• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Metrový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Metrový koláč

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Metrový koláč
Metrový koláč
Metrový koláč
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks žloutek
    • 250
      g cukr
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 150
      ml teplá voda
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 4
      ks sníh z bílku
  • Krém
    • 150
      g cukr mletý
    • 250
      g máslo
    • 2
      dl voda
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 1
      balíček vanilkový cukr
  • Poleva
    • 120
      g máslo
    • 120
      g cukr mletý
    • 1,50
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 1,50
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

1
Utřeme žloutky s cukrem, přidáme teplou vodu, olej a hladkou mouku s práškem, dobře promícháme a lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozdělíme na poloviny, do jedné poloviny vmícháme kakao. Obě těsta dáme do srnčích hřbetů (každé těsto do jednoho) a upečeme.
2
Krém: ve vodě uvaříme pudink, přidáme cukr a vešleháme máslo.
3
Poleva: všechny přísady smícháme nad párou.
4
Vychladlé srnčí hřbety krájíme na tenké plátky, natíráme krémem a skládáme k sobě střídavě (bílý, kakaový, bílý...), vznikne "proužkovaný" dlouhý srnčí hřbet, nakonec polijeme polevou a dáme ztuhnout do ledničky. Ztuhlé řezy krájíme našikmo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Metrový dort II.

Metrový dort II.

Koláč s hroznovým vínem

Koláč s hroznovým vínem

Francouzský citronový koláč - Tarte au citron

Francouzský citronový koláč - Tarte…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Michaela T. | 4. 10. 2012 14:36

    Tento koláč znám velmi dobře a pekla jsem ho i na svoji svatbu. Ale u nás děláme čokoládovou polevu a posypeme strouhaným kokosem. :-)

  • Miroslava Severová | 11. 1. 2010 07:45

    Zase jsem po delší době dělala tento koláč, je výborný. Doufám že se nebudete zlobit - přidala jsem fotografii

  • Hana Lorencová | 30. 8. 2006 15:22

    Obě formy se do trouby vejdou, takže najednou. Peču na 175°C, jestli jsou upečené zkuste buď špejlí nebo rukou - když zatlačíte na střed a těsto se vrátí, je upečené.

  • Karla | 29. 8. 2006 23:36

    Oba srnčí hřbety se pečou zároveň? Jak dlouho asi a na kolik stupňů? Ještě jsem v nich nepekla. Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Kakao Máslo Prášek do pečiva Rostlinný olej Sníh z bílku Solamyl (bramborový škrob) Teplá voda Vanilkový cukr Vanilkový pudink Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jarní pomazánka

Jarní pomazánka

Pivní vrabci

Pivní vrabci

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Hovězí pečeně na červeném vínu

Hovězí pečeně na červeném vínu

Salát Nicoise

Salát Nicoise

Třešňový dort / řez

Třešňový dort / řez

Babiččina bábovka (výborná)

Babiččina bábovka (výborná)

Pikant salát

Pikant salát

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

79
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
55
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
53
Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony
Dýňová polévka s…
52
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
48
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

Další doporučené recepty:

Meteník
Meteník
Metr (šachovnice)
Metr (šachovnice)
Metrový dort II.
Metrový dort II.
Mexická kuřecí polévka
Mexická kuřecí polévka
Mexická omáčka
Mexická omáčka
Mexická polévka
Mexická polévka
  • Recepty.cz
  • Metrový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact