• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Mleté maso s fazolkami
Napište svůj komentář k receptu

Mleté maso s fazolkami

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mleté maso s fazolkami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g mleté maso
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks vejce
    • 50
      g uzená slanina
    • olej
    • 4
      lžíce strouhanka 3-4
    • 100
      g mrkev
    • 450
      g zelené fazolky (mohou být i z konzervy)
    • 250
      g zakysaná smetana
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks bobkový list
    • pepř mletý
    • ocet
    • cukr
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Pokud máme čerstvé fazolky, nakrájíme je na malé kousky a krátce povaříme. Scedíme a necháme vychladnout. Konzervované fazolky jen scedíme a nakrájíme.
2
Slaninu nakrájenou na kostičky opražíme do sklovita a podusíme na ní na kostky nakrájenou mrkev.
3
Stáhneme z ohně, vložíme polovinu nakrájených fazolek, 1 vejce, osolíme, opepříme.
4
Mleté maso pikantnějí opepříme, osolíme, promícháme s 1 vejcem a na jemno nastrouhanou 1 cibulí.
5
Na pekáček nalejeme 5 lžic oleje a střed posypeme strouhankou. Z 2/3 masové hmoty uděláme válec a položíme ho do středu pekáčku na strouhanku. Po celé délce válce uděláme prohlubeň. Naplníme ji připravenou fazolkovou náplní a přikryjeme zbytkem masové hmoty. Válec zformujeme tak, aby fazolkovou hmotu nebylo vidět. Posypeme strouhankou a ve vyhřáté troubě zapékáme asi 15 minut.
6
Potom do pekáče přidáme bobkový list a druhou nakrájenou cibuli, podlejeme vodou a dopečeme. Asi 10 minut před dopečením přisypeme do pekáče zbytek fazolek, podlejeme smetanou rozmíchanou s moukou a dopečeme. Ochutíme cukrem a octem.
7
Krájíme na plátky a podáváme s fazolkami s omáčkou a brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Česnekové maso se slaninou a fazolkami - minutka

Česnekové maso se slaninou a…

Mleté maso s řapíkatým celerem

Mleté maso s řapíkatým celerem

Mleté maso s cizrnou

Mleté maso s cizrnou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mijka | 14. 3. 2015 23:35

    Trošku jsem poupravila, ale výborné. Díky za receptík.

  • Kar♥lina
    Kar♥lina | 20. 7. 2012 12:30

    Moc pochval jsem nesklidila, ale mě to chutnalo :-)

  • Iva Jelínková | 11. 2. 2012 15:25

    Výborné, obzvlášt bobkový list tam sedl, díky.

  • AnetkaTom
    AnetkaTom | 17. 1. 2012 19:08

    Dnes jsme ochutnali. Vylsedek vypada trochu jinak nez-li na fotce, ale i tak je hodne dobry. Asi zalezi i na druhu mleteho masa. Dekujeme za uzasny recept.

  • Vlasta Novák | 16. 1. 2012 10:17

    Opraveno, díky

  • Ladia
    Ladia | 16. 1. 2012 10:01

    Zelené fazolky nejsou luštěnina

  • Tereza Jarčušková | 15. 3. 2007 15:08

    To áno, ale tu sa používa zelená fazuľka, teda strúčiky:)))

  • bukjak | 14. 3. 2007 12:56

    Pokud přidáme celé konzervované nebo vařené (barevné ) fazole, získáme po nakrájení pěknou mozaiku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Dušení Vaření Pražení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Cukr Hladká mouka Mleté maso Mrkev Ocet Olej Pepř mletý Strouhanka Sůl Uzená slanina Vejce Zakysaná smetana Zelené fazolky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninový salát se sýrem a šunkou

Zeleninový salát se sýrem a šunkou

Super jablkové knedlíky

Super jablkové knedlíky

Rebarborová buchta

Rebarborová buchta

Pečené kuře na zelí s medem

Pečené kuře na zelí s medem

Kynutá cmunda

Kynutá cmunda

Houbové flíčky-zapečené

Houbové flíčky-zapečené

Grilovaný losos v marinádě

Grilovaný losos v marinádě

Rybí file se slaninou a uzeným sýrem

Rybí file se slaninou a uzeným sýrem

Čokoládový dortík

Čokoládový dortík

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

19
Klasické lečo
Klasické lečo
18
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
17
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
12
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
12
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 17. 10. 2025: Kdo se bude muset vypořádat s překážkami a kdo zažije romantiku?

Denní horoskop na pátek 17. 10. 2025: Kdo se bude muset vypořádat s překážkami a kdo zažije romantiku?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Mleté maso na žampionech
Mleté maso na žampionech
Mleté maso po marocku
Mleté maso po marocku
Mleté maso s cizrnou
Mleté maso s cizrnou
Mleté maso s houbami
Mleté maso s houbami
Mleté maso s kapustou
Mleté maso s kapustou
Mleté maso s kysaným zelím
Mleté maso s kysaným zelím
  • Recepty.cz
  • Mleté maso s fazolkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact