• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Moravské zelí zahušťené bramborem
Napište svůj komentář k receptu

Moravské zelí zahušťené bramborem

autor: Uživatel (#69773)
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Moravské zelí zahušťené bramborem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks bílé zelí menší hlávka
    • 100
      g špek uzený
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks brambory střední
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka kmín

Postup přípravy receptu

1
Hlávku zelí jemně nakrájíme (já strouhám na skvělém V-struhadle), zalijeme vodou tak, aby bylo sotva zakryté, osolíme cca 2 lžičkami soli, přidáme lžičku kmínu a vaříme asi 10 minut odkryté. Pak přidám asi 2 lžičky cukru a 2 lžíce octa a dovaříme do měkka. Po uvaření slejeme přebytečnou vodu, ale do hrníčku, budeme ji ještě potřebovat.Na zásmažku nakrájíme slaninu na kostičky, krátce vyškvaříme,ale ne do křupava, jen aby se vyškvařil tuk. Zasypeme hladkou moukou a trochu posmažíme dorůžova. Zalejeme studenou vodou,osolíme a přidáme jemně ustrouhanou syrovou bramboru. Mícháme,až zhoustne. Zásmažka by měla být trochu řidší, takže ještě rozředíme vodou ze zelí, kterou jsme slili. Na mírném plameni vaříme 20 minut. Vlejeme do zelí,smícháme, ochutnáme, dochutíme.
2
Má být sladkokyselé. Stejně vařím kyselé zelí. Zásmažka s bramborem dává zelí skvělou chuť, všechny kamarádky z Čech už vaří moravské zelí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Moravské kuře

Moravské kuře

Moravské koláče

Moravské koláče

Brokolicová polévka s bramborem

Brokolicová polévka s bramborem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dana | 16. 8. 2014 10:40

    Kdo nevyskouší tak prohloupí.

  • Jana Č. | 12. 11. 2010 23:55

    Dobrý den, děkuji za skvělý recept, výborné, jsem nadšená a nad míru spokojená.

  • Jarka O. | 24. 2. 2010 12:09

    Evo, myslíte jestli červené nebo bílé? Ano, to je určitě jedno ;-) Jde jen o barvu.

  • Eva Kopalová | 24. 2. 2010 10:36

    Mám dotaz, je jedno, jaké zelí použiji?

  • Jitřenka Němcová | 13. 1. 2008 18:52

    Smaženou cibulku dávám podle toho, k čemu to zelí dávám. Třeba k uzenému ano, ale z pečeného masa mám šťávu s cibulkou a česnekem a tou zelí poleju.

  • Vladimír Novák | 13. 1. 2008 07:18

    Jen Vám tam chybí smažená cibulka....

  • Vladimír Novák | 13. 1. 2008 07:15

    Dávám jedničku. Téměř tak dokonalé jako můj Tučňák na divoko.

  • Jitřenka Němcová | 14. 12. 2007 11:01

    Děkuji za chválu, moc mě těší. Teď se bude hodit, k vánoční krůtě, huse nebo kachně. Přeji krásné vánoce.

  • Adéla Macíčková | 10. 11. 2007 20:37

    Opravdu úžasné!

  • Katka Hrušková | 23. 10. 2007 09:31

    Děkuji za recept, už se na zelíčko těšíme.

  • OLI ŠIPKOVA | 9. 10. 2007 09:56

    OPRAVDU JE VÝBORNÉ.OLI

  • Eva Přecechtělová | 8. 10. 2007 22:39

    Moje babička do toho moravského někdy, podle toho k čemu to bylo přidávala místo brambory nastrouhané jablko. Je to výborné zejména ke kačeně a k tomu bramborové knedlíky :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Zeleninové Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Brambory Hladká mouka Kmín Špek Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krabí pomazánka

Krabí pomazánka

Čokoládový dort

Čokoládový dort

Nivové placičky

Nivové placičky

Bramboráčky se zelím a slaninou

Bramboráčky se zelím a slaninou

Noky se špenátem

Noky se špenátem

Bylinkové kotlety na houbách

Bylinkové kotlety na houbách

Těstoviny po Italsku

Těstoviny po Italsku

Hlíva s pohankou

Hlíva s pohankou

Plněné papriky s knedlíkem

Plněné papriky s knedlíkem

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

100
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
88
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
73
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…
54
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
37
Fazole (nejen) se slaninou
Fazole (nejen) se…

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Program České televize na Vánoce: Nové pohádky s hvězdným obsazením! A speciální silvestrovské StarDance

Program České televize na Vánoce: Nové pohádky s hvězdným obsazením! A speciální silvestrovské StarDance

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

  • Recepty.cz
  • Moravské zelí zahušťené bramborem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact