• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Meruňkové kefírové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Meruňkové kefírové řezy

autor: Zdeňka Raindlová
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Meruňkové kefírové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Základ
    • 450
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      l kefír (ochucený, meruňkový)
    • 250
      g cukr krupice
    • 2
      dl rostlinný olej
    • 2
      ks vejce
    • 1,50
      lžička jedlá soda
  • 1. varianta
    • meruňkový kompot
  • 2. varianta
    • zavařenina pikantní
    • kokos
  • 3. varianta
    • zavařenina pikantní
    • citronová poleva

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny dobře dohladka vymícháme a nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu s okrajem, poklademe okapanými meruňkami a zvolna upečeme.
2
II. varianta - těsto upečeme bez meruněk, vychladlé potřeme pikantní zavařeninou (já mám domácí meruňko-rybízovou) a posypeme kokosem.
3
III. varianta - těsto upečeme v pekáči, aby bylo vyšší, po vychladnutí rozkrojíme, pomažeme zavařeninou, opět slepíme a polijeme citronovou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kefírové lívance

Kefírové lívance

Kefírové vdolky s parádou

Kefírové vdolky s parádou

Meruňkové řezy s kokosovou peřinou

Meruňkové řezy s kokosovou peřinou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. | 21. 4. 2014 19:26

    Buchta nám moc chutnala, neměla jsem meruňkový kefír, tak jsem do obyčejného přimíchala 3 lžíce meruňkové zavařeniny. Po celou dobu, než se snědla, byly řezy vláčné a chutné. Taky se mi líbí, že díky tomu, že se vše jen zamíchá - vylije - poklade a peče, je to rychlovka. Meruňky se mi ale dost propadly do těsta, takže na chuť dobré, ale na pohled nic moc.

  • Vlasta Novák | 4. 4. 2012 10:48

    Dobrý den, opraveno.

  • Zdeňka Raindlová | 3. 4. 2012 20:45

    Ani se mi nechce věřit, že jsem sem tento recept vložila už před tolika lety! Ale bohužel při přepisování receptů do nové podoby došlo k podstatné chybě - ten kefír má být ochucený, meruňkový! Tím jsou právě tyto řezy zvláštní a mají jinou chuť než s obyčejným kefírem. Je možné to opravit prosím?

  • beba | 30. 5. 2006 09:03

    Robila som len s acidof. mliekom, do cesta dala 2 lyžice redšieho marh.džemu a na vrch na malé kúsky pokrájané zavarené marhule striedavo s kôpkami tvarohu. Výborné, vysoké, ešte včera boli vláčne.Musím sa zaregistrovať, aby som dala 1***.

  • Monika xxxxxx | 26. 5. 2006 12:30

    Dělala jsem s meruňkovým kompotem, byly vláčné a velice chutné.Vřele doporučuji.

  • ELA | 26. 5. 2006 10:26

    určitě tam budou fajn, mám odzkoušené v podstatě vše, od čerstvého ovoce po marmeládu, on se v té lednici nebo na zahradě vždy najde jiný "zbytek" na zpracování. jen pak více či méně sladím těsto a přidám více či méně tekutiny (kefír, jogurt, mléko, šťava z kompotu)

  • Magda | 26. 5. 2006 09:49

    Elo, já bych do toho spíš přidala zavařené rozmixované meruňky.

  • ELA | 26. 5. 2006 09:48

    viz předchozí příspěvek ze 7.4. :)), možné kombinace s kompotem, marmeládou, dření ..fantazii se v tomto případě meze nekladou

  • beba | 26. 5. 2006 08:51

    Marhuľový kefír som na Slovensku nevidela, môžem použiť acidko a ochutiť ho marh. džemom?Poradte kuchárky, chcem ho v sobotu urobiť.

  • Jaroslava Oumarová | 9. 5. 2006 12:11

    Kompot i kefír.

  • beba | 9. 5. 2006 12:04

    Mám dať marhuľový kefír aj kompót alebo miesto kefíru kompót?

  • Jaroslava Oumarová | 9. 5. 2006 09:29

    Dělala jsem s meruňkovým kompotem asi před 2 týdny, jen jsem to zapomněla napsat. Byly moc dobré. Doporučuju:-))

  • Magda | 9. 5. 2006 07:44

    Rychlé, dobré,vláčné.Super to musí být s meruňkama,kdy vynikne ta meruňková chuť buchty.Ty jsem neměla, takže jesem namazala marmaládou a posypala kokosem.

  • Eva | 7. 4. 2006 12:28

    souhlasím, tímto způsobem spotřebuji jakékoliv zásoby jogurtu, kefíru nebo podmáslí, bílého i ochuceného. Doporučuji!!

  • Jaroslava Oumarová | 7. 4. 2006 11:52

    Dobrý nápad s ochuceným kefírem:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová poleva Cukr krupice Jedlá soda Kefír Kokos Meruňkový kompot Polohrubá mouka Rostlinný olej Vejce Zavařenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bezinkový likér

Bezinkový likér

Lehký těstovinový salát

Lehký těstovinový salát

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

Brokolicové karbanátky II

Brokolicové karbanátky II

Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Celerové hovězí s tymiánem

Celerové hovězí s tymiánem

Sýrovo-vaječná pomazánka

Sýrovo-vaječná pomazánka

Zeleninové ragú s červenou čočkou ala bolognese

Zeleninové ragú s červenou čočkou ala…

Nakládané masové kostky dušené na cibuli

Nakládané masové kostky dušené na…

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

295
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
230
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
151
Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony
Dýňová polévka s…
84
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
77
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Krásná herečka Denisa Nesvačilová: Lidé už nemají proč mě NEnávidět!

Krásná herečka Denisa Nesvačilová: Lidé už nemají proč mě NEnávidět!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

Další doporučené recepty:

Meruňkové bonbony
Meruňkové bonbony
Meruňkové clafoutis
Meruňkové clafoutis
Meruňkové čatní s cibulí
Meruňkové čatní s cibulí
Meruňkové knedlíky
Meruňkové knedlíky
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky po lechtalsku
Meruňkové knedlíky po lechtalsku
  • Recepty.cz
  • Meruňkové kefírové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact