• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Mramorový korpus
Napište svůj komentář k receptu

Mramorový korpus

autor: Cukrářka Hanka
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mramorový korpus
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 240
      g cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 255
      g hladká mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 155
      ml olej
    • 2
      lžíce kakao
    • 100
      ml vařící voda

Postup přípravy receptu

1
Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně nezesvětlá a nenabude.
2
Do žloutkové hmoty postupně za stálého šlehání pomalu přiléváme olej a pak horkou vodu. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem a sníh z bílků.
3
Třetinu těsta přendáme do mísy od bílkového sněhu a obarvíme kakaem.
4
Doprostřed formy dáme 1 lžíci kakaového těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta.
5
Na světlé těsto dáme opět 1 lžíci tmavého těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta.
6
Tento postup opakujeme do vypotřebování obou těst.
7
Těsto dáváme lžící pořád na jedno místo - doprostřed formy, do stran se rozlévá samo.
8
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi hodinu.
9
Upečený korpus necháme vychladnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šlehačkový mramorový beránek

Šlehačkový mramorový beránek

Mramorový dort s čokoládovou polevou

Mramorový dort s čokoládovou polevou

Univerzální dortový korpus

Univerzální dortový korpus

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 8. 3. 2015 12:21

    Úřasné. ;-) Teď se peče, tak jsem zvědavá, co vyleze z trouby. Jenom mi přijde zbytečné, dělat mramorování po tenkých proužcích. Trvá to dlouho a vyšumí kypříci prášek.

  • Erika | 22. 10. 2014 08:06

    korpus je úžasný, dělala jsem tedy jen bílý, protože jsem spěchala, ale fakt nemá chybu. Nadýchaný, vláčný a vůbec není suchý. MŇAM!

  • Lenka | 20. 5. 2014 13:11

    Do jak velké formy má prosím korpus přijít? Díky!

  • Eva | 22. 1. 2014 14:31

    Část těsta dát zvlášt a přidat kakao.V jedné míse by to nešlo .) do formy se dává střídavě světlé a tmavé těsto-tak,jak je to v popisu.

  • Eva | 22. 1. 2014 14:27

    Korpus je vynikající.!! :-)

  • Lenka | 2. 11. 2013 18:35

    Korpus je luxusní, promazala jsem ho šlehačkou, ozdobila mandatrinkama, navrh dala pařížkou šlehačku a je to luxus. kdo nemáte rádi super sladké dezerty, tak krémy nebo šlehačky do korpusu už neslaďte:-)

  • Katka | 3. 9. 2013 09:50

    Mňam, vynikající korpus. Dělala jsem tedy jen světlý, ale po dlouhé době se mi fakt povedl výborný korpus na dort. Díky moc za recept ;-) :-*

  • Lucka | 17. 8. 2013 12:03

    Vynikající korpus na dorty. Skvělý vzhled a dobře opracovatelný :-) ;-)

  • MADE | 4. 6. 2013 13:43

    Opravdu dobrý a moc chutný korpus . A ještě navíc zajímavě vypadá .Krém jsem připravila ze dvou vanilkových pudinků uvařených v půl litru mléka do vychladlého zašlehat 1 tvaroh z vaničky a 1 zakysanou smetanu .Podle chuti přisladit. Nahoru jsem dala maliny a zalil :-D a želatinou. Úžasné

  • Lucie | 13. 5. 2013 21:11

    Dnes jsem pekla,recept uzasny :) rozkrojila jsem pomazala bilym jogurtem, pokladla kousky bananu a prikryla druhym dilem. Cele potrela slehackou se ztuzovacem a jen se zaprasilo. Vynikajici recept :)

  • Daniela | 23. 4. 2013 17:11

    Ja bych tomu rozumela.. abych usetrila nadobí jinak tez nerozumim :-))

  • zdeňka s.
    zdeňka s. | 28. 1. 2013 18:21

    Ačraj,je to tak,že třetinu těsta odliji do mísy,ve které jsem šlehala bílky na sníh a obarvím kakaem na tmavé těsto.Tak se "ušetří" jedna mísa na mytí :-) Nejsem autorka receptu,jen "uživatelka".

  • Ačraj
    Ačraj | 23. 1. 2013 19:04

    Třetinu těsta přendáme do mísy od bílkového sněhu a obarvíme kakaem....Této větě vůbec nerozumím... :-\

  • ajasekpes
    ajasekpes | 3. 12. 2012 19:48

    zkoušela jsem ale dala jsem více kakaa chválím recept

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty Dortový korpus
Moučníky Dorty Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Kakao Olej Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vařící voda Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houbovník z Pojizeří

Houbovník z Pojizeří

"Pěnové" koláčky z listového těsta

"Pěnové" koláčky z listového těsta

Sedmikráskový med s pomerančem

Sedmikráskový med s pomerančem

Cizrnová polévka

Cizrnová polévka

Dušená mrkev v mletém mase

Dušená mrkev v mletém mase

Jednoduchá pomazánka s Romadurem

Jednoduchá pomazánka s Romadurem

Hovězí šuej ču

Hovězí šuej ču

Lososové sashimi

Lososové sashimi

Dýňový krém s kari

Dýňový krém s kari

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

156
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
35
Jarní salát (nejen) se sýrem
Jarní salát (nejen) se…
32
Švestkový závin s tvarohem (mákem)
Švestkový závin s…
28
Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Domácí tartiflette …
24
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
AHA.cz Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Dědictví po Karlu Heřmánkovi (†76): Porcovali šokujících 178 milionů! Závěť sepsal den před sebevraždou

Dědictví po Karlu Heřmánkovi (†76): Porcovali šokujících 178 milionů! Závěť sepsal den před sebevraždou

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Další doporučené recepty:

Mramorové maso
Mramorové maso
Mramorové sušenky
Mramorové sušenky
Mramorový dort s čokoládovou polevou
Mramorový dort s čokoládovou polevou
Mraveniště
Mraveniště
Mraveniště II.
Mraveniště II.
Mražená káva
Mražená káva
  • Recepty.cz
  • Mramorový korpus
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact