• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Móc velká dobrota, ale nic se nemá přehánět :-)
Napište svůj komentář k receptu

Móc velká dobrota, ale nic se nemá přehánět :-)

autor: mika1988
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Móc velká dobrota, ale nic se nemá přehánět :-)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g losos
    • sůl
    • 100
      g krevety
    • citronová šťáva
    • bílé víno
    • koření na steak
    • česnek
    • smetana
    • minutková šťáva
    • sojová omáčka

Postup přípravy receptu

1
200 g steaku jemně nasolíme, opravdu jemně, protože tu podstatnou chuť bude dělat naše libózní omáčka. Losos může být s kůží nebo bez, prakticky to není podstatné, já ho doporučuji s kůží, ale také podle toho, jak je tučný. Jednoduše, když je moc tučný, tak kůži odříznu.
2
Krevety tvoří hlavní základ naší omáčky a proto si s nimi musíme pěkně pohrát. Jak jsou zmrzlé, tak je vložíme do misky, do které zároveň přidáme citronovou šťávu - cca 1/2 lžíce, lžíci bílého vína, špetku steakového koření a stroužek česneku. Vložíme do mikrovlnné trouby zhruba na 20-50 vteřin, než se to celé ohřeje, ale ne tak, aby se to vařilo. Když jsou krevety prohřáté, automaticky do sebe chytí tu super chuť, procedíme je.
3
Na pánev připravíme cca 0,5 dcl šťávy, přidáme krevety a cca 0,5 dcl smetany. Přikápneme tak dvě lžíce bílého vermutu, dochucujeme sojovkou, omáčka má být jemně nakyslá, ale přitom jemná, béžové barvy. Lososa pouze klasicky opečeme ze všech stran pěkně do červena a podáváme nejlépe s francouzskou bagetou nebo s bylinkovými brambůrkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velká tvarohová bábovka

Velká tvarohová bábovka

Bábovka s mandarinkami-velká

Bábovka s mandarinkami-velká

Podmáslový chléb - moc dobrý

Podmáslový chléb - moc dobrý

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • čačíno | 12. 12. 2007 23:45

    Jo jo,losos je prostě třída :-)

  • Jita | 15. 4. 2007 19:28

    Ty jooo, to je dobrota!!! Ryby a všechny mořské potvůrky milujeme!!!

  • Hana Rožníčková | 15. 4. 2007 18:47

    Já kupuju chlazené filety v Makru když mají akci, nemají chybu, jsou výborné. Steak je samá kost, kdežto filet je bez kosti.

  • Mila Foglova | 14. 4. 2007 15:48

    Jezis to musi bejt dobry :) Lososa milujeme. Davam 1 :)

  • englicka marketa | 13. 4. 2007 15:48

    mňam,mňam,miluju lososa,krevety a vlastně všechny ryby ale narazit na kvalitního lososa je zázrak :o(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Citronová šťáva Koření na steak Krevety Losos Minutková šťáva Smetana Sojová omáčka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažená zmrzlina

Smažená zmrzlina

Cuketový makovec

Cuketový makovec

Rýžové placky

Rýžové placky

Řezy s jablky, ořechy a smetanou

Řezy s jablky, ořechy a smetanou

Dietní rychlá jakočína

Dietní rychlá jakočína

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš III.

Cizrnový salát s rajčaty a chorizem

Cizrnový salát s rajčaty a chorizem

Brokolicové nebo květákové lívance

Brokolicové nebo květákové lívance

Pohanka (nejen) se slaninou

Pohanka (nejen) se slaninou

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

55
Jarní zelný salát
Jarní zelný salát
41
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan …
41
Dresing hami mňami
Dresing hami mňami
37
Kuře na paprice
Kuře na paprice
33
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Bolek Polívka (76) zkolaboval při představení: První zprávy o jeho stavu!

Bolek Polívka (76) zkolaboval při představení: První zprávy o jeho stavu!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

  • Recepty.cz
  • Móc velká dobrota, ale nic se nemá přehánět :-)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact