• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Mléčná marmeláda
Napište svůj komentář k receptu

Mléčná marmeláda

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mléčná marmeláda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l mléko plnotučné čerstvé
    • 0,50
      kg cukr
    • smetana lze popř. přidat

Postup přípravy receptu

1
V kastrolu (nejlépe dvouplášťovém) ohřejeme mléko. Ve chvíli, kdy je vlažné, přisypeme cukr a zamícháme. Přivedeme k varu a za občasného promíchání necháme vařit 1-2 hodiny (záleží na požadované konsistenci).
2
Marmeláda je hotová, má-li karamelovou barvu a je-li hustá asi jako nutella. Měla by chutnat jako jesenka s karamelem.
3
Použití: Je výborná jako pomazánka (zejména na palačinky), do cukroví a krémů, s ovocem, jogurtem nebo zmrzlinou, ale také jako přísada do kávy a čaje.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mléčná polévka s houbami

Mléčná polévka s houbami

Jahodová polévka mléčná

Jahodová polévka mléčná

Mléčná rýže se skořicí

Mléčná rýže se skořicí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hey-lin | 13. 11. 2012 20:48

    2 hodiny míchání a z výsledku jsem zklamaná ale totálně chutná to jako extrémně přeslazený salko. Mám sladký hodně ráda ale tohle mi lepí zuby k sobě. :-$

  • missmasz | 14. 1. 2011 12:49

    Dělala jsem to z půlky dávky a přidala k tomu celou oříškovou čokoládu. Teď toho strašně lituji - je toho setsakramensky málo pro tři domácnosti. Takže mě to hodinový míchání čeká zítra zase :-))))) Vynikající

  • iva nemcova | 27. 1. 2010 13:16

    Prosim,poradte mi,co kdybych ten cukr njdriv nechala zkaramelizovat a pak pridala teple mleko?To by pak bylo neco na zpusob vareneho Salka?

  • iva nemcova | 10. 10. 2008 16:29

    zvedavost mi nedala a musela jsem to vyzkouset.delala jsem z polovicni davky,je toho plny hrnecek (150 ml)

  • Olga Zehnalová | 8. 10. 2008 18:44

    Toto je veľmi zaujímavé, aké množstvo z toho ostane?

  • iva nemcova | 8. 10. 2008 18:12

    Jak dlouho se da skladovat?

  • Gábina H | 7. 10. 2008 09:49

    Dalo by se to udělat v pekárně na program marmeláda?

  • Celina Polívková | 1. 9. 2006 13:18

    Podle mého názoru má být mléko čerstvé, ne krabicové. Nejdřív jsem mléko s cukrem vařila ve vodní lázni, ale po hodině stále nedocházelo k varu, a tak jsem dala litinový hrnec rovnou na oheň. Směs jsem neúnavně míchala, až příšerně zhoustla, a když ztuhla, byla dost pevná a ani trochu tekutá. Zato byla sakramentsky dobrá a moc dlouho nevydržela.

  • Jana | 31. 7. 2006 08:19

    Jistě se dá také vařit ve vodní lázni.

  • Anonym | 30. 7. 2006 21:31

    Prosím , jaké mám použít mléko? Krabicové může být? Děkuji Míša

  • Dagmar Krejčí | 28. 7. 2006 21:39

    Dalo by se to z trvanlivého mléka?

  • Janča | 23. 1. 2006 11:23

    Může se skladovat v lednici?A jestli ano,jak dlouho?

  • Petra | 23. 1. 2006 09:36

    To je napad! Ziji v zahranici a dlouho jsem si lamala hlavu, cim nahradim Salko, pouzivane v mnoha receptech na moucniky. Zkusim tuto mlecnou marmeladu!

  • Tereza Jarčušková | 23. 1. 2006 06:57

    Ak použijete hrniec na varenie mlieka - dvojplášťový, ako uvádza autorka receptu, nemôže sa vám to pripáliť.

  • kocurek | 22. 1. 2006 18:52

    určitě to musí být moc dobré,ale zajímalo by mě, jestli se to nepřipálí?

  • Anonym | 8. 5. 2005 19:37

    Mně chutnala. Musí se nechat trošku vystydnout a je výborná!

Vyberte, co chcete vytisknout
Ostatní Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Mléko plnotučné Smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí chléb III.

Domácí chléb III.

Pórková polévka se slaninou

Pórková polévka se slaninou

Šklebíci z listového těsta

Šklebíci z listového těsta

Jablka v županu podle Lorenze Lamase

Jablka v županu podle Lorenze Lamase

Francouzské kuře II.

Francouzské kuře II.

Drobenkový mazanec (bochánek)

Drobenkový mazanec (bochánek)

Kokosovo-tvarohová roláda

Kokosovo-tvarohová roláda

Jednoduché švestkové knedlíky - kynuté, bez vajec

Jednoduché švestkové knedlíky -…

Bylinkové řízky s česnekem - pečené s bramborami

Bylinkové řízky s česnekem - pečené s…

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

59
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
50
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
41
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
39
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
30
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

  • Recepty.cz
  • Mléčná marmeláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact