• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Mřížkový perníkový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Mřížkový perníkový koláč

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mřížkový perníkový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Kulatá forma 30 cm
    • 250
      g hladká mouka
    • 100
      g cukr krupice
    • 100
      g mleté lískové ořechy
    • 2
      lžička perníkové koření
    • 200
      g hera
    • 2
      ks žloutek
    • 200
      g zavařenina dle chuti: rybíz, brusinka, malina...
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, cukru, oříšků, koření, tuku a žloutků vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do folie a necháme v chladu hodinu odpočinout. Ze dvou třetin těsta vyválíme kulatý plát, který přeneseme do připravené formy, zvedneme boky, potřeme zavařeninou. Zbylé těsto vyválíme, rozdělíme na pruhy z nich na koláči vytvoříme mřížku. Dáme péct do předehřáté trouby na cca 35 minut při 170°C - dorůžova.
2
Před pečením můžeme pruhy potřít bílkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Perníkový koláč s ořechovou žmolenkou

Perníkový koláč s ořechovou žmolenkou

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka | 9. 4. 2016 22:23

    Děkuji za bezva recept <3 <3 :-)) :-))

  • Denisa | 22. 8. 2015 13:21

    Koláč je bezvadný :-* a po proležení je opravdu čím dál lepší :)))))

  • Lída Smrčková | 21. 9. 2014 11:40

    Koláč je dneska úplně na jedničku s hvězdičkou, je proleželý, provoněný, úplně jako vánoční cukroví. Chce to čas na proležení, aspoň dva dny, ale to se musí dobře hlídat, aby se dřív nesnědl. Určitě zase někdy upeču.

  • Kateřina | 14. 10. 2013 12:46

    Máme moc rádi linecké koláče, toto je také výborná varianta, zase něco nového. Děkuji.

  • Galova | 23. 2. 2013 14:18

    Vyborny kolac, prijemna zmena :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Zákusky Řezy Buchty Dezerty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hera Hladká mouka Mleté lískové ořechy Perníkové koření Tuk Zavařenina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Delikatesní salát

Delikatesní salát

Bylinkové máslo

Bylinkové máslo

Kuřecí směs po staročesku

Kuřecí směs po staročesku

Palačinky od Petra

Palačinky od Petra

Námořnické kotlety

Námořnické kotlety

Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)

Slaný velikonoční dort (Torta…

Základní těsto na pizzu

Základní těsto na pizzu

Bramborové nočky s medvědím česnekem

Bramborové nočky s medvědím česnekem

Bůček na pivu - pikantní

Bůček na pivu - pikantní

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

49
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
42
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…
27
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
26
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
22
Křepelčí vejce v bramborovém košíčku
Křepelčí vejce v…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Mřížkový koláč s povidly a tvarohem
Mřížkový koláč s povidly a tvarohem
Mřížkový koláč s rebarborou
Mřížkový koláč s rebarborou
Mřížkový koláč s tvarohem
Mřížkový koláč s tvarohem
Muffin s hráškem, šunkou a sýrem
Muffin s hráškem, šunkou a sýrem
Muffinková královna
Muffinková královna
Muffinky
Muffinky
  • Recepty.cz
  • Mřížkový perníkový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact