• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Mrkvový džus
Napište svůj komentář k receptu

Mrkvový džus

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mrkvový džus
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g mrkev
    • 40
      g kyselina citronová
    • 3
      ks citron může být i bez kůry
    • 10
      l voda
    • 1
      kg cukr

Postup přípravy receptu

1
Mrkev a nakrájené odpeckované citrony dáme vařit do papiňáku s 2 litry vody cca si 1/2 hodiny. Uvařené necháme prochladnout a rozmixujeme. Svaříme 10 l vody s 1 kg cukru a smícháme s rozmixovaným a nakonec přidáme kyselinu citronovou.
2
Dáme do Pet láhví vychladíme a můžeme začít pitný režim v horkých dnech.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Můj dýňový džus

Můj dýňový džus

Mrkvový tarte tatin

Mrkvový tarte tatin

Mrkvový krém s ředkvičkami a česnekem

Mrkvový krém s ředkvičkami a česnekem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Teri | 16. 10. 2012 17:16

    Ohledně toho citronu, je škoda dát ho tam bez kůry, ale kdo nemá rád nahořklou chuť, tak doporučuji kůru z omytého citronu okrájet ve velmi tenké vrstvě (jen to žluté), nebo nastrouhat na jemném struhadle a tu žlutou kůru použít do džusu. Pak silnější bílou slupku oloupat a vyhodit (je hořká) a citron nakrájet na kolečka, VELMI PEČLIVĚ vyhodit všechny pecičky, jsou extrémně hořké.

  • Katka | 16. 10. 2012 15:29

    Tak jsem vařila podle receptu a zdálo se nám to dosti kyselé (hlavně děti se šklebily) a mrkvová chuť nebyla skoro znát. Vařím druhou várku, stejný recept, jen množství mrkve dávám 2kg a uvidíme, snad to bude lepší :-) Nebo mám dát méně kyseliny citronové? Mrkve se letos urodily obzvláště hojně ...

  • věra | 29. 9. 2012 12:49

    byl dobry

  • Anna Doležalová | 29. 10. 2007 18:33

    Já ho znám s Karotelou. Nevím zda se ještě vyrábí, ale mám ještě recept schovaný. Jenže kde sehnat tu Karotelu? Možná by se dala něčím nahradit. Už se to nesladilo.

  • Jitka M. | 29. 10. 2007 15:04

    Džus se nám moc líbí, jenom jsem ho malinko upravila. Cukr jsem dala vařit chvíli s mrkví a citronem a přidala kyselinu citronovou. 10l vody jsem nevařila, po rozmixování směsi jsem džus dala do pet lahve s širokým hrdlem (velké balení sirupu jupí) a ředíme až před konzumací. Nezabere to tolik místa.

  • Alenka Aová | 16. 4. 2007 11:06

    Tento džus mám moc ráda, vyzkoušela jsem i obměnu s citronem a dvěma pomeranči, mňam

  • Alenka Aová | 12. 12. 2006 16:49

    Džus je výborný i bez dýně, už ho máme po pár dnech vypitý :-) Přiznávám,že se mi zdálo 1kg cukru dost,tak jsem dala cca 800g.Příště zkusím menší část cukru nahradit nějakým dobrým nízkokalorickým sladidlem,ať nemám špatné svědomí :-)

  • Jiří Skřivan | 10. 7. 2005 08:50

    jelikož džus má být trochu zahuštěný,tak já do něho přidávám uvařenou rozmixovanou a přecezenou dýni,ale může to být i cuketa.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Džusy a mošty
Nápoje Nealkoholické Vaření Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Kyselina citronová Mrkev Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mlsná krůta

Mlsná krůta

Pařížské rohlíčky II.

Pařížské rohlíčky II.

Čočková polévka z komentářů

Čočková polévka z komentářů

Bramborovo vajíčková pomazánka

Bramborovo vajíčková pomazánka

Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

Vaječné placičky se sýrem a šunkou

Vaječné placičky se sýrem a šunkou

Tzaziky

Tzaziky

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

17
Pekingské maso
Pekingské maso
12
Zapečená vinná klobása - slaný koláč
Zapečená vinná klobása -…
11
Zapečená vejce po italsku
Zapečená vejce po italsku
11
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
10
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou
Nudle s hovězím masem a…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Mrkvový džus
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact