• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Musaka
Napište svůj komentář k receptu

Musaka

autor: kidomarcela
0.0
moje hodnoceni
1.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Musaka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g brambory 400-500
    • 500
      g mleté maso
    • 2
      ks cibule větší
    • 2
      plechovka rajčata oloupaná
    • 1
      hrst rýže
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky (asi 2cm), cibuli nakrájíme na proužky a rajčata z plechovky na malé kousíčky. Rozpálíme tuk na pánvi, na kterou vhodíme hrstku rýže, cibuli a mleté maso, vše posolíme, popepříme. Smažíme asi 5 minut za stálého míchání.
2
Do pečící mísy nasypeme nakrájené brambory, posolíme a přidáme obsah pánvičky. Přilijeme loupaná rajčata, vše dobře promícháme, mísu přikryjeme a pečeme 1,5 hodiny v troubě na 250 °C. Podáváme s kyselými okurky.
3
Pokud chceme použít čerstvá rajčata, která musíme oloupat, přidáváme 1 dcl vody.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z cuket

Musaka z cuket

Bramborová musaka

Bramborová musaka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dadulka_98 | 7. 1. 2012 13:14

    Máš naprostou pravdu,musaku dělám už několik let a spousta věcí tomuto receptu chybí např.:bešamel,koření...

  • kika | 4. 1. 2011 13:32

    v Řecku sem žila,vždy je základní surovinou brambor! 8-)

  • ??!!! | 4. 1. 2011 10:13

    To nemá s musakou nic společnýho :-\ to je totální receptová vražda!!! :-P

  • jarda | 15. 11. 2010 11:09

    to je uplnej blaf a nesmysl :-D

  • Michal Labuda | 6. 7. 2006 20:19

    Kdyby to pekla 1,5 hod. na 250, tak to pěkně spálí

  • Anonym | 13. 7. 2005 10:24

    Recept je dobry, ale...chybi tam sladka paprika, zalivka z mleka, mouky a vajicka...zato prebejva ryze:-))) Ryze se dava do musaky z tikvic (cukety)

  • pupen Hons | 22. 6. 2005 12:17

    Recept od Naďi je výborný!!!

  • Katka | 18. 3. 2005 13:14

    já měla také musaku v Řecku a byly tam jak brambory, tak lilky..

  • marcela slamdeckova | 26. 2. 2005 17:29

    tenhle recept mam z Bulharska,od sveho strejdy,ale jak rikate receptu je mnoho a urcite by me zajimal ten s tim zelim a spenatem!

  • Pilence | 24. 2. 2005 11:34

    Souhlasim z Nadou, ze recka musaka (ta nejznamejsi a klasicka) je z lilku, ale musim se zastat i Marcely, protoze receptu na musaku je mnoho, mam z Balkanu dovezeny recept i na musaku napr. ze zeli, testovin, spenatu, tikvic... A mam i recept na obdobnou musaku jako uvedla Marcela - tedy z brambor a mleteho masa. Pile

  • Naďa | 24. 2. 2005 11:01

    Nevím,pokud jsem jedla musaku(v Řecku),nebyly v ní nikdy brambory,ale lilky!Nebyla tam rýže,ale sýr.Proto jsem se rozhodla dát sem recept na ŘECKOU musaku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Bulharsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Mleté maso Pepř mletý Rajčata oloupaná Rýže Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablková bábovka s ořechy.

Jablková bábovka s ořechy.

Nepečená vajíčka

Nepečená vajíčka

Bagety z pekárny

Bagety z pekárny

Makové koblížky

Makové koblížky

Sekané karbanátky

Sekané karbanátky

Skrytý banánový koláč

Skrytý banánový koláč

Zeleninová česnečka s kroupami

Zeleninová česnečka s kroupami

Sedlácký guláš

Sedlácký guláš

Kynuté makové buchty

Kynuté makové buchty

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

29
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
29
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
21
Pampeliškový salát s medovo-hořčičnou zálivkou a slaninou
Pampeliškový salát s…
20
Cottage quiche s červenou cibulí
Cottage quiche s…
18
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Řecká musaka podle…

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Napínavý sedmý díl Zrádců: Drsná pohřební mise a konec dalšího zrádce!

Napínavý sedmý díl Zrádců: Drsná pohřební mise a konec dalšího zrádce!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

  • Recepty.cz
  • Musaka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact