• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Melounové osvěžení
Napište svůj komentář k receptu

Melounové osvěžení

autor: MishaAtherton
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Melounové osvěžení
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g sýr feta
    • limetková šťáva
    • pepř celý
    • 12
      ks zelené olivy
    • 0,50
      ks meloun oloupaný, zbavený jadérek a nakrájený na kostičky
    • rajčata malé sladké
    • 2
      ks čekanka Belgická, pokrájená
    • 1
      hrst petrželka
    • 12
      ks máta lístky
    • olivový olej přírodní

Postup přípravy receptu

1
Kostky nakrájeného melounu smícháme s feta sýrem, též na kostky nakrájeným, rajčátky, čekankou, bylinkami a olivami. Řádně promícháme a servírujeme do misek. Pokropíme olejem a limetkovou šťávou a posypeme petrželkou. Na závěr ochutíme černým pepřem a podáváme. Velice jednoduchý a osvěžující předkrm.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Melounové jednohubky (salát)

Melounové jednohubky (salát)

Melounové tajemství

Melounové tajemství

Melounové osvěžující pohoštění

Melounové osvěžující pohoštění

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 22. 6. 2008 18:37

    Znám z televize v trochu jednodušší obměně. Kolečka červené cibule marinujeme v limetkové šťávě. Pak smícháme s melounem, fetou, zakapeme olivovým olejem a přidáme petrželku. Mátu nedávám, nemám ji a také nejsme na její chuť zvyklí. Ty olivy tam myslím byly také, ale černé. Recept jsem viděla minimálně ve dvojím provedení, jednou myslím od Nigelly. V horkém létě je to senzační, ale jen pro ty kteří mají rádi kontrastní chutě, tady sladkého mělounu a slaného sýra.

  • Michaela Atherton | 10. 3. 2006 14:05

    Aha:o] mozna jsem to jen blbe popsala.. Kazdy ma jiny postup. Ja kazdy meloun nakrajim na mesicky, odstranim kuru, zrnicka a pouziju duzinu. Nedelam rozdil mezi druhy melouny. Jsem clovek s malymi dlanemi a kratkymi prsty, tak je to pro me jeddnodusi. Ale s tim zlutym melounem je to dobry napad, rozhodne to vyzkousim.

  • Pavlína Svitáková | 8. 3. 2006 07:25

    Děkuji za odpověď.Žlutý meloun jsem vytušila z toho,že jej loupeme.Červený vydlabávám(např.kuličky),je to rychlejší.:-))

  • Michaela Atherton | 7. 3. 2006 15:10

    Jak tento salat chutna se zlutym melounem netusim, my jsme to jedli v restauraci s melounem cervenym.

  • Pavlína Svitáková | 6. 3. 2006 12:46

    Předpokládám,že se jedná o cukrový meloun(žlutý).V parném létě to musí být bezva.Ukládám.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Ostatní Pro děti Červenec Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Dietní Děti Vegetariáni Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čekanka Limetková šťáva Máta Meloun Olivový olej Pepř celý Petrželka Rajčata Sýr feta Zelené olivy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

Těstoviny s houbami

Těstoviny s houbami

Vdolky pečené v troubě

Vdolky pečené v troubě

Vepřové kari

Vepřové kari

Naložený hermelín s olivami

Naložený hermelín s olivami

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

Francouzský citronový koláč - Tarte au citron

Francouzský citronový koláč - Tarte…

Přírodní krkovička se zelím

Přírodní krkovička se zelím

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

132
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
79
Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)
Vepřové výpečky s…
48
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
40
Klasické lečo
Klasické lečo
34
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Alena Sehnalová (76), Růžena z Hoří, má panenko přiznává: Milovala jsem Formana!

Alena Sehnalová (76), Růžena z Hoří, má panenko přiznává: Milovala jsem Formana!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Melounové osvěžení
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact