• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Menemen
Napište svůj komentář k receptu

Menemen

autor: MishaAtherton
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Menemen
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • olivový olej
    • 1
      ks cibule Velká
    • 2
      ks červená paprika
    • 3
      ks rajčata
    • 8
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Rozpálíme olivový olej na pánvi a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a papriku, smažíme tak 8 minut, během smažení dobře promícháme. Přidáme 3 oloupaná a nakrájená rajčata a vaříme ještě tak 5 minut. Rozšleháme vejce a přidáme k zelenině. Přimícháme a dál vaříme, dokud mix nezačne být jakoby krémovitý.
2
**Tip: **pro snadnější oloupání rajčat, dejte je do vařící vody na 8 sekund a pak je dejte do studené vody. Slupka lze oloupat snadněji.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iva Bednarova | 19. 1. 2008 18:07

    no tak ja bych se podelila o recept meho pritele,ktery je turek,a tohle jidlo delava k snidani.nakrajene turecke pepriky (velmi uzke zelene papriky) nakrajene na mudlicky osmahne na masle,prida nasekana oloupana rajcata,prohreje,a pak zalije rozslehanym vejcem,maximalne tremi.okoreni bazalkou,tymianem a spetickou chili,soli.Nemicha,jen rychle promichne aby se suroviny spojili,a necha prohrivat,dokud vejce nejsou hotova,a podava ,konzistence s lecem nema nic spolecneho,je to spis omeleta.

  • Olena Calderón de Kalout | 17. 1. 2008 16:45

    Skoro uz zapomela cesky, protoze byla v Praze v roce 1968, ale ja chutnala hodne ceske jidlo, hlavne vepro-knedlo-zeli, pro me to bylo nejlepsi jidlo v zivote, taky to leco, a diki moc protoze zapomela recept a dneska to budu prepravit. Diky

  • Anonym | 24. 12. 2006 13:43

    mnam

  • Michaela Atherton | 16. 4. 2006 19:30

    Vidite, tak nakonec treba v Turecku ani nevedi, ze vari ceske Leco:o]

  • D K | 13. 4. 2006 16:12

    Musím se taky přidat k obhájcům leča. U nás se dělá taky tak.

  • luckymili | 13. 4. 2006 15:58

    I na Moravě se takto dělá lečo s vajíčkem.

  • slovenka | 13. 4. 2006 15:22

    ano, je to lečo. u nás to takto robí skoro každý.

  • Michaela Atherton | 13. 4. 2006 14:50

    Nevim, ja osobne jsem leco s vejci v zivote nejedla, tudiz si spojitost mezi temito recepty nedokazu predstavit.

  • Zdena z JM | 13. 4. 2006 14:16

    Já tak lečo prostě dělám.Jen je fakt,že na to množství paprik a rajčat bych dala tak 5 vajec.Ale jinak je můj postup úplně stejný.

  • Michaela Atherton | 13. 4. 2006 13:53

    Tento recept jsem prevzala z Turecke kuchyne, kde to tak nazyvaji. V prekladu v podstate znamenaji michana vejce. Je to jedno z jejich popularnich jidel, prevazne k snidani. Nechapu ale, kde pani Zdena vzala to, ze je to leco. Je v tom opravdu velke mnozstvi vajec, tudiz to opravdu vypada jako michana vejce, s lecem to nema vubec nic spolecneho. V Turecku se to vetsinou podava na topince.

  • Zdena z JM | 13. 4. 2006 13:07

    My tomu říkáme lečo.

  • Marsí | 13. 4. 2006 12:48

    MIchaelo...ty názvy vašich pokrmů zní jako zaklínadla..to se fakt tak jmenuje?...:o)))..je to jak z kuchyně Harryho Pottera....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Večeře Smažení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Cibule Olivový olej Rajčata Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jemný ovocný dezert

Jemný ovocný dezert

Litý koláč s tvarohem

Litý koláč s tvarohem

Peříčkový řez

Peříčkový řez

Rybízový koláč podle paní Mixové

Rybízový koláč podle paní Mixové

Květákový salát nebo pomazánka

Květákový salát nebo pomazánka

Rychlý salát s kozím sýrem

Rychlý salát s kozím sýrem

Bramborový guláš s hlívou

Bramborový guláš s hlívou

Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem

Zeleninový salát s lososem a…

Česneková surimi (krabí) pomazánka

Česneková surimi (krabí) pomazánka

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí
28
Carpaccio z okurek
Carpaccio z okurek
25
Škvarkový chléb
Škvarkový chléb
20
Nejjednodušší gratinované brambory
Nejjednodušší…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Manželka Kašpárka Andrea v slzách: Zemřel jí tatínek

Manželka Kašpárka Andrea v slzách: Zemřel jí tatínek

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Menemen
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact