• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Můj oblíbený mrkvový dort
Napište svůj komentář k receptu

Můj oblíbený mrkvový dort

autor: hanazealand
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 49
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Můj oblíbený mrkvový dort
Můj oblíbený mrkvový dort
Můj oblíbený mrkvový dort
Můj oblíbený mrkvový dort
Můj oblíbený mrkvový dort
Můj oblíbený mrkvový dort
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Poleva
    • 100
      g máslo
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • 200
      g pomazánkové máslo nebo cream cheese
    • 1
      lžička citronová kůra

Postup přípravy receptu

1
Prošlehat cukr, vajíčka, olivový olej (napěnit), přidáme mouku a všechny suché ingredience. Nakonec vmícháme ořechy a mrkev. Můžeme také přidat různé kandované ovoce.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

2
Peču ve čtvercové formě na pečícím papíře. Pečeme na 150 -180 °C 1 a 1/2 hodiny.
3
Mezitím připravíme polevu (spíše nátěrku). Vyšleháme pořádně máslo s pomazánkovým máslem, přidáme citronovou kůru a cukr a necháme ještě v lednici trochu ztuhnout. Nanášíme na upečený, zchladlý dort. Skladujeme v lednici. Navrch ještě můžeme nastrouhat citronovou kůru spolu s ořechy.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

4
Forma průměr 23 cm (čtverec nebo kruh).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mrkvový dort s mandlemi

Mrkvový dort s mandlemi

Vláčný mrkvový dort s tvarohovou náplní

Vláčný mrkvový dort s tvarohovou…

Mrkvový dort trošku jinak

Mrkvový dort trošku jinak

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • cupasim | 15. 5. 2019 11:56

    nejlepší, často ho dělám, nyní jsem zase šla a jelikoř nemám recept nikde napsaný, koukám vždy sem na recept, ale není tu. Nemáte ho někdo?? Prosím kam zmizel recept?? :''O :''O :''O

  • Eva | 27. 11. 2014 16:06

    Neb se recept jmenuje DORT šoupla jsem ho do dortové formy a teď čekám, čekám, čekám.. Pochopitelně tam za půlhodiny nebude ;-) To jen kdyby náhodou měl někdo stejný úmysl, aby s tím počítal ;-)

  • seveřanka | 11. 9. 2014 14:13

    Delší dobu jsem surfovala na netu a hledala neokoukaný recept na zajímavé řezy, které bych mohla upéct naší víkendové návštěvě. Povedlo se a mrkvovou buchtu jsem uspěšně upekla a musím dodat, že opravdu byla vláčná, křehká a moc dobrá. Doporučuji i méně zdatným kuchařkám, bude mít úspěch u dětí i chlapů. ;-) Navíc moc pěkně voní !!!

  • AaaNi | 25. 5. 2014 09:55

    Po svém prvním pokusu podle jiného receptu jsem se svého oblíbeného mrkvového dortu nedočkala.. ale tenhle mi to bohatě vynahradil - je vynikající!! :) Trošku jsem si ho upravila na svou malou remosku a ubrala ca třetinu cukru. Dala jsem slunečnicový olej, místo ořechů mandličky + rozinky. A jako polevu a zároveň i na promazání jsem udělala jednoduchou a zdravější směs nízkotučného tvarohu + 1 zakysané smetany + cukru + citronové šťávy. Celý dort jsem posypala skořicí a posypala mandličkami na plátky. Moc oceňuji, že je tenhle recept "hrníčkový". Ještě jednou velké DOPORUČENÍ ;)

  • matyas | 21. 4. 2014 09:03

    Naprosto vynikající, vláčný, snědený raz - dva. Ukládám mezi své oblíbené.

  • Marketa | 16. 2. 2013 17:45

    Super dort,jednoduche rychle. Je vlacny,prostě mňamka ;-) už mám uloženo! Diiiky O:-)

  • Jana | 28. 1. 2013 14:00

    Upekla jsem jako buchtu na plech a bez krému, dala jsem jen 1 hrnek cukru a přidala 1/2 hrnku mléka a bylo to opravdu vynikající. Snědli jsme sami s manželem do druhého dne :-)

  • Bruflu | 24. 2. 2012 09:41

    Dortík jsem upekla,chválím. Moc se mi líbí suroviny. Taktéž jsem snížila cukr na 1,5 hrnku. Příště možná uberu. Je skvělý!!! Jako ozdobu nahoru jsem použila marcipánové mrkve s natí :-))))) Určitě si ho zopakuju :-)

  • Zounik | 3. 2. 2011 12:11

    Tento dort je naprosto vynikající!!! Peču ho v dortové formě, po vychladnutí podélně jednou nebo dvakrát rozříznu a naplním polevou. Je pravda že používám dvakrát tolik surovin :) Pak celý dort potřu polevou, kterou ozdobím praženými mandlemi. Dort není přeslazený, má kráááásnou barvu a u nás v lednici nevydrží déle jak jeden den :-))

  • Zuzana Lstiburková | 26. 2. 2010 15:23

    jen poznámka ke kondenzovanému ovoci - autorka měla určitě na mysli ovoce kandované :)

  • Táňa K. | 30. 3. 2009 19:34

    Dnes jsem buchtu upekla opět na plechu, opět snížila množství cukru v těstě a mouku použila jen bílou. A tentokrát jsem zkusila i polevu. Tu jsem vymíchala ze 100 g másla, 300 g Lučiny, kůry a šťávy z půlky citrónu a 1 hrnku moučkového cukru. Je to velmi jedlé, osvěžující.

  • Táňa K. | 29. 4. 2008 20:17

    Před chvilkou dopečeno a ochutnáno. Pekla jsem na plechu s vyšším okrajem, do těsta přidala rozinky a trochu nemletého máku (aby to trošku křupalo) a je to skvělé, kypré, šťavnaté. Jen cukr v těstě jsem snížila na 1,5 hrnku a i tak je to dost sladké. Polevu jsem vynechala, ale příště zkusím i s ní.

  • Hana Vackova | 26. 7. 2007 04:01

    jo ten ananas je pravda,mam take jeden recept s nim,stoji tam,ze se ma vymackat stava pryc take se pridava ruzne kondenz.ovoce

  • Hana Němcová | 22. 7. 2007 22:16

    Já tento recept znám trochu jinak ještě do něj přidávám ananas z plechovky. A nedávám tam máslo ale jenom pomazánkové máslo a i do krému dávám ananas ale jinak je ten recept stejný

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty
Moučníky Dorty Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Máslo Moučkový cukr Pomazánkové máslo

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí paštika

Domácí paštika

Pudinková bábovka II.

Pudinková bábovka II.

Česnečka z Vysočiny

Česnečka z Vysočiny

Koláčky z listového těsta

Koláčky z listového těsta

Slaný řecký koláč

Slaný řecký koláč

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou - minutka

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou …

Báječné kuřecí placičky se sýrem

Báječné kuřecí placičky se sýrem

Jednoduché švestkové knedlíky - kynuté, bez vajec

Jednoduché švestkové knedlíky -…

Kompot z hroznového vína

Kompot z hroznového vína

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

498
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
37
Těstovinový salát se šunkou a paprikou
Těstovinový salát se…
33
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami
Losos na másle a…
30
Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou
Kefírový koláč s jablky…
18
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
AHA.cz Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Dědictví po Karlu Heřmánkovi (†76): Porcovali šokujících 178 milionů! Závěť sepsal den před sebevraždou

Dědictví po Karlu Heřmánkovi (†76): Porcovali šokujících 178 milionů! Závěť sepsal den před sebevraždou

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Další doporučené recepty:

Muchomůrky z vajec
Muchomůrky z vajec
Můj dýňový džus
Můj dýňový džus
Můj dýňový kompot s ananasem
Můj dýňový kompot s ananasem
Můj vlastní kuskus
Můj vlastní kuskus
Mulligan stew, základní recept
Mulligan stew, základní recept
Musaka III.
Musaka III.
  • Recepty.cz
  • Můj oblíbený mrkvový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact