• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Můj milovaný rýžový nákyp
Napište svůj komentář k receptu

Můj milovaný rýžový nákyp

autor: bee21
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Můj milovaný rýžový nákyp
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg rýže Sypané
    • mléko
    • 2,50
      lžíce máslo + trochu na vymazání
    • 3
      lžíce cukr krystal
    • ovoce (Nejlépe švestky nebo meruňky - u obojího platí vypeckované a nakrájené na poloviny)

Postup přípravy receptu

1
Do mlíkového hrnce (samozřejmě naplněného vodou ;o)) nasypeme rýži, zalijeme ji po okraj mlékem a přidáme 1/2 lžíce másla. Přivedeme k varu. V průběhu vaření kontrolujeme, zda není rýže "na suchu" a kdyžtak přilijeme vždy trochu mléka. Až je rýže skoro měkká, odstavíme a necháme přes noc vychladnout. Do větší mísy nasypeme 3 lžíce cukru a vyšleháme se 2 lžícemi másla. Do mísy vmícháme rýži. Zapékací mísu vymažeme máslem.
2
A skládáme: 1. vrstva - 1/3 rýže, 2. vrstva - ovoce (tolik, aby zakrylo celou plochu), 3. vrstva - 1/3 rýže, 4. vrstva - ovoce, 5. vrstva - 1/3 rýže. Dáme do trouby a pečeme na nejméně až horní vrstva zrůžoví.
3
Tento nákyp opravdu miluji, jsem schopná ho jíst týden v kuse. Kdo má rád sladká jídla, určitě také propadne.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s brokolicí

Rýžový nákyp s brokolicí

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hanicka | 18. 1. 2013 21:36

    8-) dobrota

  • Frantiska :) | 12. 2. 2008 21:47

    No me chutna ryzovy nakyp bez ovoce, hodne skorice, nasekane mandle /mlete a k tomu merunkovy kompot :)

  • Zuzana G. | 29. 1. 2008 13:47

    U nás doma se dělá rýžový nákyp stylem pejsek s kočičkou pekli dort. Takže nevrstvíme, ale všechno hezky promícháme. A pokud je nákyp z jablek, tak tam nesmí chybět skořice.

  • Jana z VM | 25. 10. 2007 09:02

    To mě ještě nenapadlo dát do půlky rýže kakao! Musím taky vyzkoušet, až budu dělat nákyp. Ty žloutky dávám taky. Někdy zamíchám meruňky do rýže,někdy dávám mezi dvě vrstvy rýže. Obojí je výborné :o)

  • Petra | 24. 10. 2007 19:36

    Podle receptu od maminky dávám do uvařené rýže jeden nebo dva žloutky(záleží na množství) a vanilkový cukr. První vrstva je tím pádem žlutá a do druhé vrstvy přidám kakoo.Mezi vrstvy samozřejmě ovoce. Před dopečením potřu nákyp ještě sněhem ze zbylých bílků. Peču do zlatova. To je teprve ňamka.....

  • Ivana Samcová | 21. 10. 2007 15:07

    Vyzkoušela jsem jako první variantu Zity. Nákyp je velmi nadýchaný a dobrý. Zkusila jsem i s tím pudinkovým přelivem, ale to už na mi tak nechutnalo. Bez toho je to ale výborný nákyp. Díky za nápad, určitě zopakuji. Káčo, jen jsem chtěla říci, že nemám důvod vám nevěřit. Jen ho musím zkusit z menšího množství. A že nákyp někdo ohodnotil 5 bez vysvětlení? Hodte to za hlavu. Zdravím. Ivana

  • Káča | 19. 10. 2007 20:42

    Tak jsem se rozhodla, že nákyp co nejdříve udělám a dám sem foto. Protože zatím to vypadá, že mi nikdo nevěří :D

  • Anonym | 19. 10. 2007 17:10

    Já dětem často vařím ryžovou kaši, což je vlastně začátek nákypu, a na kilo rýže mi padne 3,5 l mléka!! Do 1,5l pískáče dělám jen krupicovou kaši z litru mlíka. Nechápu, jak se to tam autorce vejde.

  • Zita Matejkova | 17. 10. 2007 13:29

    Ještě jsem chtěla říct,že záleží pro kolik osob vaříte,ale já z 1kg rýže ještě tedy nevařila.

  • Zita Matejkova | 17. 10. 2007 13:27

    Pro Ivanu:pudink smíchám tak v necelých 2 dcl mléka a přimíchám do té vařené rýže,není.Vařím asi 15dg rýže v cca 1/2l mléka

  • Zdena z JM | 17. 10. 2007 10:54

    Kdo máte rádi sladké rýžové nákypy, zkuste se podívat na můj recept "Rýžový nákyp s ovesnými vločkami".Dělám ho půl na půl -ovesné vločky,rýže, ale lze udělat jen z rýže.

  • Ivana Samcová | 17. 10. 2007 10:42

    Paní Zito, k té rýži přidáváte celý vanilkový pudink s trochou mléka? Nebude to moc tuhé?

  • Ilona | 17. 10. 2007 06:58

    Já dávám na vrstvu ovoce ještě rozinky a trochu posypu kokosem pokud je rýže s jablky tak to chutná výborně.

  • Zita Matejkova | 17. 10. 2007 00:13

    Rýži uvařím v mléce,přidávám do ní pak pudink vanilk.rozmíchaný v trošce mléka a nechám prochladnout.Pak zapékám s meruňkami,žloutky ušlehám s cukrem a tvarohem,přimíchám a nakonec vmíchám sníh z bílků a vanilkového cukru.Pokladu máslem a zapeču.Na talířích polévám horkým vanilkovým pudinkem s rumem.

  • Anonym | 16. 10. 2007 22:00

    Rýžový nákyp jsem kdysi milovala, dělávala jsem ho takhle: rýži dát vařit do menšího množství vody, než když se vaří naslano, když je asi tak napůl udělaná, dolít trochou mléka a za občasného zamíchání ještě chvíli povařit. Uvařenou rýži nechat vychladnout (nebo schladit ve vodní lázni), mezitím ušlehat sníh z bílků. Do vychladlé rýže zamíchat cukr + vanilkový cukr dle chuti, žloutky a nakonec ušlehaný sníh. Do vymazaného pekáčku nebo kastrolu dát vrstvu takto smíchané rýže, vrstvu ovoce (nejlépe čerstvé nebo kompotované meruňky) a zase vrstvu rýže. Jako vylepšení je možné pod ovoce přidat ještě vrstvu tvarohu smíchaného s vajíčkem a vanilkovým cukrem. Tak ať vám chutná.

  • Ivana Samcová | 16. 10. 2007 18:35

    Říkala jsem si, že o víkendu bych si udělala jen tak na chuť trochu rýžového nákypu. Teď je tady několik rad, jak ho udělat, že nevím který dřív. No, v každém případě se těším už teď na tu ňamku. Díky za rady a inspiraci.

  • Káča | 16. 10. 2007 16:06

    Tak to jste mě docela překvapily- nikdy mě nenapadlo nějak o tom množství přemýšlet...Ale řeknu to asi takhle: Když to dělám z toho množství, které jsem v receptu uvedla, vyjde to na celý mlíkový hrnec- ten máme o objemu 1,5 litru. A zapékací mísu máme kulatou- průměr 26 cm a výška 7,5 cm. A vyjde to tak akorát do ní.

  • Vlaďka Šimková | 16. 10. 2007 13:44

    No právě že jsem v sobotu spěchala a udělala jsem rýži podobně jako p.Miroslava a byla hodně suchá. Když se rýže napřed uvaří v mléce a potom našlehají žloutky s cukrem a máslem, přidá se rýže a sníh z bílků je to nesrovnatelně lepší. Je to pracnější, zabere více času ale MŃAM MŃAM.

  • Máří | 16. 10. 2007 13:26

    My tomu říkáme zapečená rýže s ovocem a pro 4 osoby dělám z 1 hrnku rýže a 3 hrnků mléka. Ovoce a cukr podle chuti. Nejraději máme s jablky se skořicí.

  • Miroslava Severová | 16. 10. 2007 12:22

    Dříve jsem také rýži vařila na takovou kaši a pak teprve dávala zapékat s ovocem. Dnes rýži propláchnu horkou a pak studenou vodou, dám do vymazané nádoby, promíchám s ovocem(švestky,meruňky,strouhaná jabka), přidám i rozinky, osladím,zaliju mlékem asi 2cm nad a pokladu kousky másla. Peču do změknutí rýže - asi půl hodiny, někdy ještě dám po upečení rýže navrch ušlehaný sníh ze 2 bílků a strochou cukru a nechám zapéci do světle hněda, je to taková moje rychlovka.

  • Zdena z JM | 16. 10. 2007 09:40

    No tak toto množství je opravdu asi na týden. Já dělám nákyp z 200 g rýže a stačí pro 4 osoby.

  • Káča | 16. 10. 2007 07:44

    Osobně jsem menší množství nezkoušela, ale myslím si, že prostě stačí udělat třeba poloviční dávku :o)

  • Jana V. | 15. 10. 2007 21:40

    Rýžový nákyp mám moc ráda,já do něj přidávám ještě kompotované jahody,a sypu trochou skořice.Výborné!

  • Ivana Samcová | 15. 10. 2007 18:29

    Káčo, rýžovou kaši nebo nákypy taky miluji, ale jsem na ně doma sama. Nezkoušela jste někdy tento nákyp z menšího množství? Jestli ano, mohla by jste napsat asi v jakém poměru? Díky. Ivana

  • Káča | 15. 10. 2007 15:15

    Věřte mi, že dusivka to opravdu není :o) Je tam celkem dost mléka a ovoce to taky hezky "prošťavní" :o)

  • Vlaďka | 15. 10. 2007 09:34

    Rýžový nákyp taky miluji, ale z 1 kg rýže toho musí být strašně moc a másla je na tento poměr málo, to bude pěkná dusivka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Máslo Mléko Ovoce Rýže
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč II.

Celerová pomazánka III.

Celerová pomazánka III.

Kuřecí kari s kokosovým mlékem

Kuřecí kari s kokosovým mlékem

Marináda na steaky

Marináda na steaky

Perník s pudinkem - nedrobí se

Perník s pudinkem - nedrobí se

Kořeněná panenka - grilovaná

Kořeněná panenka - grilovaná

Bůčkový holandský řízek

Bůčkový holandský řízek

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

Kvašený zeleninový salát Pickles

Kvašený zeleninový salát Pickles

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

83
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
75
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
66
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
57
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí (a la…
46
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Nečekaná smrt Diane Keatonové (†79) odhalila její bohatství: Miliardové dědictví!

Nečekaná smrt Diane Keatonové (†79) odhalila její bohatství: Miliardové dědictví!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

  • Recepty.cz
  • Můj milovaný rýžový nákyp
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact