• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Melba
Napište svůj komentář k receptu

Melba

autor: MonikaT
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Melba
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vanilková zmrzlina
    • broskve
    • poleva malinová
    • maliny (nebo jahody) na ozdobení

Postup přípravy receptu

1
Na polovinu čerstvé nebo pošírované broskve přidáme kopeček vanilkové zmrzliny, přelijeme polevou a dozdobíme čerstvými malinami a případně i lístky máty a podáváme.
2
Pošírování: broskev oloupeme a vypeckujeme. Připravíme si lázeň z vody těsně pod bodem varu a cca 100 g cukru. Poloviny broskví v ní krátce povaříme do měkka.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Táňa K. | 4. 3. 2009 16:00

    Paní Di, zbytečně berete odlišné názory jako výzvu k souboji. Rozhodně neobhajuji gramatické chyby, na to mám jazyky příliš ráda. Pouze vyjadřuji svůj názor, že není důvod pro změnu původního, světově proslulého, názvu receptu (viz můj 1. příspěvek). Ostatně není třeba nadále šířit tuto diskuzi, neboť sem nepatří.

  • Di - | 4. 3. 2009 15:50

    Koláčky jsou zkrátka koláčky, angličtina pro ně nemá adekvátní výraz. Tohle je jiný případ. Slovo broskev vyjadřuje totéž co anglický výraz peach nebo francouzský peche - tedy pokud by byl psán se stříškou nad prvním e. Takže proč nepoužít český výraz, zvláště když slovo nejde napsat opravdu správně. Jsem proti vizuálním chybám, které člověk začně vnímat jako správné. Ale na těchto stránkách se vždycky obhajují gramatické chyby, takže opět jednou boj s větrnými mlýny. Vzdávám to - jako ostatně vždycky.

  • Táňa K. | 4. 3. 2009 15:22

    Mám americkou kuchařku, kde je uveden recept z české kuchyně nazvaný "Kolacky". Samozřejmě že se jedná o naše známé kynuté koláčky plněné mákem, tvarohem a povidly. A přesto, že anglický jazyk nezná naši diakritiku a název v té kuchařce tedy není úplně správný, velmi oceňuji, že se anglicky píšící autoři alespoň pokusili zachovat v rámci možností co nejvíce náš původní český název a nesnažili se za každou cenu o násilný překlad. Stejně tak vnímám i název u tohoto francouzského receptu.

  • Di - | 4. 3. 2009 15:06

    No právě, ani francouzsky to není napsané dobře, klávesnice nám to neumožní.

  • Monika T | 4. 3. 2009 14:08

    suhlasim s pani Tanou, nazov je povodne francuzsky, takze tam chýba akcent na prvom e, bohuzial som na to nemala prisposobenu klavesnicu aby bol nazov aj s nim...nevidim dovod na premenovanie, som sa zachovanie povodnych nazvov, asi by sa Vam tiez moc nepacil preklad vepro, knedlo, zelo apod.

  • Táňa K. | 4. 3. 2009 13:39

    Tento dezert je ve světě natolik známý pod Monikou vloženým názvem, že není třeba cokoliv opravovat. Peche je francouzský výraz pro broskev, stejně jako Escoffier byl Francouz. Navíc anglická mutace názvu by tady byla spíše na škodu, pokud preferujete češtinu.

  • Di - | 4. 3. 2009 11:21

    Pokud jde o broskev, tak bych prosila opravit název na Peach Melba nebo hezky česky Broskev Melba. Tohle je snad český ne anglický server! Ostatně ani slavný kuchař August Escoffier, který tuhle pochoutku vymyslel, nebyl Angličan.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pošírování Vegetariáni Bez lepku Výjimečný den Oslava Návštěva Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskve Maliny Poleva Vanilková zmrzlina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka z vaječného koňaku

Bábovka z vaječného koňaku

Cizrnový guláš se zeleninou

Cizrnový guláš se zeleninou

Luxus řez

Luxus řez

Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami

Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Kuře po sečuánsku

Kuře po sečuánsku

Jarní závitky s krevetami, bylinkami a zeleninovými nudlemi

Jarní závitky s krevetami, bylinkami…

Rybízový nepečený dort

Rybízový nepečený dort

Volské oko v chlebu

Volské oko v chlebu

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

39
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou
Jablka v těstíčku s…
14
Jablkový koláč s drobenkou
Jablkový koláč s…
13
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si uchovat hříbky a další poklady z lesa na zimu
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si…
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět o houbách + nejlepší recepty z hub
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Skořicové šneky 2x jinak: Upečte si voňavé podzimní blaho!
Skořicové šneky 2x jinak: Upečte si voňavé…
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe než originální verze s masem
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe…
AHA.cz Krach vztahu u Dolanských! Syn Max promluvil

Krach vztahu u Dolanských! Syn Max promluvil

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Proměna stylu Moniky Babišové za 10 let: V 51 letech může inspirovat daleko mladší ročníky!

Proměna stylu Moniky Babišové za 10 let: V 51 letech může inspirovat daleko mladší ročníky!

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Herečka Kateřina Janečková překvapuje: Návrat Ošklivky Katky!

Herečka Kateřina Janečková překvapuje: Návrat Ošklivky Katky!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na říjen: Kdo bude náchylnější k virózám a koho potrápí záněty močových cest?

Velký horoskop zdraví na říjen: Kdo bude náchylnější k virózám a koho potrápí záněty močových cest?

  • Recepty.cz
  • Melba
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact