• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Mřížkový rebarborový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Mřížkový rebarborový koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mřížkový rebarborový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g cukr
    • 1
      ks měkký tvaroh
    • 9
      lžíce mléko
    • 9
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      špetka sůl
    • 450
      g polohrubá mouka
    • 1,50
      ks prášek do pečiva
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 4
      ks vejce
    • 5
      ks rebarbora oloupaná a nakrájená

Postup přípravy receptu

1
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
2
1/3 schováme na mřížky a ze 2/3 rozválíme placku, kterou přeneseme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem.
3
Z těsta vytvarujeme na plechu okraj. Posypeme rebarborou, zalijeme tekutou šlehačkou, ve které jsme rozkvedlali 3 vejce, 100 g cukru a 2 vanilkové cukry.
4
Z odloženého těsta vyválíme placku a rádýlkem vytvoříme mřížky, které přeneseme na koláč. Potřeme rozkvedlaným vejcem a pečeme.
5
Tento koláč pochází z nějakého časopisu, peču ho již řadu let a je moc dobrý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Křehký rebarborový koláč

Křehký rebarborový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 25. 2. 2014 18:45

    Musím se bohužel přidat k negativnímu ohlasu. 1,5 balíčku prášku do pečiva mi přijde opravdu moc, s těstem se špatně pracovalo a celkově mě taky nenadchl. Podle tohoto receptu už opravdu péct nebudu.

  • Jaromíra | 6. 6. 2007 06:14

    To mě mrzí, že vás nenadchnul. Ale 100 lidí - 100 chutí.

  • Krizova | 28. 5. 2007 09:44

    Bohuzel moc me to nenadchlo. Jsou zde o 100 % lepsi recepty z rebarbory.

  • Jaromíra | 24. 5. 2007 14:33

    Autorkou jsem já (i když jsem ho původně opsala z nějakého časopisu a trochu upravila), ale mám ho opravdu vyzkoušený a jiný než tento nebo kynutý se žmolenkou nepeču.

  • Jana Remková | 24. 5. 2007 14:14

    Rozhodně vyzkouším!!Pokud je tento recept od stejné autorky,která tu uvedla i Jemný reveňový koláč,nepochybuji,že bude vynikající.Děkuji moc za recept.Jana

  • Jaromíra | 12. 6. 2006 15:02

    Airan, těsto je vláčné a hezky se s ním pracuje i když tam nejsou žádná vejce. Upečená náplň ze šlehačky s vejci a cukrem udělá takovou zvláštní konzisteci a vypadá jako řídší tvaroh.

  • Airan Novakova | 12. 6. 2006 14:55

    Testo s tvarohem mam moc rada, dekuji ta recept. Velice si cenim, kdyz to nekdo da sem potom co to osobne vyzkousel:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Měkký tvaroh Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rebarbora Rostlinný olej Smetana ke šlehání Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Kuřecí barbeque salát

Kuřecí barbeque salát

Brokolicová polévka s brambory

Brokolicová polévka s brambory

Salát se sýrem feta

Salát se sýrem feta

Hrníčkový šlehačkový dort

Hrníčkový šlehačkový dort

Brampatáčky

Brampatáčky

Křehký kokosový koláč s jablky - mřížkový

Křehký kokosový koláč s jablky -…

Těstoviny se špenátem a masem

Těstoviny se špenátem a masem

Dýňový krém s kari

Dýňový krém s kari

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

50
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
30
Ořechový chlebíček
Ořechový chlebíček
25
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…
20
Tvarohová rýže
Tvarohová rýže
19
Bramborové placky se sýrem po našem
Bramborové placky se…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Mřížkový rebarborový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact