• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Melba
Napište svůj komentář k receptu

Melba

autor: MonikaT
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Melba
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vanilková zmrzlina
    • broskve
    • poleva malinová
    • maliny (nebo jahody) na ozdobení

Postup přípravy receptu

1
Na polovinu čerstvé nebo pošírované broskve přidáme kopeček vanilkové zmrzliny, přelijeme polevou a dozdobíme čerstvými malinami a případně i lístky máty a podáváme.
2
Pošírování: broskev oloupeme a vypeckujeme. Připravíme si lázeň z vody těsně pod bodem varu a cca 100 g cukru. Poloviny broskví v ní krátce povaříme do měkka.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Táňa K. | 4. 3. 2009 16:00

    Paní Di, zbytečně berete odlišné názory jako výzvu k souboji. Rozhodně neobhajuji gramatické chyby, na to mám jazyky příliš ráda. Pouze vyjadřuji svůj názor, že není důvod pro změnu původního, světově proslulého, názvu receptu (viz můj 1. příspěvek). Ostatně není třeba nadále šířit tuto diskuzi, neboť sem nepatří.

  • Di - | 4. 3. 2009 15:50

    Koláčky jsou zkrátka koláčky, angličtina pro ně nemá adekvátní výraz. Tohle je jiný případ. Slovo broskev vyjadřuje totéž co anglický výraz peach nebo francouzský peche - tedy pokud by byl psán se stříškou nad prvním e. Takže proč nepoužít český výraz, zvláště když slovo nejde napsat opravdu správně. Jsem proti vizuálním chybám, které člověk začně vnímat jako správné. Ale na těchto stránkách se vždycky obhajují gramatické chyby, takže opět jednou boj s větrnými mlýny. Vzdávám to - jako ostatně vždycky.

  • Táňa K. | 4. 3. 2009 15:22

    Mám americkou kuchařku, kde je uveden recept z české kuchyně nazvaný "Kolacky". Samozřejmě že se jedná o naše známé kynuté koláčky plněné mákem, tvarohem a povidly. A přesto, že anglický jazyk nezná naši diakritiku a název v té kuchařce tedy není úplně správný, velmi oceňuji, že se anglicky píšící autoři alespoň pokusili zachovat v rámci možností co nejvíce náš původní český název a nesnažili se za každou cenu o násilný překlad. Stejně tak vnímám i název u tohoto francouzského receptu.

  • Di - | 4. 3. 2009 15:06

    No právě, ani francouzsky to není napsané dobře, klávesnice nám to neumožní.

  • Monika T | 4. 3. 2009 14:08

    suhlasim s pani Tanou, nazov je povodne francuzsky, takze tam chýba akcent na prvom e, bohuzial som na to nemala prisposobenu klavesnicu aby bol nazov aj s nim...nevidim dovod na premenovanie, som sa zachovanie povodnych nazvov, asi by sa Vam tiez moc nepacil preklad vepro, knedlo, zelo apod.

  • Táňa K. | 4. 3. 2009 13:39

    Tento dezert je ve světě natolik známý pod Monikou vloženým názvem, že není třeba cokoliv opravovat. Peche je francouzský výraz pro broskev, stejně jako Escoffier byl Francouz. Navíc anglická mutace názvu by tady byla spíše na škodu, pokud preferujete češtinu.

  • Di - | 4. 3. 2009 11:21

    Pokud jde o broskev, tak bych prosila opravit název na Peach Melba nebo hezky česky Broskev Melba. Tohle je snad český ne anglický server! Ostatně ani slavný kuchař August Escoffier, který tuhle pochoutku vymyslel, nebyl Angličan.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pošírování Vegetariáni Bez lepku Výjimečný den Oslava Návštěva Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskve Maliny Poleva Vanilková zmrzlina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní fazolky

Pikantní fazolky

Masové závitky

Masové závitky

Makovec V.

Makovec V.

Slaný koláč z listového těsta

Slaný koláč z listového těsta

Hrníčková ovocná roláda

Hrníčková ovocná roláda

Ovesné cookies s brusinkami

Ovesné cookies s brusinkami

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Zelené tagliatelle

Zelené tagliatelle

Pečená řepa s česnekem a fetou

Pečená řepa s česnekem a fetou

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

78
Kapr s česnekem
Kapr s česnekem
60
Chili con carne s kukuřicí
Chili con carne s…
36
Chili (chilli) con carne
Chili (chilli) con carne
29
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
25
Nejjednodušší gratinované brambory
Nejjednodušší…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

  • Recepty.cz
  • Melba
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact