• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Mléčná rýže se skořicí a cukrem
Napište svůj komentář k receptu

Mléčná rýže se skořicí a cukrem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mléčná rýže se skořicí a cukrem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l mléko
    • citronová kůra
    • 140
      g mléčná rýže (Kulatozrnná)
    • 2
      ks vejce
    • 4
      lžíce cukr
    • 1
      lžíce skořice

Postup přípravy receptu

1
Do mléka vsypeme rýži, špetku soli, citronovou kůru a vše pomalu přivedeme k varu. Za občasného míchání vaříme asi 25 minut. Poté vyjmeme citronovou kůru a do rýže vmícháme žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh do kterého pomalu přisypáváme 2 lžíce cukru. Ušlehaný sníh přidáme do rýže. Zbylý cukr smícháme se skořicí. Kaši rozdělíme na talíře a posypeme skořicovým cukrem. K pokrmu je vhodný švestkový nebo třešňový kompot.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mléčná rýže se skořicí

Mléčná rýže se skořicí

Lívance s cukrem a skořicí

Lívance s cukrem a skořicí

Mléčná rýže "caffé latte coconut"

Mléčná rýže "caffé latte coconut"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • majak.11 | 22. 11. 2010 18:33

    příště už nebudu dávat citron. kůru,nechutná mi tam. :-$

  • Elejna | 20. 10. 2010 22:33

    vyzkoušela jsem, rýže je moc dobrá. Nedávala jsem sníh (mám před ním přirozený respekt), s ním by byla rýže určitě víc nadýchaná, ale i tak velmi dobré. Dávám za 1

  • D L | 18. 9. 2008 14:32

    Dnes som robila z polovicnej davky ale dala som nadrhnutu citr. koru, nedala som vajicka a osladila som vanilk. cukrom. Krasne mi za tych 25 minut varenia zhustla a na zaver som pridala este lyzicku zlateho klasu. Neviem, ci mala taku konzistenciu ako ma mat, ale chutovo bola vynikajuca. Posypala som si cast skoricou a cast grankom.

  • A F | 29. 6. 2008 20:59

    Rychle, a bajecne chutne! Hned rano podle pocasi si udelam takovyto obed nebo svacinu a jedeme do hor nebo k vode.

  • Kačenka Brožová | 24. 5. 2007 14:35

    nám to ve škole vaří s rozinkama a kouskama jablek.... jdu to zkusit, tak mi držte palce

  • doga | 24. 4. 2007 19:04

    ja delam mlecnou ryzi z obycejne. napred ji varim ve vode, abych ji nemusel michat a asi po 10 minutach teprve pridam mleko. to se uz u dna pripaluje, takze u toho uz musim stat a michat. asi nebude tak dobra, ale pro me staci.

  • Týtýta Cahová | 21. 4. 2007 19:35

    Mléčná rýže = mňam, mňam!!!!!

  • Mája | 5. 2. 2007 14:23

    Dneska jsem zkoušela,taky jsem to dala ještě zapíct a nahoře posypala cukrem a nebylo to špatné.

  • Anonym | 11. 1. 2007 22:47

    Já to s tím blíkovým sněhem a žloutkem ještě chvíli zapeču na nákyp. A přidávám odkapané kompotované meruňky.

  • Ivana Samcová | 11. 1. 2007 17:56

    Chtěla jsem se zeptat, ty žloutky a potom i ušlehaný sníh s cukrem zamícháme do hotové rýže? Nebo se to ještě vaří? Díky za odpověď. Ivana

  • Tereza Jarčušková | 11. 1. 2007 14:28

    Skúste do ryžovej kaše pridať trocha podusenej a rozmixovanej tekvice, chuť je veľmi jemná.

  • sonia asif | 11. 1. 2007 13:54

    mlecnou ryzi jsem delala poprve, a musim rict,ze se opravdu povedla. me i manzelovi chutnala. a uz se me ptal kdy ji opet udelam. dekuji za recept a jak psal Kuchar Ryze s radosti doporucuji

  • Yablos | 3. 9. 2005 13:32

    Rýži z varných sáčku lze doporučit v krajním případě - nění to úplně ono(moc tuhá, málo saje). Ale za to, pokud se někomu nechce dělat sníh z vajec, stačí místo cukru použít kondenz.mléko-třeba salko.Pokud plánujete jíst toto jídlo i za studena, ponechte tam citronové kůry a před vložením do ledničky ještě promíchejte.

  • Kuchař teoretik | 25. 7. 2005 11:39

    Lze použít i obyčejnou rýži?

  • Anonym | 11. 10. 2004 18:14

    Mléčnou rýži zbožňuji. Je to skoro nejlepší jídlo!

  • Kuchař Rýže | 23. 3. 2004 18:56

    Mléčná rýže je jeden z nejchutnějších pokrmů a mám ho opravdu velice rád.Znám i jiné recepty , ale tenhle byl asi z 50 receptů nejlepší.Tento pokrm bych vám s radostí doporučil.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Ostatní Pro děti Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Vaření Děti Vegetariáni Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Mléčná rýže Mléko Skořice Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vajíčková pomazánka od Mariky

Vajíčková pomazánka od Mariky

Bramborové pagáče

Bramborové pagáče

Můj vlastní kuskus

Můj vlastní kuskus

Slaný dort I

Slaný dort I

Smetanová polévka (Rahmsuppe)

Smetanová polévka (Rahmsuppe)

Bramborovo-hrášková kaše

Bramborovo-hrášková kaše

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy (dort)

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy …

Těstovinový salát s rybou a zeleninou

Těstovinový salát s rybou a zeleninou

Cuketová směs se slaninou

Cuketová směs se slaninou

Doporučujeme

30 minut
Čočkový salát se sázeným vejcem

Čočkový salát se sázeným vejcem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

24
Mramorová bábovka vláčná
Mramorová bábovka vláčná
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Špagety carbonara
Špagety carbonara
12
Koláč s tvarohem a jablky
Koláč s tvarohem a jablky
11
Srbské rizoto
Srbské rizoto

Zajímavé články

Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
AHA.cz Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Prestižní galavečer LACMA Gala ovládly ženy 50+: Které to slušelo nejvíce?

Prestižní galavečer LACMA Gala ovládly ženy 50+: Které to slušelo nejvíce?

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Lela Vémola promluvila o stavu Arnieho (7 měs.): Jak je na tom po operaci?

Lela Vémola promluvila o stavu Arnieho (7 měs.): Jak je na tom po operaci?

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

  • Recepty.cz
  • Mléčná rýže se skořicí a cukrem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact