• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Mleté maso s rýží a zelím v římském hrnci
Napište svůj komentář k receptu

Mleté maso s rýží a zelím v římském hrnci

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mleté maso s rýží a zelím v římském hrnci
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g mleté maso - vepřové Hrubě mleté (plec, bůček) nebo směs vepřového a hovězího
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks cibule
    • 3
      ks vejce
    • 70
      g rýže Tu uvaříme
    • sůl
    • pepř mletý
    • 300
      g hlávkové zelí Tj. 1/4 menší hlávky
    • brambory Pro 4-5 osob

Postup přípravy receptu

1
Na oleji mírně osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a asi 10 minut restujeme, osolíme, opepříme. Necháme trochu zchladnout a přidáme vařenou rýži a vejce. Promícháme, dochutíme, dávám jen sůl a pepř. Zelné listy rozebereme a krátce povaříme v osolené vodě. Na dno namočeného hrnce dáme brambory nakrájené na větší kostky, osolíme, promícháme. Odložíme si pár zelných listů na pokrytí povrchu a zbytek nakrájíme nahrubo a posypeme brambory. Na to rozprostřeme masovou směs, kterou pokryjeme zelnými listy. Dáme do studené trouby a pečeme asi 1 a 1/2 hodiny. Ke konci můžeme na malou chvíli odklopit, ale hlídáme, zelí se rádo připaluje a vysušuje.
2
K tomu podávám kompot nebo podle zdejšího receptu: Mrkvičkový salát - pro děti. Kdo nemá římský hrnec,tak se dá dělat maso v pekáčku. Ten silně vymažeme sádlem, rozprostřeme na dno i boky zelné listy, na to maso a zas listy. Zalijeme troškou vody, přikryjeme a pečeme, ke konci odkryjeme. Pokud použijeme rýži nevařenou, dáme více vody.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře v rýži a v římském hrnci

Kuře v rýži a v římském hrnci

Kuře na cibuli v římském hrnci

Kuře na cibuli v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jaromir Mareth | 28. 11. 2006 13:47

    Rimsky hrnec nevlastnim,ale obdobne jidla pripravuji v ZEPTER hrnci primo na plameni a vzdy jsou tyto pokrmy vynikajici***s pozdravem kýho-výra

  • Hana Rožníčková | 8. 11. 2006 09:59

    Nedávno jsem dělala v římském hrnci také brambory s mletým mase, bylo to velice jednoduché a dobré.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hlávkové zelí Mleté maso - vepřové Pepř mletý Rostlinný olej Rýže Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marokánky

Marokánky

Béřovický králík

Béřovický králík

Šlehačková sekaná

Šlehačková sekaná

Crepes suzette - palačinky po francouzsku

Crepes suzette - palačinky po…

Nepečený ovocný dort s vaječným likérem

Nepečený ovocný dort s vaječným…

Sorrentinos, ravioly se sýrovou omáčkou

Sorrentinos, ravioly se sýrovou…

Domácí kuřecí paštika

Domácí kuřecí paštika

Pórková polévka se žampiony

Pórková polévka se žampiony

Domácí plněná roláda z mletého masa

Domácí plněná roláda z mletého masa

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

249
Máslové řízky
Máslové řízky
151
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
129
Dýňová tortila
Dýňová tortila
38
Tom Kha Gai
Tom Kha Gai
37
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

  • Recepty.cz
  • Mleté maso s rýží a zelím v římském hrnci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact