• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Móc velká dobrota, ale nic se nemá přehánět :-)
Napište svůj komentář k receptu

Móc velká dobrota, ale nic se nemá přehánět :-)

autor: mika1988
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Móc velká dobrota, ale nic se nemá přehánět :-)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g losos
    • sůl
    • 100
      g krevety
    • citronová šťáva
    • bílé víno
    • koření na steak
    • česnek
    • smetana
    • minutková šťáva
    • sojová omáčka

Postup přípravy receptu

1
200 g steaku jemně nasolíme, opravdu jemně, protože tu podstatnou chuť bude dělat naše libózní omáčka. Losos může být s kůží nebo bez, prakticky to není podstatné, já ho doporučuji s kůží, ale také podle toho, jak je tučný. Jednoduše, když je moc tučný, tak kůži odříznu.
2
Krevety tvoří hlavní základ naší omáčky a proto si s nimi musíme pěkně pohrát. Jak jsou zmrzlé, tak je vložíme do misky, do které zároveň přidáme citronovou šťávu - cca 1/2 lžíce, lžíci bílého vína, špetku steakového koření a stroužek česneku. Vložíme do mikrovlnné trouby zhruba na 20-50 vteřin, než se to celé ohřeje, ale ne tak, aby se to vařilo. Když jsou krevety prohřáté, automaticky do sebe chytí tu super chuť, procedíme je.
3
Na pánev připravíme cca 0,5 dcl šťávy, přidáme krevety a cca 0,5 dcl smetany. Přikápneme tak dvě lžíce bílého vermutu, dochucujeme sojovkou, omáčka má být jemně nakyslá, ale přitom jemná, béžové barvy. Lososa pouze klasicky opečeme ze všech stran pěkně do červena a podáváme nejlépe s francouzskou bagetou nebo s bylinkovými brambůrkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velká tvarohová bábovka

Velká tvarohová bábovka

Bábovka s mandarinkami-velká

Bábovka s mandarinkami-velká

Podmáslový chléb - moc dobrý

Podmáslový chléb - moc dobrý

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • čačíno | 12. 12. 2007 23:45

    Jo jo,losos je prostě třída :-)

  • Jita | 15. 4. 2007 19:28

    Ty jooo, to je dobrota!!! Ryby a všechny mořské potvůrky milujeme!!!

  • Hana Rožníčková | 15. 4. 2007 18:47

    Já kupuju chlazené filety v Makru když mají akci, nemají chybu, jsou výborné. Steak je samá kost, kdežto filet je bez kosti.

  • Mila Foglova | 14. 4. 2007 15:48

    Jezis to musi bejt dobry :) Lososa milujeme. Davam 1 :)

  • englicka marketa | 13. 4. 2007 15:48

    mňam,mňam,miluju lososa,krevety a vlastně všechny ryby ale narazit na kvalitního lososa je zázrak :o(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Citronová šťáva Koření na steak Krevety Losos Minutková šťáva Smetana Sojová omáčka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Béřovický králík

Béřovický králík

Nafouklá jablíčková dobrota

Nafouklá jablíčková dobrota

Plněné ořechy IV.

Plněné ořechy IV.

Zapečené brambory se žampiony

Zapečené brambory se žampiony

Papriková krémová polévka

Papriková krémová polévka

Jeřabina - sterilovaná

Jeřabina - sterilovaná

Muffiny po belgicku

Muffiny po belgicku

Těstoviny zapečené s mozzarellou

Těstoviny zapečené s mozzarellou

Rýže s kari na smetaně

Rýže s kari na smetaně

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

53
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
34
Drožďová polévka s houbami a quinoou
Drožďová polévka s…
26
Mrkvové rohlíčky s povidly
Mrkvové rohlíčky s…
25
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
Husí kaldoun s játrovými…
20
Svatomartinská husa
Svatomartinská husa

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Divoký večírek pořadu Showtime: Laďka Něrgešová nemohla chybět!

Divoký večírek pořadu Showtime: Laďka Něrgešová nemohla chybět!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

  • Recepty.cz
  • Móc velká dobrota, ale nic se nemá přehánět :-)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact