• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Mrkvance
Napište svůj komentář k receptu

Mrkvance

autor: Marsee
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mrkvance
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      ml mléko
    • 20
      g droždí
    • 50
      g cukr
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 2
      ks žloutek
    • 80
      g máslo
    • sůl
  • Náplň
    • 500
      g mrkev
    • 1
      lžíce máslo
    • 3
      lžíce cukr
    • 1
      lžíce mléko
    • 1
      ks jablka
    • skořice - mletá
    • citron z jednoho citronu

Postup přípravy receptu

1
Mléko zahřejeme. Do 4 lžic vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek.
2
Do mísy dáme mouku, zbylý cukr, žloutky, změklé máslo a sůl a promícháme. Po částech přiléváme zbylé mléko a vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi 1 hodinu kynout.
3
Náplň: mrkev očistíme a jablko oloupeme. Oboje nastrouháme nahrubo a promícháme s cukrem.
4
V kastrolu na rozehřátém másle podusíme mrkev s jablkem doměkka. Podle potřeby podlijeme vodou či mlékem. Směs ochutíme skořicí, citr. šťávou a kůrou a necháme vychladnout.
5
Těsto rozválíme na plát, který rozkrájíme na čtverce. Na každý čtverec dáme náplň, vše zabalíme a vytvarujeme bochánky.
6
Ty nakonec dáme na vymazaný plech (či na pečíčí papír) a necháme ještě vykynout. Mrkvance potřeme máslem a pečeme asi 20 minut při 180 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mrkvance II.

Mrkvance II.

Originální vysočinské mrkvance

Originální vysočinské mrkvance

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hanička | 14. 3. 2008 09:23

    Zaujala mě náplň a hned jsem ji vyzkoušela do koláčků, které jsem právě dělala - chválím, je vyborná. Sice jsem přečetla špatně recept a mrkev nastrouhala na jemném struhadle, ale žádný problém nenastal.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Droždí Jablka Máslo Mléko Mrkev Polohrubá mouka Skořice - mletá Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Tvarohový koláč s meruňkami

Tvarohový koláč s meruňkami

Losos s jogurtovou omáčkou a smetanové brambory

Losos s jogurtovou omáčkou a…

Trdelníky

Trdelníky

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Cuketa na slanině s česnekem

Cuketa na slanině s česnekem

Omáčka "šufrung" na špagety

Omáčka "šufrung" na špagety

Krůtí na smetaně

Krůtí na smetaně

Kachna pomalu pečená

Kachna pomalu pečená

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

58
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice
37
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s…
34
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
34
Linecké cukroví z ovesných vloček
Linecké cukroví z…
25
Vepřové námořnické maso
Vepřové námořnické maso

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Patrik Hezucký (55): Skončil na vozíčku!

Patrik Hezucký (55): Skončil na vozíčku!

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

  • Recepty.cz
  • Mrkvance
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact