• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Meduňkový sirup
Napište svůj komentář k receptu

Meduňkový sirup

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 33
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Meduňkový sirup
Meduňkový sirup
Meduňkový sirup
Meduňkový sirup
Meduňkový sirup
Meduňkový sirup
Meduňkový sirup
Meduňkový sirup
6fotografií
Nahrát fotku
 

Meduňkový sirup skvěle chutná, je jednoduchý na přípravu a navíc i prospěšný zdraví. Můžete si ho přidávat do čaje nebo ředit vodou a dopřát si tak osvěžující meduňkovou šťávu.

Suroviny

1 porce
    • 2,50
      l voda
    • 2
      ks citron
    • 2
      hrst meduňka větší i s natí
  • Zvlášť svařit:
    • 2,50
      l voda 0,5 l
    • cukr 0,5 kg

Postup přípravy receptu

1
Převařenou vlažnější vodu nalijeme do 3 l láhve s posekanou meduňkou (nať i listy) přidáme pokrájené citrony bez pecek a necháme 2 dny louhovat. Svaříme cukr s vodou a smícháme s vyluhovanou meduňkou, kterou jsme procedili přes jemný cedníček z umělé hmoty.

RADA: Zkuste pampeliškový sirup

2
V uzavřené lahvi necháme v lednici a používáme sirup do vody nebo můžeme přidávat dle chuti do čaje apod.

RADA: Jak na bezinkový sirup

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bezinkový sirup

Bezinkový sirup

Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

Pampeliškový sirup

Pampeliškový sirup

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martule | 28. 6. 2016 20:49

    Ja to pochopila jako 2l na vylouhovani a 0,5l na svareni :)

  • Jonáš | 19. 6. 2014 18:02

    Název není přesný, je to limonáda (0,5kg cukru na 5litrů) ne sirup, sirup je hustý. V rubrice "zvlášť svařit" je napřed 0,5l vody, dále 2,5l vody ... ? Jestli je celkové množství 5 litrů bude to v ledničce zabírat místo. Zdraví - Zdar !

  • vajla | 9. 6. 2014 11:07

    udělala jsem sirup podle receptu akorát jsem přidala víc cukru a sirup je výborný děkuji moc za recept

  • alena | 9. 5. 2014 18:00

    Veroniko, nalila jsem množství louhovat do hrnce a až hotový sirup jsem rozlila do menších lahví..., hrnec stačil taky

  • veronika | 8. 5. 2014 20:29

    kde mám vzít 3l láhev?

  • jmuell1 | 15. 2. 2013 20:56

    Sirup jsem dělala na konci léta, ale s hodnocením jsem čekala až po ochutnávce. Výborný recept. Předloni jsem zkoušela jiný, ale tenhle je lepší! Určitě se k němu budu letos zas vracet. Děkuji za celou rodinu (především za čtyřletého synka, který nechce jiné šťávičky než ty od maminky).

  • Wendy | 17. 2. 2008 20:59

    Prosím, ty citróny oloupané? Děkuji.

  • Hana | 17. 7. 2007 13:00

    dala jsem meduňku luhovat, je to tam druhý den, ale je to cítit, jak kdyby to kvasilo. Nestalo se vám to?

  • Lucie | 30. 6. 2005 13:12

    Děkuji za vysvětlení :-)Já přehlédla slovíčko "zbran" a i bez něj dává věta smysl, jen opačný ***

  • Anonym | 30. 6. 2005 09:08

    Lucie, "zbran proti nespavosti" muze byt jedine uspavaci:-)))

  • Lucie | 28. 6. 2005 13:34

    Airan,ja naopak slysela, ze medunka je uspavaci.

  • Jana Tichá | 24. 6. 2005 11:20

    Z máty jsme kdysi také dělávali sirup. Našla jsem recept: 250g pís.cukru rozpustit v 1,5 dc vody a vařit 6 minut. Přidat na špičku nože kys.citronovou a přibarvit zeleným potravinářským barvivem. Prochladlý sirup nalít do lahvičky, vložit 3-4 snítky máty, uzavřít a uložit do chladna. Nepamatuji si už, za jak dlouho roztok nasákne mátovou vůní.

  • Věra | 24. 6. 2005 10:57

    Myslím, že určitě a též je možné smíchat mátu a meduňku je to ještě lepší.

  • Martina Bílková | 24. 6. 2005 09:58

    Myslíte že by tento recept bylo možno použít i pro jiné byliny ? Např. mátu, šalvěj apod ?

  • Věra | 23. 6. 2005 14:37

    Arian ať Vám slouží zdraví, ještě mám někde kompot z ořechů, který jsem dělala před lety je sice časově náročnější, ale vynikající... tak pokud máte zájem,vyštrachám nějaké recepty pro zdraví. Též berlivě sleduji tyto "zdravé" domácí recepty.

  • Airan Novakova | 23. 6. 2005 14:21

    Pani Verko, je to dalsi bezvady recept! Dekuji:-) Dalsi rada me babicky - medunku jako zbran proti nespavosti!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Sirupy a šťávy a likéry Jedlé dárky
Nápoje Jiné Květen Červen Červenec Vaření Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Meduňka Voda

Jak vyšlehat veganský sníh

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninová polévka s rýží

Zeleninová polévka s rýží

Jogurtová bublanina II.

Jogurtová bublanina II.

Domácí veka

Domácí veka

Široké nudle se slaninou a zelím

Široké nudle se slaninou a zelím

Bramborová buchta slaná

Bramborová buchta slaná

Nakládaný králík se zakysanou smetanou  Dočík

Nakládaný králík se zakysanou…

Bulgur s kuřecím masem

Bulgur s kuřecím masem

Česneková pomazánka s mascarpone

Česneková pomazánka s mascarpone

Banánové vafle s javorovým sirupem

Banánové vafle s javorovým sirupem

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Jak vyšlehat veganský sníh

Poslední sledované recepty

39
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
33
Kachní prsa ala čína
Kachní prsa ala čína
28
Jednohubky / chlebíčky s červenou řepou
Jednohubky / chlebíčky s…
27
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
24
Játrová nádivka na pekáč
Játrová nádivka na pekáč

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Medový banán na grilu
Medový banán na grilu
Medový listový závin
Medový listový závin
Meduňková marináda s mátou a jogurtem
Meduňková marináda s mátou a jogurtem
Medvědí tlapa
Medvědí tlapa
Medvědí tlapky II.
Medvědí tlapky II.
Medzevská bramborová polévka
Medzevská bramborová polévka
  • Recepty.cz
  • Meduňkový sirup
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact