• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Medovník podle časopisu F.O.O.D.
Napište svůj komentář k receptu

Medovník podle časopisu F.O.O.D.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 9
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník podle časopisu F.O.O.D.
Medovník podle časopisu F.O.O.D.
Medovník podle časopisu F.O.O.D.
Medovník podle časopisu F.O.O.D.
Medovník podle časopisu F.O.O.D.
Medovník podle časopisu F.O.O.D.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Upéct doma takový medovník je opravdová výzva. Když se však pustíte do díla s receptem podle časopisu F.O.O.D., nemusíte se nezdaru obávat. Přípravou této tradiční dobroty vás provede podrobně krok po kroku a medové blaho v podobě úžasného dortu se jistě dostaví.

Suroviny

12 porce
    • 250
      g máslo
    • 3
      ks vejce
    • 3
      lžíce med
    • 300
      g cukr krupice
    • 400
      g hladká mouka
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 1
      lžička kakao
  • Krém
    • 300
      g máslo změklé
    • 1
      plechovka salko karamelové

Postup přípravy receptu

1
Velkou ohnivzdornou mísu posaďte na kastrol s vodou, dno se nesmí dotýkat vody. Vodu přiveďte k varu. Do mísy dejte máslo a nechte ho rozpustit. Ztlumte plamen, aby voda v hrnci nebublala klokotem, postupně přidávejte vejce a metličkou je zašlehejte do másla. Poté přidejte med a cukr, směs dobře míchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí a směs nebude hladká.

RADA: Jak na vajíčka přilepená k obalu

2
Do mísy robotu nasypte mouku, sodu a kakao, nasaďte hnětací hák. Do mouky vlijte máslovou směs a zapněte robot na nízké otáčky. Směs nejprve dobře promíchejte a poté nechte na střední otáčky hníst asi 8 minut. Vznikne lehce lepivé a tekuté těsto, které se bude táhnout jako karamel.

RADA: Domácí medovník? Naučte se ho krok za krokem!

3
Připravte 6 archů pečicího papíru, na každý předkreslete kruh o průměru 20 cm. Troubu rozehřejte na 170 °C. Do každého kruhu naneste stejné množství těsta a pomocí gumové stěrky ho rozetřete na tenkou placku, snažte se zhruba dodržet předkreslený kruh, ale dokonalé to být nemusí. Pláty těsta pečte postupně, každý 8 minut – korpusy by měly zezlátnout. Nechte je zcela vychladnout.
4
Do mísy robotu dejte změklé máslo, přidejte karamelové Salko a ušlehejte krém, bude to trvat asi 5 minut. Vytvarujte pláty těsta – na každý přiložte kruhovou šablonu (talířek nebo poklici) a ostrým nožem obkružte. Odřezky dejte do mísy a rozdrťte na drobky. Krémem postupně potírejte pláty těsta a stavte je na sebe. Nakonec krémem potřete vrch i bok dortu. Dort nechte asi 30 minut ztuhnout v ledničce, poté na něj sypte drobky z korpusu a dlaní je opatrně přitiskněte po celém povrchu dortu. Medovník uložte do ledničky a nechte ho uležet ideálně do druhého dne.

RADA: Máslo bez lednice

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Alenčin medovník

Alenčin medovník

Medovník s čokoládou

Medovník s čokoládou

Medovníkové kuličky

Medovníkové kuličky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Pečení Vaření Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Jedlá soda Kakao Máslo Med Salko Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí kapsa

Kuřecí kapsa

Ukrajinský krabí salát

Ukrajinský krabí salát

Plněné šunkové řízečky

Plněné šunkové řízečky

Pečený králík se žampiony

Pečený králík se žampiony

Slaný anglický koláč

Slaný anglický koláč

Bramborové placičky se špenátem

Bramborové placičky se špenátem

Makovec V.

Makovec V.

Bramboráčky se zelím a slaninou

Bramboráčky se zelím a slaninou

Gnocchi se slaninou, sušenými rajčaty a parmazánem

Gnocchi se slaninou, sušenými rajčaty…

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

41
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
35
Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...
Švestkový rozvar …
29
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…
28
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
17
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Další doporučené recepty:

Medové-ořechové řezy
Medové-ořechové řezy
Medovníčkové koule
Medovníčkové koule
Medovník IV.
Medovník IV.
Medovník s čokoládou
Medovník s čokoládou
Medovník V.
Medovník V.
Medovník velelahodný
Medovník velelahodný
  • Recepty.cz
  • Medovník podle časopisu F.O.O.D.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact