• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Na kosti grilovaný nízký roštěnec, lišková omáčka a dušená zelenina
Napište svůj komentář k receptu

Na kosti grilovaný nízký roštěnec, lišková omáčka a dušená zelenina

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Na kosti grilovaný nízký roštěnec, lišková omáčka a dušená zelenina
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 1
      ks roštěnec nízký, nasucho vyzrálý
    • pepř mletý
    • slunečnicový olej
    • sůl
    • máslo
    • 100
      g lišky
    • 2
      ks šalotka středně velká
    • 35
      g vývar demi-glace
    • 100
      ml smetana 33%
    • karotka
    • špenát

Postup přípravy receptu

1
Nasucho vyzrálý nízký roštěnec začistěte a krájejte i s kostí na aspoň dva palce (5 cm) vysoké steaky. Posypte čerstvě mletým pepřem, pokapejte slunečnicovým olejem a nechte odstát. Pak maso zprudka opečte na grilu z obou stran a poté dopékejte na mírném ohni. Před podáváním nechte na teplém místě odpočinout a osolte.
2
Na omáčku z lišek zpěňte na másle 2 středně velké šalotky. Přidejte 100 g očištěných lišek a orestujte. Zalijte 30–40 g demi-glace (dlouho vařený, rosolovitý vývar z telecích kostí a zeleniny) a lehce povařte. Nakonec zjemněte 100 ml 33% smetany a podle chuti dosolte.
3
Karotku nakrájejte na kolečka, zlehka orestujte na másle, přidejte očištěný špenát, osolte a na mírném ohni zakryté duste ve vlastní šťávě. Když je zelenina měkká, odstavte ji z ohně a přidejte ještě lžičku másla. Podávejte nejlépe s domácími hranolky. „Tak, jak to děláme nejen u nás v Čestru, ale v celém Ambiente,“ dodává šéfkuchař.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nízký čokoládový dortík

Nízký čokoládový dortík

Dušená zelenina s lanýži

Dušená zelenina s lanýži

Dušená zelenina - rychle  a chutně

Dušená zelenina - rychle a chutně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí Grilování & BBQ Grilované hovězí
Maso Hovězí Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Karotka Lišky Máslo Pepř mletý Roštěnec Šalotka Slunečnicový olej Smetana Špenát Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Husa po staročesku

Husa po staročesku

Rychlý ovocný koláč

Rychlý ovocný koláč

Jednoduchý jahodový koláč

Jednoduchý jahodový koláč

Špenátová polévka slavnostní

Špenátová polévka slavnostní

Pečené brambory s tvarohovou omáčkou

Pečené brambory s tvarohovou omáčkou

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Těstoviny s vejci, parmezanem a cherry rajčátky

Těstoviny s vejci, parmezanem a…

Dip z tvarohu a máty

Dip z tvarohu a máty

Rychlé povidlové řezy

Rychlé povidlové řezy

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

59
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
43
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
30
Míša řezy
Míša řezy
26
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
20
Pečený králík- jednoduše a chutně
Pečený králík- jednoduše…

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Manželka Kotka vyhrožuje rozvodem: TO SE NEDÁ VYDRŽET

Manželka Kotka vyhrožuje rozvodem: TO SE NEDÁ VYDRŽET

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Krize manželství Belohorcové s Hájkem: Odchod z Tenerife?!

Krize manželství Belohorcové s Hájkem: Odchod z Tenerife?!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

Další doporučené recepty:

Myslivecké knoflíky
Myslivecké knoflíky
Myslivecké knoflíky II.
Myslivecké knoflíky II.
Myslivecké kuře s česnekovou polentou
Myslivecké kuře s česnekovou polentou
Nadívaná dýně
Nadívaná dýně
Nadívaná jarní kuřátka
Nadívaná jarní kuřátka
Nadívaná kedlubna
Nadívaná kedlubna
  • Recepty.cz
  • Na kosti grilovaný nízký roštěnec, lišková omáčka a dušená zelenina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact