• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Mušle
Napište svůj komentář k receptu

Mušle

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 33
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mušle
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hladká mouka
    • 250
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce voda
  • Nádivka
    • 100
      g mleté ořechy
    • 100
      g cukr
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 1
      lžíce marmeláda
  • Na obalení
    • cukr s vanilkou

Postup přípravy receptu

1
Zpracujeme v těsto. Necháme v chladu odpočinout. Potom vyválíme, vykrajujeme kolečka plníme nádivkou, přehneme na polovinu, dobře umačkáme okraje, aby nádivka nevytékala. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v hodně horké troubě. Ihned po upečení obalujeme v cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sladké mušle

Sladké mušle

Ďábelské mušle

Ďábelské mušle

Mušle s rajčaty a sýrem

Mušle s rajčaty a sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • knoma
    knoma | 14. 12. 2011 08:02

    Tak přesně tento recept jsem včera udělala podle receptu mé kamarádky a jsou úplně úžasné, jen jsem místo ořechové náplně dala makovou. Sice to není úplně vánoční náplň, ale my máme mák rádi a navíc jeho symbolika se k Vánocům hodí.

  • Marsí | 12. 12. 2007 13:01

    Tak musím opravdu pochválit....jsou skvělé..:-) Di tady psala, že není dobré pracovat s Herou, já to riskla..šlo to moc dobře.Akorát jedna mlá změna...při tom zmatku jsem zapomněla, že do těsta přijde celé vejce a já tam dala jen žloutek..nic e nestalo, jsou úžasné. Poučena komentářema jsem do náplně dala trochu strouhanky a aby mi náplň nevytékala, tk jsem každou tu mušličku stejně jako pirožek ještě po okrajích přimáčkla vidličkou. Moc dobré..dávám za 1..:-)

  • Anonym | 20. 12. 2006 23:31

    Do náplně přidávám nastrouhané piškoty ne moc pouze na zahuštění a také nevytéhá. Se zavařeninou je náplň pikantnější, ale záleží na tom, o jakou se jedná,každá je jinak hustá. Dělala jsem i se švestkovými povidly, do kterých jsem přidala trochu strouhaného perníku a bylo o super

  • Eva | 20. 12. 2006 14:27

    Di, děkuju moc

  • Di | 20. 12. 2006 14:14

    Evo, nebojte se, není. Chce to však pracovat s máslem, ne například s Herou, která je mnohem měkčí. Těsto dejte do ledničky a potom pouze odkrajujte menší kousky na vyválení. Czkroví se dá jíst hned, takže to ještě stihnete. Já dělám jenom trochu jinak náplň: 100 g ořechů, 100 g cukru, 1 celé vajíčko + 1 žloutek (nevytéká).

  • Eva | 20. 12. 2006 14:08

    Já tedy když si pročítám recept ... stejně mouky jako tuku a navíc k tomu vajíčko a voda - to mi přijde, že bude těsto v tekutém stavu. Jaké máte, dámy kuchařky, zkušenosti? Děkuji

  • Anonym | 11. 12. 2006 07:31

    Já jsem udělala náplň od pí. Vencové (dala jsem velmi malý žloutek), z mušliček vylezla tak akorát, tzn. jen že je vidět, ale nevytekla úplně ven. Z poloviční dávky jich mám 60 ks a náplň mi stačila akorát - chce to asi dávat méně, protože těsto i náplň během pečení nabydou.

  • Iveta Šulcová | 9. 12. 2006 16:07

    tak jsem dneska taky dopekla,opravdu super! Akorát náplně bylo málo,tak jsem musela přidělat.Zkoušela jsem náplň od paní Vencové a ta mi bohužel vytekla,ale náplň od paní Jitky je vynikající,ani se nehla.Dávám 1* oběma!

  • Fleur | 9. 12. 2006 12:07

    Poznámka pro všechny, kdyby Vám náplň tekla jako mě, tak přidejte trochu strouhaných piškotů a je to vynikající

  • Alina | 9. 12. 2006 12:06

    Lucie klidně tam přidejte oříšky lískové, to nvadí

  • jink | 9. 12. 2006 00:39

    móóc dobré

  • Lenka K | 9. 12. 2006 00:16

    Dnes jsem mušle pekla poprvé a jsou vynikající.

  • Lucie | 8. 12. 2006 23:27

    Prosim o radu,muzu dat do naplne mlete liskove orechy?

  • ŠIMEČKOVÁ Vladimíra | 5. 12. 2006 12:55

    Výborné, krásně se upekly ,jsem velice spokojená. Recepty paní Vencové na vánoční cukroví jsou opravdu vynikající, kromě svých tradičních vždy vyzkouším její recept a jsem velice spokojená. Tímto paní Vencové velice děkuji!

  • Áda Kopcová | 1. 12. 2006 15:15

    Naprosto skvělé .Nemusíte nechávat uležet .

  • Jarka z Bratislavy | 26. 11. 2006 19:08

    Jeden z najlepších zákuskov u nás od minulých Vianoc. Mušličky pečiem aj na iné slávnostnejšie príležitosti mojim najbližším i priateľom.Vrele odporúčam zaradiť do vianočného receptára.

  • helena vejnarová | 19. 6. 2006 18:45

    já je dělám už léta letoucí na Vánoce ale marmeládu do náplně nedávám tak to vyzkouším..do náplně dávám lžíci másla aby byla vláčná

  • V. Vencová | 6. 1. 2006 19:58

    Paní Jano W. jsem ráda, že Vám mušle i kokosové medové pečivo chutnalo a že recepty zařadíte do oblíbených. Také je již dělám léta (mušle s náplněmi s různými obměnami) a chutnají nám

  • Jana Wernischova | 5. 1. 2006 21:03

    Paní Vencová, s těstem se báječně pracuje, je to fakt příjemné. Použila jsem nejmenší takovou tu překlápecí formičku, která současně vykrajuje i uzavírá, např. bramborové taštičky apod. a prodávají ji ve 3 velikostech. Hned po upečení mi moc nechutnalo, měla jsem dojem, že to je "sprosté nudlové těsto" bez chuti a zápachu. A teď se vám musím strašně omluvit a poděkovat - po uležení byly tak výtečné, že zmizely velmi rychle a rozhodli jsme se je zařadit do pečiva, které si pečeme i přes rok. Fakt dík!

  • Zlata | 20. 12. 2005 13:27

    Včera se už povedly super! Moc děkuji za rady.

  • as | 19. 12. 2005 07:35

    výborné i pro začátečníky! Použila jsem náplň paní Jitky - jen jsem přidala trochu rumu a vanilku na "zavonění", mušle se při pečení krásně otevřely a nic nevyteklo. Dávám 1!!

  • Anonym | 16. 12. 2005 19:57

    Velmi dobře se mi upeklo, nic nevyteklo, asi se má dávat hustá zavařenina já dávám rybízovou

  • Jitka Malinová | 15. 12. 2005 12:45

    Dávám trochu jinou naplň, kdo chce, může vyzkoušet tuto: 10 dkg mletých ořechů, 10 cukru, 1 žloutek, 1 celé vajíčko. Hmota je tužší, ale zase mi nikdy nevytekla.

  • biba | 15. 12. 2005 11:17

    Vcera som ich robila a tak isto mi napln cela vytiekla na plech.Takze asi tiez som dala vela naplne.

  • Alis | 14. 12. 2005 14:50

    Pro Zlatu: Náplň mi nikdy nevytekla, dávam ji asi méně, dám hromádku náplně, přeložím, umačkám úplně a pak ještě přejedu vykrajovátkem, aby byl okraj zubaty po upečení obalím v cukru, peču asi při 180 - 190 °. Takže dělám trochu jinak než ostatní kuchařky, které nechávají mezírku, aby bylo vidět trochu náplně. Je to naše oblíbené cukroví

  • Jitka Malinová | 14. 12. 2005 12:38

    Pro Zlatu: teplota je až dost vysoká, asi jste dávala moc náplně. Já nechávám uprostřed mezírku a dávám do ní oříšek. Vyleze to trošku ven, ale né až na plech. Do kolečka o průměru 5 cm dávám menší 1/2 kávové lžičky. Ale dělám trochu jinou nádivku. tuto nemám vyzkoušenou.

  • Zlata | 14. 12. 2005 10:22

    Prosím o radu, náplň mě vytekla na plech. Málo vyhřátá trouba? Pekla jsem na 200 stupňů.

  • Marta | 13. 12. 2005 23:30

    Už mám upečeno a je to výborné. Všem doporučuji.

  • Alina | 13. 12. 2005 19:20

    Marto, do těsta nepatří cukr, náplň je sladká a ještě se obaluje v cukru nebo někdy neobaluji a poléáím cukrovou polevou a sypu sekanými ořechy, je to naše oblíbené cukroví

  • Jitka Malinová | 13. 12. 2005 10:33

    Cukr stačí v náplni a pak se to obaluje. Já dávám ještě do prostředka mezi dva kraje lískový oříšek, nebo stříbrnou kuličku, pak to vypadá jako lastura s perlou ....

  • Marta | 12. 12. 2005 21:00

    Do těsta se nedává žádný cukr?

  • Lubor | 7. 12. 2005 15:59

    Také se povedlo, díky, moc dobré udělám ještě další dávku

  • Di | 21. 10. 2005 19:36

    Pokud na náplŃ smícháme oříšky s náhradním sladidlem (například Sorbitem nebo Clarou nebo alespoň fruktózou) a vajíčkem a po upečení jen jemně sladidlem poprášíme, máme tu variantu pro diabetiky.

  • AŤA | 21. 10. 2005 19:14

    Tenhle recept znám, je to náš oblíbený

  • Květa Dostálová | 7. 10. 2005 19:06

    Jednička podtržená, loni jsem dělala

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Chlazení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hnědý rum Marmeláda Máslo Mleté ořechy Vejce Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety s mletým masem a zeleninou

Špagety s mletým masem a zeleninou

Kuřecí stehna po Řecku

Kuřecí stehna po Řecku

Zelné knedlíky

Zelné knedlíky

Frýdecká kotleta v alobalu

Frýdecká kotleta v alobalu

Hořčicoví utopenci se zelím

Hořčicoví utopenci se zelím

Pivní výpečky s bramborovými noky

Pivní výpečky s bramborovými noky

Bramborovo-fazolový salát

Bramborovo-fazolový salát

Frittata

Frittata

Jednohubky / chlebíčky s červenou řepou

Jednohubky / chlebíčky s červenou…

Doporučujeme

100 minut
Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Poslední sledované recepty

41
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
30
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
28
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
21
Buřty na pivu
Buřty na pivu
18
Masové koule v dýňovém pyré
Masové koule v dýňovém…

Zajímavé články

Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká iluze, kterou můžete klidně i zapálit
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká…
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i na jazyku
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i…
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z čeho je vyrobit i čím je naplnit
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z…
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže cibule, bylinky i obyčejný olej
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže…
Lamington: Ikonický australský dezert, který zmizí ze stolu během chvilky
Lamington: Ikonický australský dezert, který…
AHA.cz Rozzuřený Janda toho má dost! Ostuda a útok do vlastních řad

Rozzuřený Janda toho má dost! Ostuda a útok do vlastních řad

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Z bojiště na módní mola: Kardigany se opět probojovaly na scénu. Letos jedou v pruzích, argylu i ozdobách

Z bojiště na módní mola: Kardigany se opět probojovaly na scénu. Letos jedou v pruzích, argylu i ozdobách

Ženy.cz Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Blesk.cz Janis Sidovský o Hámově nepovedeném vtípku na Slavících: Blbé kecy!

Janis Sidovský o Hámově nepovedeném vtípku na Slavících: Blbé kecy!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se zamiluje na první pohled a koho potrápí nečekaný výdaj?

Horoskop na další týden: Kdo se zamiluje na první pohled a koho potrápí nečekaný výdaj?

Další doporučené recepty:

Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení
Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení
Műsli tyčinky
Műsli tyčinky
Müsli tyčinky II.
Müsli tyčinky II.
Mušle (Slávky) s rajčaty
Mušle (Slávky) s rajčaty
Mušle s rajčaty a sýrem
Mušle s rajčaty a sýrem
Muzika, ovocná kaše
Muzika, ovocná kaše
  • Recepty.cz
  • Mušle
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact