• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Melba
Napište svůj komentář k receptu

Melba

autor: MonikaT
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Melba
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vanilková zmrzlina
    • broskve
    • poleva malinová
    • maliny (nebo jahody) na ozdobení

Postup přípravy receptu

1
Na polovinu čerstvé nebo pošírované broskve přidáme kopeček vanilkové zmrzliny, přelijeme polevou a dozdobíme čerstvými malinami a případně i lístky máty a podáváme.
2
Pošírování: broskev oloupeme a vypeckujeme. Připravíme si lázeň z vody těsně pod bodem varu a cca 100 g cukru. Poloviny broskví v ní krátce povaříme do měkka.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Táňa K. | 4. 3. 2009 16:00

    Paní Di, zbytečně berete odlišné názory jako výzvu k souboji. Rozhodně neobhajuji gramatické chyby, na to mám jazyky příliš ráda. Pouze vyjadřuji svůj názor, že není důvod pro změnu původního, světově proslulého, názvu receptu (viz můj 1. příspěvek). Ostatně není třeba nadále šířit tuto diskuzi, neboť sem nepatří.

  • Di - | 4. 3. 2009 15:50

    Koláčky jsou zkrátka koláčky, angličtina pro ně nemá adekvátní výraz. Tohle je jiný případ. Slovo broskev vyjadřuje totéž co anglický výraz peach nebo francouzský peche - tedy pokud by byl psán se stříškou nad prvním e. Takže proč nepoužít český výraz, zvláště když slovo nejde napsat opravdu správně. Jsem proti vizuálním chybám, které člověk začně vnímat jako správné. Ale na těchto stránkách se vždycky obhajují gramatické chyby, takže opět jednou boj s větrnými mlýny. Vzdávám to - jako ostatně vždycky.

  • Táňa K. | 4. 3. 2009 15:22

    Mám americkou kuchařku, kde je uveden recept z české kuchyně nazvaný "Kolacky". Samozřejmě že se jedná o naše známé kynuté koláčky plněné mákem, tvarohem a povidly. A přesto, že anglický jazyk nezná naši diakritiku a název v té kuchařce tedy není úplně správný, velmi oceňuji, že se anglicky píšící autoři alespoň pokusili zachovat v rámci možností co nejvíce náš původní český název a nesnažili se za každou cenu o násilný překlad. Stejně tak vnímám i název u tohoto francouzského receptu.

  • Di - | 4. 3. 2009 15:06

    No právě, ani francouzsky to není napsané dobře, klávesnice nám to neumožní.

  • Monika T | 4. 3. 2009 14:08

    suhlasim s pani Tanou, nazov je povodne francuzsky, takze tam chýba akcent na prvom e, bohuzial som na to nemala prisposobenu klavesnicu aby bol nazov aj s nim...nevidim dovod na premenovanie, som sa zachovanie povodnych nazvov, asi by sa Vam tiez moc nepacil preklad vepro, knedlo, zelo apod.

  • Táňa K. | 4. 3. 2009 13:39

    Tento dezert je ve světě natolik známý pod Monikou vloženým názvem, že není třeba cokoliv opravovat. Peche je francouzský výraz pro broskev, stejně jako Escoffier byl Francouz. Navíc anglická mutace názvu by tady byla spíše na škodu, pokud preferujete češtinu.

  • Di - | 4. 3. 2009 11:21

    Pokud jde o broskev, tak bych prosila opravit název na Peach Melba nebo hezky česky Broskev Melba. Tohle je snad český ne anglický server! Ostatně ani slavný kuchař August Escoffier, který tuhle pochoutku vymyslel, nebyl Angličan.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pošírování Vegetariáni Bez lepku Výjimečný den Oslava Návštěva Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskve Maliny Poleva Vanilková zmrzlina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pampeliškový med

Pampeliškový med

Ledový salát se smetanou

Ledový salát se smetanou

Cibulový chléb

Cibulový chléb

Vajíčková pomazánka (méně tučná)

Vajíčková pomazánka (méně tučná)

Bábovka s olejem

Bábovka s olejem

Kokosovo-medová roláda

Kokosovo-medová roláda

Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem

Hovězí guláš s domácím Bavorským…

Hovězí na kari s česnekem

Hovězí na kari s česnekem

Bramboráky se slaninou

Bramboráky se slaninou

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

457
Máslové řízky
Máslové řízky
401
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
260
Dýňová tortila
Dýňová tortila
38
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
22
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Modelka Bezděková skončila v slzách: Zpackala moderování!

Modelka Bezděková skončila v slzách: Zpackala moderování!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

  • Recepty.cz
  • Melba
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact