeplněná fitka? Zařiďte si domácí posilovnu

Blesk.cz Chlípný princ Andrew dopadl na dno: Svlékli ho z titulu a vykopli!

Chlípný princ Andrew dopadl na dno: Svlékli ho z titulu a vykopli!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 30. 10. 2025: Kdo dostane nečekanou nabídku a komu se zkomplikuje den?

Denní horoskop na čtvrtek 30. 10. 2025: Kdo dostane nečekanou nabídku a komu se zkomplikuje den?

Další doporučené recepty:

Myslivecké knoflíky
Myslivecké knoflíky
Myslivecké knoflíky II.
Myslivecké knoflíky II.
Myslivecké kuře s česnekovou polentou
Myslivecké kuře s česnekovou polentou
Nadívaná dýně
Nadívaná dýně
Nadívaná jarní kuřátka
Nadívaná jarní kuřátka
Nadívaná kedlubna
Nadívaná kedlubna
  • Recepty.cz
  • Na kosti grilovaný nízký roštěnec, lišková omáčka a dušená zelenina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact