• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Mrkvová polévka s fazolemi
Napište svůj komentář k receptu

Mrkvová polévka s fazolemi

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mrkvová polévka s fazolemi
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g mrkev
    • fazole (konzerva)
    • 400
      g brambory (malé)
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 500
      g jehněčí plece
    • 600
      ml zeleninový vývar
    • 1
      svazek saturejka
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

1
Mrkve oloupejte nebo oškrábejte a nakrájejte na kousky. Fazole nechte okapat v cedníku a ještě je opláchněte z nálevu. Brambory oloupejte a rozpulte. Ve velkém kastrolu rozehřejte olej a opečte na něm ze všech stran kousky masa, až budou křupavé – opékejte případně po částech. Opečené maso vyjměte. Do kastrolu vsypte kousky mrkve a brambor, krátce opečte, vraťte maso a zalijte vše vývarem. Promíchejte a asi 12 minut poduste. Přidejte fazole, osolte, opepřete, poprašte muškátovým oříškem a povařte 10 minut. Ze saturejky otrhejte lístky a nasekejte je nadrobno. Vsypte do polévky a ještě krátce povařte. Polévku dochuťte, je-li třeba,
2
a podávejte ještě horkou v miskách.
3
----
4
====Know-how====
5
Saturejka patří ke „staročeským“ bylinkám, které se dříve pěstovaly v každé zahrádce. Existuje odrůda jednoletá i vytrvalá. Má tuhé stonky, růžovobílé kvítky a pevné, zašpičatělé lístky. Vůně a chuť trochu připomíná tymián, ale je peprnější. Tvoří hlavní
6
součást bulharské kořenicí směsi čubrica, ve Francii se přidává do svazečku bylin bouquet garni. Má protinadýmavý účinek, proto se přidává k luštěninám, ale je skvělá i do smetanových omáček, například do svíčkové.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

"Zmrzlinová" bílá polévka s fazolemi

"Zmrzlinová" bílá polévka s fazolemi

Bramborová polévka s fazolemi - jíšková

Bramborová polévka s fazolemi -…

Jarní polévka s fazolemi

Jarní polévka s fazolemi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Brambory Maso & ryby & mořské plody Jehněčí Zelenina
Maso Pokrmy Polévky Z brambor Ze zeleniny Jehněčí Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Fazole Jehněčí plece Mrkev Muškátový oříšek Olivový olej Pepř mletý Saturejka Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná sekaná pečeně

Plněná sekaná pečeně

Hovězí maso pěti vůní

Hovězí maso pěti vůní

Likér z máty peprné

Likér z máty peprné

Křehký, výjimečně dobrý makový koláč

Křehký, výjimečně dobrý makový koláč

Skvělá ryba se zeleninou

Skvělá ryba se zeleninou

Křenová sekaná

Křenová sekaná

Pórková polévka s mrkví

Pórková polévka s mrkví

Plněná krkovička

Plněná krkovička

Rukolový salát s novými bramborami

Rukolový salát s novými bramborami

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

17
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
15
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
15
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
15
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Premiéra filmu Springsteen: Setkání vdov Žbirkové a Patejdlové

Premiéra filmu Springsteen: Setkání vdov Žbirkové a Patejdlové

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Mrkvová polévka I.
Mrkvová polévka I.
Mrkvová polévka s bramborem
Mrkvová polévka s bramborem
Mrkvová polévka s cizrnou a nivou
Mrkvová polévka s cizrnou a nivou
Mrkvová polévka s koriandrem
Mrkvová polévka s koriandrem
Mrkvová polévka s pomerančem
Mrkvová polévka s pomerančem
Mrkvová polévka s řapíkatým celerem
Mrkvová polévka s řapíkatým celerem
  • Recepty.cz
  • Mrkvová polévka s fazolemi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact