• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Medovník Petra Novotného
Napište svůj komentář k receptu

Medovník Petra Novotného

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník Petra Novotného
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      hrnek hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 1
      hrnek cukr
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 4
      lžíce med Velké
    • 1
      hrnek mleté ořechy
    • 1
      l zakysaná smetana
  • Krém
    • zakysaná smetana 1/2 l nebo jogurtu
    • 1
      hrnek moučkový cukr
    • citronová kůra
    • černý čaj (Uvařený)

Postup přípravy receptu

1
Mouku nasypeme do mísy, přidáme do ní ušlehané vejce s cukrem. Med ohřejeme v mikrovlnné troubě, přidáme do něj sodu s kapkou octa, přidáme do mísy. Nakonec vmícháme olej a ořechy. Vše důkladně promícháme a vypracujeme v tuhé těsto (jako linecké). Necháme v ledničce 30 minut odpočinout.
2
Potom pečeme na vymazaném plechu korpusy. Podle talíře si uděláme placku, z tohoto množství těsta jich vyšlo sedm. Upečené korpusy natřeme černý čajem a mezi korpusy vmažeme krém. Posypeme citrónovou kůrou a takto po vrstvíme celý dort.
3
Z drobků, které zbydou, uděláme drobenku, kterou nasypeme na dort. Necháme přes noc v ledničce a druhý den můžeme podávat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polévka Petra Velikého

Polévka Petra Velikého

Palačinky od Petra

Palačinky od Petra

Židovský medovník z domácí pekárny

Židovský medovník z domácí pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jaroslava Sochorová | 1. 1. 2008 19:48

    cosi jsem zaslechla, že med se nemá dávat do mikrovlnky-všechny jeho zdravé vlastnosti se ničí!!!

  • Blondie | 12. 12. 2005 09:15

    Ruce jsou asi v poradku, jde o absorbcni schopnost daneho druhu mouky.

  • Alena Brožková | 14. 5. 2005 13:39

    teda upřímně,asi mám taky něco s rukama,dala jsem tam aspoň o hrnek mouky víc a přesto lepím už úplně všude.Taky jsem nepochopila 4 lžíce smetany.Ale třeba to bude dobrý.

  • Katka Cynybulková | 4. 5. 2005 20:42

    bezkonkurenční dobrota

  • Amion | 28. 9. 2004 23:16

    Pro Janu Z.: Nebude to rukama?

  • Jana Z. | 6. 7. 2004 10:44

    Nic-moc. Těsto se lepilo, náplň byla příliš řídká.

  • jana jouchocá | 17. 2. 2004 18:03

    je to mňamka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černý čaj Citronová kůra Cukr Hladká mouka Jedlá soda Med Mleté ořechy Moučkový cukr Olej Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Škvarkové pagáčiky

Škvarkové pagáčiky

Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem

Těstovinový salát se zeleninou, masem…

Pikantní fazole

Pikantní fazole

Fazolový salát univerzál

Fazolový salát univerzál

Salámová Pizza z listového těsta

Salámová Pizza z listového těsta

Papriková smetanová omáčka

Papriková smetanová omáčka

Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

Čočka na kyselo po našem

Čočka na kyselo po našem

Krémová polévka z řapíkatého celeru

Krémová polévka z řapíkatého celeru

Doporučujeme

60 minut
Pečené brambory s brynzou a slaninou

Pečené brambory s brynzou a slaninou

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

52
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
15
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
13
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…

Zajímavé články

Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
AHA.cz Oddlužení Veroniky Gajerové naštvalo kolegy: Statisíce jim nikdo nevrátí

Oddlužení Veroniky Gajerové naštvalo kolegy: Statisíce jim nikdo nevrátí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Ženy.cz Nebaví vás přeplněná fitka? Zařiďte si domácí posilovnu

Nebaví vás přeplněná fitka? Zařiďte si domácí posilovnu

Blesk.cz Chlípný princ Andrew dopadl na dno: Svlékli ho z titulu a vykopli!

Chlípný princ Andrew dopadl na dno: Svlékli ho z titulu a vykopli!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 30. 10. 2025: Kdo dostane nečekanou nabídku a komu se zkomplikuje den?

Denní horoskop na čtvrtek 30. 10. 2025: Kdo dostane nečekanou nabídku a komu se zkomplikuje den?

  • Recepty.cz
  • Medovník Petra Novotného
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact