• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Mrkvová buchta z Austrálie
Napište svůj komentář k receptu

Mrkvová buchta z Austrálie

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mrkvová buchta z Austrálie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 2
      hrnek mouka
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      lžička bi-soda (baking soda)
    • 2
      lžička skořice
    • 1
      sůl
    • 2
      hrnek moučkový cukr
    • 1
      hrnek rostlinný olej
    • 4
      ks vejce
    • 2
      hrnek mrkev strouhaná
    • 250
      g ananas drcený (scezený)
    • 1
      hrnek ořechy pecan nebo vlašské
  • Poleva
    • 125
      g máslo (Margarín)
    • 250
      g cream cheese
    • 500
      g moučkový cukr
    • 1
      lžička vanilkový extrakt

Postup přípravy receptu

1
Do mísy prosejeme mouku, kypřící prášek, sodu a přidáme skořici, sůl a cukr. Promícháme a přidáme olej a vejce.
2
Pořádně umícháme a pak přidáme mrkev, ananas a ořechy. Těsto nalejeme do připravené formy.
3
Pečeme asi 40 min. na 180 °C.
4
Poleva: máslo (margarín), sýr a vanilkový extrakt utřeme a pak pomalu přidáváme po troškách cukr. Tímto se potře prochladlá buchta.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Americká mrkvová buchta

Americká mrkvová buchta

Mrkvová bezlepková buchta

Mrkvová bezlepková buchta

Mrkvová buchta

Mrkvová buchta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Blanka V. | 3. 3. 2008 09:04

    Petro, poprvé jsem měla strach, že je těsta málo a pekla jsem v pekáči. Buchta byla poměrně dost vysoká(5-6cm). Podruhé jsem pekla v normálním plechu a bylo to akorát. Pro nás je hodně sladká a mastná, tak dávám jen 1 hrnek cukru a místo hrnku oleje jen půl hrnku oleje+půl hrnku šťávy z ananasu. Zkusila jsem místo pr.do peč. dát pr. do perníku a část mouky celozrnné-taky moc dobré.

  • Petra | 12. 2. 2008 22:13

    Do jak velke formy nebo pekacku testo davate? Na klasicky velky plech nebo mam pouzit mensi? Dala by se pouzit i dortova forma nebo kulata forma na kolac o prumeru 28 cm? Predem dekuju za radu.

  • Lenka | 30. 10. 2007 13:43

    prosím vás, jakou mouku bych měla použít?

  • Monika2 | 14. 2. 2007 22:07

    Tohle je fakt dobrota!!! Vždy dělám půlku s polevou a půlku bez-obě varianty mají u nás své přívržence. Poprvé jsme byli všichni moc překvapení, jak je dobrá. Teď už se stala stálicí ke kafíčku.

  • possum * | 14. 2. 2007 13:57

    Ivano, jsem rada, ze chutnala.:-) Jak jsem tu jiz jednou psala, nikoho zatim nezklamala. Nepisu tu recepty, ktere nejsou dobre. Byla by to ztrata meho, i ostatnich, casu.;-)

  • Ivana C. | 13. 2. 2007 12:08

    Strašně dobrá! Polila jsem čokoládovou polevou, bomba!

  • Barbora Polakova | 18. 1. 2007 21:34

    Ja som robila tiez bez polevy, buchta je vynikajuca aj bez nej.

  • possum * | 18. 1. 2007 13:07

    Gabino, abych se priznala, ja osobne tu polevu nikdy nedelala, jen tu buchtu. Nejak mi staci bez polevy.Co se cukru tyce, neni ho moc, protoze mouckovy cukr je tu dvoji. Takze asi zkus dat min.

  • possum * | 18. 1. 2007 13:03

    Barbora, jsem rada, ze ti chutnala. Zatim nikoho nezklamala. :-))

  • Gábina Houšková | 18. 1. 2007 09:26

    Není v té polevě nějak moc cukru? Půl kila se mi zdá moc

  • Barbora Polakova | 17. 1. 2007 23:12

    Vyskusala som z tohto netu vsetky mrkvove buchty, ale tato rozhodne vedie, uplna fantazia!!!!!!Mala som z nej az hrce za usami.Super recept,dakujem autorke vsetky recepty mi od nej hrozne chutia.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Návštěva Austrálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ananas Bi-soda Cream cheese Máslo Moučkový cukr Mouka Mrkev Ořechy Prášek do pečiva Rostlinný olej Skořice Sůl Vanilkový extrakt Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka ze sardinek

Pomazánka ze sardinek

Houbová směs na topinky

Houbová směs na topinky

Bomba na letní vedra

Bomba na letní vedra

Pařížské rohlíčky od Dáši

Pařížské rohlíčky od Dáši

"Čína" se sojovým masem a kedlubnou

"Čína" se sojovým masem a kedlubnou

Panna cotta s malinovou omáčkou

Panna cotta s malinovou omáčkou

Tymiánové hovězí se zeleninou

Tymiánové hovězí se zeleninou

Pomerančová zmrzlina

Pomerančová zmrzlina

Pečená vepřová panenka ve slanině na zeleném polštáři

Pečená vepřová panenka ve slanině na…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

49
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
32
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
22
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky),…
17
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
16
Kynutá bramborová buchta
Kynutá bramborová buchta

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Mrkvová buchta z Austrálie
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact