• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení
Napište svůj komentář k receptu

Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 25
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení
Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení
Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení
Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení
Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení
Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • ovesné vločky
    • sušené ovoce dle chuti: jablka, brusinky, rozinky, švestky, meruňky, třešně, fíky, datle, višně, hrušky...
    • semínka dle chuti: dýňová. konopná, lněná, sezamová, slunečnicová...
    • vlašské ořechy mleté nebo jemně nasekané
    • strouhaný kokos
    • sezamový olej nebo slunečnicový, kokosový...
    • med
    • kondenzované mléko - Salko
  • Dále dle chuti:
    • bílá čokoládová poleva
    • čokoládová hořká poleva
    • čokoládová mléčná poleva
    • papírové košíčky
    • pečící papír nebo potravinářská fólie

Postup přípravy receptu

1
Množství záleží na počtu strávníku, ale největší podíl (alespoň 50%) tvoří vždy ovesné nebo pšeničné, špaldové, žitné, ječné vločky. Ty necháme na pánvi nebo v troubě zrůžovět, pak větší polovinu pomeleme a zbytek necháme tak jak je. Vločky dáme do mísy.
2
Další hlavní složkou nepečeného müsli je sušené ovoce, které volíme podle své chuti. Ovoce nasekáme na malé kousíčky a přidáme do mísy k vločkám.
3
Dále si do mísy přidáme ořechy (semínka, kokos) dle chuti. Ořechy a kokos je dobré také krátce opražit, aby hezky zavoněly. Čím budou ořechy a semínka jemněji nasekané, tím nám bude v konečné úpravě hmota lépe vázat, jelikož obsahují i olej. Můžeme je tedy i pomlít.
4
Vše v míse promícháme a zakápneme malým množstvím oleje. Dále začneme přidávat med nebo Salko (varianta pro alergiky na včelí med).
5
Med nebo Salko přidáme v takovém množství, aby směs byla lepivá, ale přesto zůstávala relativně sypká.
6
Nyní nastává důležitá fáze dusání a pěchování, kterou nesmíme podcenit, jinak se nám bude müsli rozpadat. Doba proležení je také důležitá.
7
1/ buď si směs nasypeme na plech vyložení pečícím papírem (fólií), rovnoměrně ji rozprostřeme, mastnou rukou od oleje dobře uplácáme, zakryjeme papírem nebo fólií a ještě pěchujeme a dusáme. Čím déle tím lépe. Dobré je položit na směs prkénko, které poklepáváme přes utěrku paličkou. Takto necháme alespoň dva dny, aby se nám masa proležela a spojila. Poté opatrně ostrým nožem nakrájíme a podáváme. Můžeme také polít nebo namáčet do polevy.
8
2/ ze směsi müsli si upěchujeme v ruce několik menších válečků, které zabalíme do fólie a tlakem uválíme na stole tak, aby jsme je měli co nejpevnější. Necháme alespoň dva dny proležet, pak ostrým nožem opatrně krájíme plátky, které můžeme namáčet v polevě buď celé nebo jen jejich obvod.
9
3/ směs ponecháme v míse, jen jí uplácáme a necháme proležet. Pak z ní uděláme kuličky nebo lžičkou tvoříme hrudky, které dáváme do košíčků.
10
Müsli můžeme dochutit například skořicí.
11
Čím jemněji máme pokrájené ovoce, semínka a ořechy, tím nám bude směs lépe vázat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kořeněné slané tyčinky nebo cukroví se semínky

Kořeněné slané tyčinky nebo cukroví…

Műsli tyčinky

Műsli tyčinky

Müsli tyčinky II.

Müsli tyčinky II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Kaše ovesné Nejlepší dezerty Vánoční cukroví Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Zdravě i chutně Moučníky Sladké Z ovesných vloček Z mouky/obilovin Cukroví Bezmasá jídla Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Dietní Děti Vegetariáni Vánoce Velikonoce Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoládová poleva Čokoládová hořká poleva Čokoládová mléčná poleva Kondenzované mléko Med Ovesné vločky Papírové košíčky Pečící papír Semínka Sezamový olej Strouhaný kokos Sušené ovoce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Valentýnský dort

Valentýnský dort

Párky v rohlíku trochu jinak

Párky v rohlíku trochu jinak

Ořechové řezy medové

Ořechové řezy medové

Plněné papriky v rajčatové omáčce

Plněné papriky v rajčatové omáčce

Játrová paštika IV.

Játrová paštika IV.

Perník z domácí pekárny II.

Perník z domácí pekárny II.

Pečené kuřecí s chřestem

Pečené kuřecí s chřestem

Frankfurtská polévka s houbami

Frankfurtská polévka s houbami

Dip z tvarohu a máty

Dip z tvarohu a máty

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

35
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
24
Polévka ze pstruha
Polévka ze pstruha
23
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
19
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný…
18
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Krásná herečka Denisa Nesvačilová: Lidé už nemají proč mě NEnávidět!

Krásná herečka Denisa Nesvačilová: Lidé už nemají proč mě NEnávidět!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

Další doporučené recepty:

Musaka se špenátem
Musaka se špenátem
Musaka z cuket
Musaka z cuket
Musaka z lilku - Balkán
Musaka z lilku - Balkán
Műsli tyčinky
Műsli tyčinky
Müsli tyčinky II.
Müsli tyčinky II.
Mušle
Mušle
  • Recepty.cz
  • Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact