• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Medovník trochu jinak
Napište svůj komentář k receptu

Medovník trochu jinak

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník trochu jinak
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Korpus
    • 4
      hrnek hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 1
      hrnek cukr
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 1
      lžička ocet
    • 8
      lžíce med
    • 1,50
      hrnek ořechy
  • Krém
    • 5
      kelímek zakysaná smetana 4-5
    • 1
      hrnek cukr
  • Dále
    • citronová kůra
    • černý čaj uvařený

Postup přípravy receptu

1
Mouku nasypat do mísy, dát do ní ušlehaná celá vejce s cukrem. Med ohřát v mikrovlnce, přidat do něj sodu s kapkou octa, přidat do mísy. Pak dáme olej a ořechy. Vše smícháme a vypracujeme tuhé těsto (asi jako linecké). Dáme vychladnout do lednice na půl hodiny. Vyválíme placku a vykrajujeme kulaté korpusy např. podle pokličky. Pečeme na vymazaném plechu (nebo na papíře). Korpusy potíráme černým čajem z obou stran, mezi ně mažeme krém, který můžeme ještě posypat citrónovou kůrou. Krémem namažeme dort i na povrchu a po stranách. Zbytky těsta upečeme a uděláme z nich drobenku, kterou posypeme dort. Do drobenky můžeme přimíchat ořechy.
2
Dort necháme v ledničce přes noc, druhý den je měkký.
3
Poznámka: z tohoto množství jsou dorty dva.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Párky v rohlíku trochu jinak

Párky v rohlíku trochu jinak

Bůček trochu jinak

Bůček trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Czerwenková | 22. 2. 2007 23:41

    To záleží jen na vás. Já vyvaluji pláty a obkrajuji nožem pokličku, která má průměr 21 cm. Vyjde to na 2 medovníky asi o 6 plátech. Záleží, jak velké a silné si je uděláte. Zkuste a napište, jak vám chutnalo.

  • Danka Snášelová | 21. 2. 2007 18:41

    Mám dotaz na autorku. Kolik kusů korpusů má být na jeden dort? Chtěla bych ho vyzkoušet. Děkuji

  • Jana Czerwenková | 20. 2. 2007 00:15

    Vyzkoušejte, určitě se povede. A není zač.

  • bramborka | 19. 2. 2007 20:16

    Tak děkuju,vyzkouším.

  • Jana Czerwenková | 19. 2. 2007 19:47

    Bramborko, paní Michaela má pravdu. Korpus, který po upečení ztvrdne, odebere smetaně vlhkost, tzn. smetana ztuhne a korpus změkne. Mám to opravdu vyzkoušené. Funguje to stejně jako u nepečeného dortu ze zakys. smetany a piškotů.

  • michaela nováková | 19. 2. 2007 17:21

    přesně takhle ho dělám a je výborný a smetana neteče vsákne se do korpusu

  • bramborka | 19. 2. 2007 13:36

    Neteče vám ta smetana,když to není ničím "zafixovaný" ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černý čaj Citronová kůra Cukr Hladká mouka Jedlá soda Med Ocet Ořechy Rostlinný olej Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové šišky na slano

Bramborové šišky na slano

Krtkův dort II.

Krtkův dort II.

Pražené mandle

Pražené mandle

Tvarohová buchta s margotkou

Tvarohová buchta s margotkou

Výborný kuřecí salát II.

Výborný kuřecí salát II.

Mrkvová-pažitková pomazánka

Mrkvová-pažitková pomazánka

Jednoduché žampionové kari

Jednoduché žampionové kari

Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou

Těstoviny (nejen) s krevetami a…

Ledový salát jako příloha

Ledový salát jako příloha

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

125
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
58
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
51
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…
35
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
34
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Deník Aha! 11.10.2025

Deník Aha! 11.10.2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

  • Recepty.cz
  • Medovník trochu jinak
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact