• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Medvědí tlapa
Napište svůj komentář k receptu

Medvědí tlapa

autor: spyenax
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medvědí tlapa
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Bramboráky pro 2 osoby
    • 1
      kg brambory
    • 6
      stroužek česnek
    • 100
      g šunka (nemusí být)
    • 3
      ks vejce
    • mouka
    • mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • sádlo
  • Náplň - nejlépe smíchat alespo
    • eidam sýr
    • hermelín
    • sýr niva
    • mozzarella

Postup přípravy receptu

1
Připravíme klasické těsto na bramborák - nastrouháme na hrubém struhadle brambory, přidáme prolisovaný česnek, tři vejce, šunku nakrájíme na drobné čtverečky (pokud šunku vynecháme nic se neděje), okořeníme solí, pepřem a majoránkou, zahustíme hladkou moukou a podle potřeby doředíme těsto mlékem.
2
Bramboráky smažíme hrubší, protože na jednu porci použijeme pouze dva. Používáme výhradně sádlo, na oleji nejsou bramboráky tak křupavé.
3
Horký bramborák posypeme strouhaným sýrem podle libosti a rychle překlopíme druhým horkým bramborákem, aby se sýr rozpustil.
4
Podáváme se zeleninovou oblohou. Je to sice trochu kaloričtejší jídlo, ale je to něco naprosto fantastického, ale občas neuškodí - určitě vyzkoušejte!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medvědí tlapky II.

Medvědí tlapky II.

Maďarská medvědí polévka

Maďarská medvědí polévka

Uzená medvědí omáčka

Uzená medvědí omáčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 21. 3. 2010 20:44

    Moc se mi nedařilo rozpustit sýr pouhým přiklopením bramboráku a navíc jsem potřebovala mít více porcí hotových naráz, tak jsem sýrem plněný bramboráky naskládala na plech a před podáváním je na pár minut zapekla. Sýr se krásně roztekl (ba trochu i vytekl), ale to nevadilo. Kombinace bramboráku a sýra je jedinečná, vřele doporučuji všem vyzkoušet!!!!! Simča

  • Lucie Zapalačová | 14. 3. 2007 10:18

    Ono se to zdá hodně, ale vemte si, že brambory jsou docela těžké a když se oškrábou, máme z kila najednou 3/4. Množství je fakt na Vás, já jsem ty bramobry nevážila, ale řekla bych, že to cca kilo bylo. Taky klidně můžete smažit tenší - já jsem udělala pořádně hrubé, protože se mi nechtělo smažit každému pět:)

  • Jaroslava Oumarová | 12. 3. 2007 13:06

    Tak to u nás je normální dělat bramborákové těsto do lavoru :-))

  • Ivana K. | 12. 3. 2007 12:09

    Ještě, že nemám takové jedlíky, pro každého člena rodiny bramboráky z 1/2 kg brambor...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Eidam sýr Hermelín Majoránka Mléko Mouka Mozzarella Pepř mletý Sádlo Sůl Šunka Sýr Niva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Angreštová marmeláda s medem

Angreštová marmeláda s medem

Karamelové hrušky

Karamelové hrušky

Zapečené plněné bagety

Zapečené plněné bagety

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

Kynuté knedlíky plněné masem

Kynuté knedlíky plněné masem

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s…

Borůvkové lívanečky

Borůvkové lívanečky

Lasagne s hovězím masem

Lasagne s hovězím masem

Krůtí roláda pečená se švestkami

Krůtí roláda pečená se švestkami

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

55
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
41
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
30
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou
26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Martina Ptáčková ze StarDance s láskou z Francie: Jeho rodina má výhrady! Proč?

Martina Ptáčková ze StarDance s láskou z Francie: Jeho rodina má výhrady! Proč?

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Další doporučené recepty:

Medový listový závin
Medový listový závin
Meduňková marináda s mátou a jogurtem
Meduňková marináda s mátou a jogurtem
Meduňkový sirup
Meduňkový sirup
Medvědí tlapky II.
Medvědí tlapky II.
Medzevská bramborová polévka
Medzevská bramborová polévka
Mechové muffiny
Mechové muffiny
  • Recepty.cz
  • Medvědí tlapa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact