• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Medovník trochu jinak
Napište svůj komentář k receptu

Medovník trochu jinak

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník trochu jinak
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Korpus
    • 4
      hrnek hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 1
      hrnek cukr
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 1
      lžička ocet
    • 8
      lžíce med
    • 1,50
      hrnek ořechy
  • Krém
    • 5
      kelímek zakysaná smetana 4-5
    • 1
      hrnek cukr
  • Dále
    • citronová kůra
    • černý čaj uvařený

Postup přípravy receptu

1
Mouku nasypat do mísy, dát do ní ušlehaná celá vejce s cukrem. Med ohřát v mikrovlnce, přidat do něj sodu s kapkou octa, přidat do mísy. Pak dáme olej a ořechy. Vše smícháme a vypracujeme tuhé těsto (asi jako linecké). Dáme vychladnout do lednice na půl hodiny. Vyválíme placku a vykrajujeme kulaté korpusy např. podle pokličky. Pečeme na vymazaném plechu (nebo na papíře). Korpusy potíráme černým čajem z obou stran, mezi ně mažeme krém, který můžeme ještě posypat citrónovou kůrou. Krémem namažeme dort i na povrchu a po stranách. Zbytky těsta upečeme a uděláme z nich drobenku, kterou posypeme dort. Do drobenky můžeme přimíchat ořechy.
2
Dort necháme v ledničce přes noc, druhý den je měkký.
3
Poznámka: z tohoto množství jsou dorty dva.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Párky v rohlíku trochu jinak

Párky v rohlíku trochu jinak

Bůček trochu jinak

Bůček trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Czerwenková | 22. 2. 2007 23:41

    To záleží jen na vás. Já vyvaluji pláty a obkrajuji nožem pokličku, která má průměr 21 cm. Vyjde to na 2 medovníky asi o 6 plátech. Záleží, jak velké a silné si je uděláte. Zkuste a napište, jak vám chutnalo.

  • Danka Snášelová | 21. 2. 2007 18:41

    Mám dotaz na autorku. Kolik kusů korpusů má být na jeden dort? Chtěla bych ho vyzkoušet. Děkuji

  • Jana Czerwenková | 20. 2. 2007 00:15

    Vyzkoušejte, určitě se povede. A není zač.

  • bramborka | 19. 2. 2007 20:16

    Tak děkuju,vyzkouším.

  • Jana Czerwenková | 19. 2. 2007 19:47

    Bramborko, paní Michaela má pravdu. Korpus, který po upečení ztvrdne, odebere smetaně vlhkost, tzn. smetana ztuhne a korpus změkne. Mám to opravdu vyzkoušené. Funguje to stejně jako u nepečeného dortu ze zakys. smetany a piškotů.

  • michaela nováková | 19. 2. 2007 17:21

    přesně takhle ho dělám a je výborný a smetana neteče vsákne se do korpusu

  • bramborka | 19. 2. 2007 13:36

    Neteče vám ta smetana,když to není ničím "zafixovaný" ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černý čaj Citronová kůra Cukr Hladká mouka Jedlá soda Med Ocet Ořechy Rostlinný olej Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Květáková polévka II.

Květáková polévka II.

Černý kuba

Černý kuba

Závitky s lehkou křenovou náplní

Závitky s lehkou křenovou náplní

Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou

Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou

Lilkové lodičky

Lilkové lodičky

Zeleninová česnečka s kroupami

Zeleninová česnečka s kroupami

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Krůtí na smetaně

Krůtí na smetaně

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

22
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
21
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
20
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
16
Hovězí sekaná Wellington
Hovězí sekaná Wellington
14
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Medovník trochu jinak
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact