• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Na kosti grilovaný nízký roštěnec, lišková omáčka a dušená zelenina
Napište svůj komentář k receptu

Na kosti grilovaný nízký roštěnec, lišková omáčka a dušená zelenina

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Na kosti grilovaný nízký roštěnec, lišková omáčka a dušená zelenina
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 1
      ks roštěnec nízký, nasucho vyzrálý
    • pepř mletý
    • slunečnicový olej
    • sůl
    • máslo
    • 100
      g lišky
    • 2
      ks šalotka středně velká
    • 35
      g vývar demi-glace
    • 100
      ml smetana 33%
    • karotka
    • špenát

Postup přípravy receptu

1
Nasucho vyzrálý nízký roštěnec začistěte a krájejte i s kostí na aspoň dva palce (5 cm) vysoké steaky. Posypte čerstvě mletým pepřem, pokapejte slunečnicovým olejem a nechte odstát. Pak maso zprudka opečte na grilu z obou stran a poté dopékejte na mírném ohni. Před podáváním nechte na teplém místě odpočinout a osolte.
2
Na omáčku z lišek zpěňte na másle 2 středně velké šalotky. Přidejte 100 g očištěných lišek a orestujte. Zalijte 30–40 g demi-glace (dlouho vařený, rosolovitý vývar z telecích kostí a zeleniny) a lehce povařte. Nakonec zjemněte 100 ml 33% smetany a podle chuti dosolte.
3
Karotku nakrájejte na kolečka, zlehka orestujte na másle, přidejte očištěný špenát, osolte a na mírném ohni zakryté duste ve vlastní šťávě. Když je zelenina měkká, odstavte ji z ohně a přidejte ještě lžičku másla. Podávejte nejlépe s domácími hranolky. „Tak, jak to děláme nejen u nás v Čestru, ale v celém Ambiente,“ dodává šéfkuchař.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nízký čokoládový dortík

Nízký čokoládový dortík

Dušená zelenina s lanýži

Dušená zelenina s lanýži

Dušená zelenina - rychle  a chutně

Dušená zelenina - rychle a chutně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí Grilování & BBQ Grilované hovězí
Maso Hovězí Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Karotka Lišky Máslo Pepř mletý Roštěnec Šalotka Slunečnicový olej Smetana Špenát Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný hermelín

Plněný hermelín

Pikantní telecí řízek

Pikantní telecí řízek

Nebeská Máňa

Nebeská Máňa

Pikantní škvarková pomazánka

Pikantní škvarková pomazánka

Afrika řezy

Afrika řezy

Jehněčí pečeně

Jehněčí pečeně

Holandské řízky - smetanové

Holandské řízky - smetanové

Drůbeží výpečky

Drůbeží výpečky

Staročeská nádivka

Staročeská nádivka

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

36
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
33
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
20
Krémová česnečka
Krémová česnečka
16
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
14
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Myslivecké knoflíky
Myslivecké knoflíky
Myslivecké knoflíky II.
Myslivecké knoflíky II.
Myslivecké kuře s česnekovou polentou
Myslivecké kuře s česnekovou polentou
Nadívaná dýně
Nadívaná dýně
Nadívaná jarní kuřátka
Nadívaná jarní kuřátka
Nadívaná kedlubna
Nadívaná kedlubna
  • Recepty.cz
  • Na kosti grilovaný nízký roštěnec, lišková omáčka a dušená zelenina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact