• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Mléčná marmeláda
Napište svůj komentář k receptu

Mléčná marmeláda

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mléčná marmeláda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l mléko plnotučné čerstvé
    • 0,50
      kg cukr
    • smetana lze popř. přidat

Postup přípravy receptu

1
V kastrolu (nejlépe dvouplášťovém) ohřejeme mléko. Ve chvíli, kdy je vlažné, přisypeme cukr a zamícháme. Přivedeme k varu a za občasného promíchání necháme vařit 1-2 hodiny (záleží na požadované konsistenci).
2
Marmeláda je hotová, má-li karamelovou barvu a je-li hustá asi jako nutella. Měla by chutnat jako jesenka s karamelem.
3
Použití: Je výborná jako pomazánka (zejména na palačinky), do cukroví a krémů, s ovocem, jogurtem nebo zmrzlinou, ale také jako přísada do kávy a čaje.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mléčná polévka s houbami

Mléčná polévka s houbami

Jahodová polévka mléčná

Jahodová polévka mléčná

Mléčná rýže se skořicí

Mléčná rýže se skořicí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hey-lin | 13. 11. 2012 20:48

    2 hodiny míchání a z výsledku jsem zklamaná ale totálně chutná to jako extrémně přeslazený salko. Mám sladký hodně ráda ale tohle mi lepí zuby k sobě. :-$

  • missmasz | 14. 1. 2011 12:49

    Dělala jsem to z půlky dávky a přidala k tomu celou oříškovou čokoládu. Teď toho strašně lituji - je toho setsakramensky málo pro tři domácnosti. Takže mě to hodinový míchání čeká zítra zase :-))))) Vynikající

  • iva nemcova | 27. 1. 2010 13:16

    Prosim,poradte mi,co kdybych ten cukr njdriv nechala zkaramelizovat a pak pridala teple mleko?To by pak bylo neco na zpusob vareneho Salka?

  • iva nemcova | 10. 10. 2008 16:29

    zvedavost mi nedala a musela jsem to vyzkouset.delala jsem z polovicni davky,je toho plny hrnecek (150 ml)

  • Olga Zehnalová | 8. 10. 2008 18:44

    Toto je veľmi zaujímavé, aké množstvo z toho ostane?

  • iva nemcova | 8. 10. 2008 18:12

    Jak dlouho se da skladovat?

  • Gábina H | 7. 10. 2008 09:49

    Dalo by se to udělat v pekárně na program marmeláda?

  • Celina Polívková | 1. 9. 2006 13:18

    Podle mého názoru má být mléko čerstvé, ne krabicové. Nejdřív jsem mléko s cukrem vařila ve vodní lázni, ale po hodině stále nedocházelo k varu, a tak jsem dala litinový hrnec rovnou na oheň. Směs jsem neúnavně míchala, až příšerně zhoustla, a když ztuhla, byla dost pevná a ani trochu tekutá. Zato byla sakramentsky dobrá a moc dlouho nevydržela.

  • Jana | 31. 7. 2006 08:19

    Jistě se dá také vařit ve vodní lázni.

  • Anonym | 30. 7. 2006 21:31

    Prosím , jaké mám použít mléko? Krabicové může být? Děkuji Míša

  • Dagmar Krejčí | 28. 7. 2006 21:39

    Dalo by se to z trvanlivého mléka?

  • Janča | 23. 1. 2006 11:23

    Může se skladovat v lednici?A jestli ano,jak dlouho?

  • Petra | 23. 1. 2006 09:36

    To je napad! Ziji v zahranici a dlouho jsem si lamala hlavu, cim nahradim Salko, pouzivane v mnoha receptech na moucniky. Zkusim tuto mlecnou marmeladu!

  • Tereza Jarčušková | 23. 1. 2006 06:57

    Ak použijete hrniec na varenie mlieka - dvojplášťový, ako uvádza autorka receptu, nemôže sa vám to pripáliť.

  • kocurek | 22. 1. 2006 18:52

    určitě to musí být moc dobré,ale zajímalo by mě, jestli se to nepřipálí?

  • Anonym | 8. 5. 2005 19:37

    Mně chutnala. Musí se nechat trošku vystydnout a je výborná!

Vyberte, co chcete vytisknout
Ostatní Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Mléko plnotučné Smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Likér z máty peprné

Likér z máty peprné

Litý koláč s tvarohem

Litý koláč s tvarohem

Domácí rohlíčky

Domácí rohlíčky

Plněné papriky II.

Plněné papriky II.

Měsíční krajina

Měsíční krajina

Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Moravská kapsička

Moravská kapsička

Vylepšené rafaello řezy

Vylepšené rafaello řezy

Ředkvičková pomazánka s tvarohem a tatarkou

Ředkvičková pomazánka s tvarohem a…

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

23
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
22
Tiramisu po česku
Tiramisu po česku
13
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
13
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
11
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Jana Paulová oslavila 50 let vztahu s manželem: Neuvěřitelná zpověď! Kvůli muži utekla z domova

Jana Paulová oslavila 50 let vztahu s manželem: Neuvěřitelná zpověď! Kvůli muži utekla z domova

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Mléčná marmeláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact